Förändringar flexibilitet och hjälpsamhet!

mar 17
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-17 11:42

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för mat.se)

Idag är mina tankar tillbaks till 17 november 1995. Fröken väder snöade ner vårt land så att vi blev insnöade många av oss. Rädsla och ovisshet kändes innan dessa mängder av snöflingor lagt sig.
Men kommer ni ihåg: i denna unika och för många obehagliga situation som hjälptes vi åt.
Vi var glada tacksamma och hjälpsamma mot varandra. Lika väl de yrkessamma som privat i civilsamhället. Jag tänker att att det finns så mycket att använda oss av i dagens nu, från den situationen
• HJÄLPSAMHET
- hjälp en granne släkting närstående what ever som tillhör riskgrupper som ska undvika folksamlingar eller som är sjuka och i karantän. HJÄLP DEM MED INKÖP!!
Herre gud hur svårt kan det vara?? 
Du behöver inte heller springa runt i affärer . Själv samlar jag ihop beställningar och gör en stor beställning som levereras till mig, eftersom ” mina” äldre inte riktigt klarar att beställa själva.
Jag levererar sedan vid deras ytterdörr och de Swishar mig!
Så väl värt att kunna bidra med i nuet och enkelt för mig att bidra med! Matbeställning kan du göra HÄR


Jag jämför denna möjlighet med snöskottarhjälpandet 1995.
Så glädjande och uppskattande för den som behöver hjälp!


• Ring, sms:a, skicka bilder och FaceTime med dina äldre också.
Tänk på att de blir utan sociala kontakter och blir glada av möjliga avbrott!
Alla måste hjälpa de äldre nu!

Beställ från Mat.se du också!
Kram A


Tillgång och efterfrågan

mar 17
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-17 07:14
Goodmorning på er! Tisdag idag. Fortfarande pågår ”filmen av Meg skräckfilmskarraktär och vi medspelare håller fortfarande på att acklimatisera oss . Ovisshet och rädsla är mindre bra att jobba med .. Vem valde in oss i denna filmen utan lov? Det finns inget svar på den frågan. Det vi kan göra är att göra så väl medvetna medmänskliga val som möjligt i nuet! Punkterna ovan behöver din påminnelse i nuet. Om och om igen! Det tar ni vet 1 till 3 år att sätta ett varaktigt beteende! NU HJÄLPS VI ÅT HÖRRNI! OCH NU HJÄLPER VI ALLA ÄLDRE! Inga 70+ UTE I SAMHÄLLET NU! Handla åt dem, please!! Sen jobbar vi vidare med tacksamheten. I alla fall jag. Har aldrig tänkt tanken att jag skulle bli såååå glad över just handsprit! Har aldrig haft en pumpflaska med handsprit hemmavid förr. Tillgång och efterfrågan ger tankeställare i nuet.. Nu är jag tacksam över att ha den som komplement till tvål och varmt vatten!! Och förmågan att påminna mina ungar om vikten av handtvätt! Nu kaffe! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar