Hur har ni det i dessa Corona tider?
Tillhör ni dem som lyssnar, tar in och försöker förstå omfattningen av detta virus framfart?Samtidigt som jag försöker förstå- därmed inte sagt att jag egentligen förstår hela vidden av detta nya i vår tid, ÄR JAG OCKSÅ TONÅRSFÖRÄLDER .. Jag hör direkt när nonchalans och dominans från andra delar av vuxenvärlden sökt påverka dem till enbart egotänk.  Det gör mig mörkrädd!

 
Jag blir definitivt berörd av att nu HELA ITALIEN är satt i karantän! 
Alltså kan i verkligen förstå att tex alla sammankomster som kalas bröllop begravningar är bannlysta till 3 april??? 
Går det att ta in? 
” VÅRA HÄNDER MÅSTE IDAG VARA MER ANSVARSFULLA ÄN NÅGONSIN. ALLA MÅSTE BIDRA” 
Det där är LIKA VIKTIGT DÄR SOM HÄR!!!! Jag blir skogstokig över diskussioner med nonchalant inställning! Visst om du själv inte tillhör en eventuell riskstapel- MEN FöR FAN- SLÄPP EGO TÄNKET OCH BIDRA FÖR ANDRAS SKULL!!  
Och visst är vi i Sverige inte i närheten av det som drabbat Italien.. än iallafall. Kanske och förhoppningsfullt hamnar vi inte där.. MEN VISST HANDLAR DET OM OSS SJÄLVA DÅ ATT VI FÖLJER DE REKOMENDATIONERNA SOM FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN GÅR UT MED! 
ATT VI ALLA GÖR DET!
 
Och vi i vuxenvärlden behöver definitivt ALLA GÅ I BRÄSCHEN och visa våra barn och ungdomar vad som gäller nu med att ALLAS VÅRA HÄNDER SKA VARA MER ANSVARSFULLA ÄN NÅGONSIN! Barn gör som vuxna gör!  
Släpp diskussionerna vid frukostbordet om hurvida myndigheterna gör fel, mörkar att handtvätt spelar roll eller att det hela bara är som en vanlig förkylning. TÄNK UTANFÖR DIG SJÄLV OCH DITT - DET FINNS GRUPPER SOM VIRUSET KAN SLÅ UT HELT! 
Vill du vara ett led i det? 
Som tonårsförälder och som vuxenledare bland andras barn har jag fört flertalet diskussioner med likaväl mina som andra ungar om detta nu. Jag hänvisar till folkhälsomyndigheten och dess information. Om och om igen. 
Jag blir skogstokig av att höra barn och ungdomar bära på en nonchalans av den myndigheten dess information eller extra handvård som kommer från del av vuxenvärld med minst sagt märklig inställning! Lika väl som att jobba med ansvarrsfulla händer behövs ansvarsfulla ord och handling av vuxenvärlden! Annars skulle ju en brudklänning fylld med otrohetensdofter i sig själv bringa lycka, (vilket en väl utvecklande och ansvrsfull del av vuxenvärlden vet att den inte inte gör), och heller aldrig skulle varken dra på sig eller utsätta barn och andra vuxna att ställa sig bakom. Egotänk och nonchalans hör inte hemma inom något område och behöver brytas av de vuxna som inte ser längre än sin egna lilla nos.. För egen vinnings skull- när det tänket finns och man påtvingar barn det nonchalanta tänkandet- Håll er borta från den sorten!

 
Och här - jag har gjort vad jag kan för att få tag på handdesinfektionsmedel framför allt i små förpackningar att ha i väskan till mina tonåringar- omöjligt.. slut överallt!!  
Någon som har över eller vet vart det går att få tag på..? 
Hur som nonchalanta vuxna som enbart jobbar för sitt egna ego i dessa tider - skärpning! 
Kram A.