Olika saker gör oss alla olika rädda. Och rädsla förorsakar också olika sorters beteende. En del beteenden som också begränsar oss själva. Det vi människor är jäkligt bra på det är just att bedöma tycka och tänka om andra människor och dess beteende. Och då inte i positiva ordalag.. För visst har även du tyckt tänkt och ordat med någon annan om mitt eller någon annans beteende på ett negativt sätt- eller hur? Ingen är för mer än någon annan- inte ens vi själva . Och kartan till beteendet hos någon annan, den har ingen annan tillgång till än just den som beter sig. Samt att din egna karta behöver inte vara den enda rätta. Väl värt att påminna oss själva om! I dessa Corona tider och en extrem hastighet av viruset framfart har vi alla rätt att vara rädda! Vi är i en verklighet som de flesta av oss inte kunde tänka för ett halvårs sedan... Det vi i min ålder i den här delen av världen tidigare endast läst om i historieböckerna är nu verklighet i vår nutid. Visst fan är det läskigt ?! Jag blir rädd när jag ser nyhetssändningarna om hur världen har drabbats av viruset. Jag blir rädd när jag läser om ”stängningen” av hela Italien. Jag blir rädd av att handsprit är slut i affärernas hyllor. Vad gäller beteende är handsprit i fickformat en pryl som genom Corona behöver in i allas våra fickor och handväskor. Precis som mobilen! Allt för att nyttjas vid kollektivåkning eller i större sammankomster för att hålla olika smittor mer lågt än utan handsprit. Så klart jag blir rädd då handspriten i nuet inte går att få tag på.. Jag står ju också utan.. Jag kan enkelt räkna ut att det vore förödande om vi i vårt land hamnar i ett läge som Italien med städer i karantän. Och jag har ALL RÄTT I VÄRLDEN att vara rädd för det! Jag tar en powerwalk i regnet och checkar mina tankar. Kommer hem, gör vad jag kan för att undvika att vara del i ett eventuellt smittoled. Sätter upp en lapp på insidan av ytterdörren som hjälp till ALLA att införa ett nytt beteende här hemma- HANDTVÄTT DIREKT NÄR MAN KOMMER UTIFRÅN OCH IN!! Och mina ungdomar har åsikter.. De äldre tänker mer som mig. Medans de yngre styrs av egot och den där jävla nonchalansen att de själva inte är rädda. Jag ordrar om och om igen . Följer nyhetsutvecklingen. Ordar igen om och om igen. När kvällen kommer verkar mitt ordande fått fäste. Tom diskmaskinen plockas ur utan diskussion. Att vara förälder och singelmamma är inte en dans på rosor alltid. Det kräver sitt arbete. Men att ge efter i viktiga saker som det ovan- Nej där har vi i vuxenvärlden ett ansvar att låta bli! I min närhet finns lika väl cancer hjärtsjuka gamla som astma sjuka. Och jag vill inte att smittan når dem. Som mamma vill jag att mina ungdomar kastar sitt ego och nonchalanta tänk där det hör hemma. Jag vill att det jobbar med ödmjukhet och ett tänk över sitt egot ego. Jag vill att de respekterar andra människors rädsla . Och jag vill att de nyttjar ett beteende som gynnar omtänksamhet om andra. Och jag ordar om och om igen. Alla måste få ha rätt att vara rädda. Kram A.