s

Receptdax- enkelt gott likaväl som vegetarisk som i grundreceptet!

feb 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-29 20:45

Alltså så ni som följer mig vet ju att jag är ett fan av enkelhet i köket. Det där med storkok återfinns inte allt för ofta i mitt kök.
Så vad sägs om ytterligare ett enkelhetens recept?!
En favorit sen många år tillbaka som du enkelt kan göra vegetarisk.
Alltså hur bra är inte det??
Enkelheten i att bara byta ut för den som äter växtbaserat. Såklart att det ska vara enkelt!

Bilderna nedan är med tillagning med nötfärs.
Men receptet funkar alltså precis lika bra med vegofärs!

Så här kommer den nu pajernas pajer!!
Superenkelt att tillreda, passar utmärkt som middagsmål med sallad & en brödbit till. Eller pajform med den här på en buffé!
Och som sagt byt ut färsen mot vegofärs om du vill ha den vegetarisk!!

Recept Italiensk köttfärspaj

Pajdeg

1 1/2 dl vete mjöl

50 gr matfett

2 msk riven ost

1 msk kallt vatten

Hacka samman alla ingredienser i en bunke. Platta sedan ut nästan hela delen i en pajform . Spara till dekorationsrutorna ovanpå pajen. ( se bild nedan) Låt stå kallt i kylen minst i 1/2 timma.

Fyllning

500gr köttfärs ( el. Vegofärs)

1 bit purjolök i ringar

1 röd paprika i små bitar

Pressad vitlök efter smak

1 krm vit vitpeppar

1 tsk Italiensk salladskrydda

1 tsk oregano 1/2 dl chilisås

1 dl vatten

2 ägg

1 dl riven ost

Lägg alla ingredienser utom ägg och ost, i en gryta och låt puttra 1/2-1 timma. Rör ner äggen och den rivna osten och häll sedan över fyllningen på pajskalet. Dekorera med degränder. Grädda i 200gr i ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg !

Spara receptet och njut ordentligt av dofterna vid tillagningen och sedan när du serverar och äter! Enkelt och supergott !!

Kram A


Corona och influensatider omringar. Jag busar till mig och känner mig frisk och fräsch!

feb 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-29 08:29
Att känna sig frisk och fräsch i dessa influensa och coronatider, kan det göra oss friskare? Löpet nyheter tidningsartiklar tja, överallt nås vi i nuet av Corona visumets framfart. Så klart att det för med sig en slags orolighet hos många av oss. Corona verka ju fara fram med vindens hastighet. Ju närmare det kommer oss själva ju oroligare blir vi. Runt10 fall konstaterade i Sverige varav några av dem i Västra Götaland och Göteborg. Det känns lite sådär.. Va kan vi då göra för att mota Olle i grind. TVÄTTA HÄNDERNA OFTA OCH VÄL MED TVÅL OCH VATTEN FLERA GÅNGER OM DAGEN. Börja med att skölj av händerna väl med varmt vatten. Ta sedan tvål och tvåla igenom varje finger väl sedan handflata och utsida hand. Uteslöt gemensamma handdukar. Använd gärna engångsswrvetter istället att torka med. Undvik att peta sig själv i ansikte och ögon. Tänker jag efter så är detta egentligen samma rutin som sig bör i ” vanliga influensa och kräksjuketider” så här års. Sen är det bara att hålla koll på fakta och rekommendationer som kommer från folkhölsomyndigheten. Släppa oroligheten och jobba med lugnet. I perspektiv till Corona så skövlar ju vanliga influensan sina offer varje år. I Sverige knappt 500.. För att påverka friskhetskänslan inombords har jag testa sk brun utan sol eller som den yngre generation kallar ” att busa sig ” Helt klart är att det finns olika produkter på marknaden som ger helt olika färg och lyster. Alltså jag har i alla år älskat att vara brun och solbränd. Och jag har genom åren exponerat mig väl under solen. Not so good visar det sig numera! Att kunna känna sig sommar fräsch utan att sluta på huden under solen. Det är liksom 20- talets grej! Bättre sent än aldrig nu är det min tur att checka av denna marknaden. Jag har hållit mig till ansiktet och dekolletaget . Och färgen jag har nu superduper!!! Alltså det gör sååå gott att i den tidiga morgonen se ett faktiskt fräscht ansikte än ett vinterblekt. Friskhetskönslan inombords påverkad mycket gott! Återkommer mer i ämnet om produkter och rutiner. Så klart gör inte detta mig varken friskare eller mindre mottaglig för influensa kräksjuka eller Corona. Men känslan av att känna sig pigg och fräsch gör iallafall mycket mycket gott!! Kram A.

När lösningar för trångbodda arbetsplatser ger trivsel och effektivitet!

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-28 10:50

Reflekterar en stund över detta med olika arbetsmiljöer. Tänker på hur previligerad jag är som genom olika anställningar genom åren och sedemera genom mitt egna konsultbolag haft och har möjligheten att gästa på olika arbetsplatser och i olika arbetsmiljöer.

Tror faktiskt att det vore nyttigt för många att byta arbetsplats och uppdragsgivare emellanåt. För att uppskatta liksom. För att se mervärde där man är och inte bara låta allt bli självklart och slentrian.

 Ett tag bytte jag arbetsgivare var tredje år.. det blev något magiskt när treårstrecket började närma sig. Alltid dök det upp något annat som jag ville testa. Ska villigt erkänna att jag flertalet gånger slängt mig utför utan både hängslen och livrem, vilket inte är att rekomendera som enastående ensamstående fyrabarnsmamma. Men vet ni, motsatsen då- tja, då hade jag aldrig varit där jag är nu. Jag hade aldrig besuttit den erfarenheten att "fixa alltid till det bättre". Och jag hade inte haft den bredden av erfarenhet av olika arbetsmiljöer som jag har.

Ihop med ett företag inom mondulhusbranschen kan jag här och nu bjuda er på lite av vad min erfarenhet gett genom åren. Tankarna, åsikterna och orden är såklart mina egna.

Att som konsult, coach, föreläsare och utveklare m.m ha kunnat hoppa in på olika arbetsplatser de senaste 10 åren har gett mig en oerhörd bredd i mitt egna tänk på vad som är trivsel och otrivsel på en arbetsplats.

Den mest ståtligaste byggnaden kanske inte alltid bjuder på samma charm för arbetarna på insidan som utsidan kan tro. Och sen har vi detta med trångboddhet. På vissa arbetsplatser sitter människor nästan på varandra för att utrymme saknas. Eller tja, i vissa fall väljer man mer kostnadseffektivt att låta människor dela arbetsplatser istället för att var och en har sin egna.

Tillskillnad mot seniaret ovan finns det de arbetsplatser som på utsidan kan liknas mer som ett ihopkastat bygge, men som på insidan visar sig vara en dröm för den som ser vinning i att många av oss människor blir effektivare med att ha sin egna plats att gå till.
Jag tänker på arbetsplatser som blivit för trånga och där företaget, arbetsgivaren valt att satsa på modulhus som tillbyggnader. Små baracker som byggs intill en huvudbyggnad. På utsidan ser de kanske inte mycket ut för världen. Men inuti, wow!!

 

På vissa arbetsplatser jag har besökt har det näst intill blivit "slagsmål" om att få ha sin arbetsplats stationerad i just mondulerna.

Tänk att en tillfälligt och inte permanent barack kan ge en sådan kick till en arbetsplats!

Reflekterar över en arbetsplats som jag gästade som konsult för några årsedan. De flesta medarbetarna gick till sina skåp varje morgon och hämtade ut sina arbetsverktyg som datorer m.m. Sen fick de leta upp en ledig arbetsplats iform av skrivbord, arbetsbord, bord etc. Nästa morgon när de kom till arbetsplatsen började samma letande. Och jag kan också säga att det var så tight mellan dessa "allemans arbetplatser" att när telefonsamtal skulle ske stegade många ut till korridorernas små telefonbås för att inte störa varandra...

Tänk om om man istället hade satsat på att komplettera huvudbyggnaden till denna arbetsplats med modulhus. Var och en hade då haft sitt egna skrivbord att komma till och utföra arbetet vid. Känslan att få vara hemma vid sin arbetsplats tror jag ger ökad effektivitet alla dagar i veckan istället för tvärt om!

Alla fyra av mina tjejer har också gott på antingen fritids eller i klassrum i just tillbyggda modulhus. Och vilken trivsel det har blivit för eleverna där. De två klasssrummen blev sååååå hemtrevliga och de elevernas egna lilla näste!

 

Ja, tveklöst rekomenderar jag alla arbetsgivare och företag att checka av möjligheten till att kompletera sin arbetsplats med modulhus när det börjar uppstå trångbodhet. Jag är övertygad om att utrymme för alla anställda och känslan av att få ha sin egna arbetsplats ökar en arbetsplats trivsel. Och med det ökas också effektivitet!

Och nej, den arbetsplatsen ovan med icke egna arbetsplatser har jag inte återvänt till. Den ger inte mig den arbetstrivsel som jag gynnas av. Och vet ni - det är det som är det bästa med att reflektera då kan man just komma fram till vad som ger och inte ger trivsel för oss själva.

Kram A.Underskatta aldrig en daglig promenad

feb 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-28 07:20
Hann med lite solglittrande igår genom raskt stegande mellan jobb innan solen gick i moln. Eller ja- efter lite drygt halva sträckan var den i moln och det blev riktigt kyligt. Men innan dess njöt jag till fullo med näsan i vädret . Fyller mig gärna varje gång solen tittar fram. Tror vi behöver ljuset och solens strålar alla efter den grå vintern. Känner mig nöjd. Riktigt nöjd som tar tillfället i akt och får till raskt stegande om dagarna. Så lätt att känna sig underlägsen alla löpare , men vet ni en daglig rask walk ÄR INTE ATT UNDERSKATTA! Den är så bra för lika väl kropp som själ! Alla är inte där att det funkar att löpträna! Men en stunds dagligt raskt stegande- kan SÅ MÅNGA FLER utföra! Känslan är riktigt skön när man sedan kommer in i värmen igen! En powerwalk som belöning varje dag? Någon som testat? Arbetsveckan börjar gå mot sitt slut för er som jobbar traditionellt måndag till fredag och många . Och för många brukar få ledigt veckoslut för med sig skön känsla . Tänker att skön känsla är bra att skapa varje dag av veckans sju dagar. Ju mer vi guidar oss själva att göra det vi vill och inte vad andra vill så går det enklare att ta sig vidare i den egna sköna känslan . Som egen företagare finns alltid saker att göra oavsett helg eller inte. Tror bestämt att det är dags att summera lite fakturor och andra papper för början av året. ”Papper hela stan är full av papper ” Kram A.

Kärt återseende av Big Brother och i köksland av att vara yngst på jobbet

feb 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-27 07:00
Att fukta till huden med fuktmask och extra fuktig kräm. Ett måste för en medelålders vintertrötthud som min. Så skön känsla efteråt när huden är mjuk och väl återfuktad! Ibland så trött på mig själv att jag inte gör detta med mer regelbundenhet när jag vet den sköna känslan efteråt. Men idag istället så glad att jag tog mig tid i går kväll! Visst är det mycket bättre att vara glad för det lilla än tvärtom? Glad idag också över ett helt oväntat möte från the past igår! Det var nästan som tiden hade stannat och jag för ett ögonblick var tillbaka som yngst på jobbet. Ha ha På några minuter gicks banden mellan nu och då igenom. Mycket god känsla gav mötet. Så tänk mina vänner att helt oväntat möter vi någon som piggar upp vår känsla! Jag tror ju på att det allt som oftast alltid blir ett återseende. Bara man släpper fokus på när. Ett annat återseende är tv-serien Big Brother. Kanske var det in the past när jag fortfarande var yngst på jobbet som jag kollade den serien först,.. I dag är serien tillbaks. Jag följer den. Gillar det där konstiga med vad som händer mellan tidigare för varandra okända relationer instängda i hus. Ordet instängd är spännande i sig själv- tänker att instängd kan man känna sig i relationer fast att dörren är öppen. Vad tror ni? Tipsar om att nyttja rabattkoden som finns på min instagram. Hörlurarna ovan ger mig bästa ljudupplevelsen och stunderna av egentid blir helt klart förhöjda! Vad lyssnar jag då på? Musik ibland. Poddar och ljudböcker mest! Stunderna med lurarna på gör mig avstängd från omvärlden och ger istället påfyllnad. Tror många mer än jag behöver sådana stunder. Vad tror ni? Och som sagt håll tillgodo med rabattkoden som du hittar under samma bild på min instagra annelieeng. Kram A.

Semledagens godaste vilken är det? Behövs vinterlandskapets slaskande? Och jag sparar till sol och värme

feb 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-26 07:21
Så fick det bli en semla igår. En helt vanlig klasskillnad semla med grädde och mandelmassa. Och visst sjutton är väl de de godaste av alla olika semlesorter som går att uppbringa? Enligt min smak är det d! Gott som attan och jag njöt till fullo av den i en jobbpaus. Just det där med njutning är spännande. Att lära sig att njuta helt och fullt ut och låta bli dåligt samvete. Faktiskt det första söta på ett par veckor. Oerhört skönt att belöna mig själv med annat än just sockerintag. Mår så mycket bättre utan tillsatt socker. Igår fick bli ett undantag denna semledag. Vilken är er godaste Semla? Ställde en fråga på min instastory igår om Semlan ska ätas med locket på el inte. Hela 80% svarade Ja att man äter Semlan med locket av. Själv tillhör jag också de 80% som plockar av locket. Äter det först och sen stoppar i mig semlan. Snön som föll igår blev till slask på marken och ja, jag förstår inte alls nödvändigheten i ett sk vinterlandskap här och nu. Jag behöver solen och vårvärmen! Så yes jag jobbar på och sparar på . Jag vill till solen och värmen. Det lockar mig oerhört! Även om jag tycker att det var något läskigt och höra om de svenskarna som igår blev instängda på sitt hotell på Teneriffa pga av ett fall av Coronaviruset.. Idag iallafall onsdag halva arbetsveckan tillända och jag blandar idag. Behöver inte ge mig ut förrän om några timmar - skön tillvaro. By the way snart blir det TÄVLING HÄR PÅ BLOGGEN- så håll koll!!! Kram A.

Accepterar, konstaterar och får fatt i den sköna känslan trots vinterlandskap

feb 25
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-25 08:20
God morgon vänner! Idag möts jag av helt annan vy än vad jag önskar när jag tittar ut genom fönstret. Marken är vittäckt och snölandskapet tittar kyligt tillbaka på mig. Från himlen faller tunga snöflingor. Vad känner jag? Jag som önskar barmark och värmande vårsol .. Det är ingen idé att vara besviken över något man själv inte kan påverka. Just fröken väder är något vi människor INTE kan påverka. Så nej, besvikelse känner jag inte. Jag accepterar och konstaterar det vita landskapet utanför och även det blöta vita som faller från skyn. Jag letar efter min känsla och känner en skön känsla. Inte beroende på vädret. Beroende på att jag jobbar hemifrån och kan gå ut först senare idag! Men ni som nu ska ut på vägarna- acceptera, konstatera vad som ligger på marken och TA DET FÖRSIKTIGT I TRAFIKEN! Jag bär också på en annan känsla utöver min sköna känsla.. Den känslan är en orolighetskänsla över att det faller ännu mer blöta. Fast att jag inte kan påverka det! Läser att vår fina gamla stenbrott i centrum- ”varme bro” har fått stängas av säkerhetsskäl. Vattennivån i Säveåns är hög som aldrig för. Alltså detta! Allt detta vatten som bara blir mer... Scary! Som ni förstår åker vinterbootsen på idag igen ihop med vinterjacka och mössa ! Hej mitt vinterland liksom! Stärker min sköna känsla av kaffe inomhus till Nyhetsmorgon! Kram A.

Bra kombo av krispig morgon och soliga Costa Rica!

feb 24
Skrivet av: Annelie Eng 2020-02-24 09:42
Alltså ni, WHAT A BEAUTIFUL MORNING!!!! Krispigt och solsken! Fantastiskt vackert och nästan fridfullt!! Jag blir liksom glad av det orörda nyvakna landskapet som ligger framför mig. Helt vindstilla! Och tänk detta vackra har jag runt mig mitt i centrum. Nästan överallt finns vacker natur att ta tillvara. Ett steg ut bara.. Tar ni det? Gör det idag iallafall och andas in kombinationen av krispighet och solsken. En slags vårvinterdag! Ljuvligt och glädjande! Ännu mer glädjande är min sköna grönas hälsning idag från ett varmt och soligt Costa Rica! Glad blir jag i mamma hjärtat ! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar