Måndagsmorgon ny vecka. Första nya veckan som 53-åring. Och nej, ingen större skillnad mot förra veckan. Eller jo vänta. Jag är mer fokuserad att avstå socker majoriteten av nuets dagar. Jobbar med medvetna val och ett är alltså att utveckla annat att stoppa i mig sockerfyllda produkter. Allt för mitt välbefinnande. Därmed inte sagt att jag inte har ett sug efter sockrigt gott. Alltså jag är ju en godisgris uti fingertopparna! Tillhör dem som skulle kunna äta smågodis morgon middag lunch.. dock påverkan av det intaget blir något helt annat än jag önskar. Jag blir oerhört trött slö och skjuter saker till morgondagen av sockerintag. Det är utan socker jag både är aktiv och kreativ. Men också gör jag slag i saken och tar egen tid till fasta. Mer av vikt än att alltid vara i grupp och den sortens bekräftelse, är egna stunder med mig själv med bekräftande och reflektioner. Lurar med bästa ljud och regntåliga ger goda möjligheter till egna stunder var och när som helst. I like that! Rabattkod: eng15 ger 15% rabatt hos Sudio. Mina lurar heter FEM och är en gudagåva för den som vill ha bästa tänkbara ljud. Medvetet val igår var att njuta av gott på tu man hand med en dotter. Och yes det blev sockerintag. Skulle kunna känns som ett misslyckande. Men nej, stunden av njutning med henne vara god och jag är så tacksam över viljan att skämma bort sin mamma med hemlagat. Pannkakslunch och köttbullemiddag tillagade av en dotter smakade superduper! Därefter soffhäng tv-tittande med godis och chips Idag ny dag ny vecka och annat än sockrigt intag i mitt medvetande. Glad och tacksam över vuxna döttrar som vuxit upp till humana unga vuxna , som värnar om sig själv varandra och andra. Som gör medvetna val vad gäller världens utveckling respekterar och tar vara på livet på ett fint sätt. Ibland kan man bli så oerhört tacksam som mamma att det går en ilning av lycka genom kroppen. By the way är det premiär på en ny film denna veckan ”Charter” En film om en vårdnadstvist och relationen mellan mor och dotter är komplicerad . Lyssnar på en intervju med regissören som av erfarenhet velat skapa också i i ämnet varför döttrar ofta dömmer mammor hårdare än pappor.. Ett ämne jag känner själv av egen erfarenhet intresserar mig... UNGAR SOM KNIPER KÄFT OM VAD SOM EN FAR TAR SIG FÖR ELLER FÖRÄNDRAR TILL DERAS NACKDEL. Negativa känslor och besvikelser som lagras inom den . Medans en mamma får höra i tuffa ordalag om hon säger fel saker bär fel jeans frågar för mycket frågar för lite. En far som tom låter halvvuxna ungar börja dela rum medans andra ungar i huset får egna rum. Orättvist - definitivt! Likaväl som de så väl önskade utlandsresorna med en far som inte blir av när ny kvinna styr efter att det ska åkas utan barn. Om det ordas till en far. Nix. Det ordas i mammornas hem att det vore ok av henne att åka utan dem... Vad händer då om mammorna börjar agera exakt efter en fars steg? Blir det ljud i galogerna från dömande döttrar eller enbart acceptans.. Varför dömmer döttrar en mamma hårdare än en far ? Frågan kvarstår .. Filmen Charter ska definitivts ses av mig! Nu kör vi ny vecka vänner ! Kram A.