s

En erfaren mamma bidrar till goda inköp av barnvagnar och tillbehör

mar 19
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-19 12:00

Fyra barn, fyra döttrar, barnsaker och tillbehör i mängder finns i min resume. Det mesta inom kategorin flickbetonat. Jag kommer än idag ihåg hur jag sökte med ljus och lykta efter barnvagn till min kommande första dotter för 28 årsedan. Tror inte hennes far var direkt överlycklig av allt letande i barnvagnsaffärer som jag utsatte honom för.. tillslut fann jag iallafall vagnen med stort V.  Precis så prinsessig som jag ville med sina höga vita hjul. Med mönstrat tyg i vitt, turkost, och rosa var den för mig sagolik.
Känslan och ögat styrde valet och absolut inte det praktiska. Hela vagnen fick nämligen plockas isär för att få plats i bilen..

Från första till yngsta dottern, var det inte bara barnvagnarna som utvecklades. Även mitt tänk gjorde det.
Mer enkla, lägre vagnar har hon därmed forslats runt i. Kombinationen av praktiskt och snyggt fick stå i fokus för hennes vagnar istället för bara det snygga.
Med mindre hjul blev livet så mycket lättare vad gällde barnvagnskörandet och in och ut i bilen för mig. Av den upptäckten försvann charmen med höga hjulställningar.

Mitt tänk om vilka ting som var måsten för ett litet barn hade också ändrats och blivit färre än vid min förstfödda.

Den dagen jag blir mormor kan jag råda mina döttrar efter min egna erfarenhet vad gäller olika bra ha prylar till barn. Jag har erfarenhet av mängder som mamma till dem.

- Barnvagn
Kolla över ordentligt var vagnen ska användas mestadels. Idag finns väl utvecklade vagnar för stadsgator, löpturer och lika väl vagnar med hjul mer lämpade för terräng.

En vagn som ofta ska vara i bilen bör vara enkel att fälla ihop och fälla ut. Ett gallskrikande barn bredvid kan vara stressande nog än att en hel byggsats av vagn som ska sättas ihop..

- Spjälsäng
 Ja, en spjällsäng räcker. Vagga innan är överkurs, men fint såklart med en nyfödd i..
I vilket fall hur mysigt det sen är att ha sina små bebisar bredvid sig i sängen så behöver alla föräldrar emellanåt få sova ifred.  

Stabil stadig och säker bör en spjälsäng vara. Vips har barnet blivit större och börjar ställa sig upp i sängen..
Smart val kan också vara att ena långsidan kan skjutas ner och även olika höjder på liggyttan. Då kan sängen användas längre upp i åldern.

- Bäsele
 En gudagåva att kunna ha bägge händerna fria samtidigt som barnet är nära och lugnt i bärselen

Tja, där har ni min bas av erfrenhet. För jag har haft både spjälsäng och vagga, och vet vad jag har använt mest. Fler än en vagn till varje barn och bärsele har jag också använt mig av.

Slår ett extra slag för sulky också när jag ändå håller på. En sulky är en pervekt liten smidig sittvagn när barnen kommer upp lite i ålder . Så enkel och praktisk att alltid ha med i bilen. Samtidgt som långpromenad även i ojämn terräng funkar utmärkt.

 När jag ihop med en babybutik skriver denna texten, ser jag också att utvecklingen vad gäller vagnar och sittvagnar har gått framåt ännu mer. En sulky kan vara överkurs. Smidigheten på dagens vagnar har definitivt ökat. Britax Premium Line är just en av dagen väl utvecklade vagnar. Inte alls i stil med de barnvagnar som jag har haft till mina tjejer. Det har definitivt hänt mycket på vagnfronten under dessa år!

Slår ett extra slag för sulky också när barnen kommer upp lite i ålder . Så enkel och praktisk att alltid ha med i bilen. Samtidgt som långpromenad även i ojämn terräng funkar utmärkt.

 Ser jag till utvecklingen vad gäller vagnar och sittvagnar så kanske en sulky kan vara överkurs. Enkelheten på sittvagnar har definitivt ökat. 

De finns så mycket bra ha prylar man inte visste fanns innan man fick barn. En del helt onödiga. men sen också de som är mycket behövliga och som för varje år utvecklas. Att en barnvagn skulle kunna vara svart fanns nog inte på tapeten när jag vara förstagångsförälder för snart 28 årsedan. Nu ser jag det som parktisk och snyggt, vilket jag återigen understryker är en bra kombo!
Kram A. 
Föräldraansvar , vuxenansvar och ansvar

mar 19
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-19 07:47

Om äldre får Corona och hamnar på sjukhus så blir de utan besök. Förstå innebörden och rädslan hos anhöriga idag och äldre... Det finns även barn som är i riskgrupp med underliggande sjukdomarsom definitivt inte bör få Corona viruset.
Du liksom jag har säkerligen både hjärtsjuka cancersjuka och äldre bland nära och kära ..

Varför ska vi göra exakt det som myndigheten säger?
 För att tillsammans bidra att framför allt dessa grupper inte smittas! 

Mina ungar pluggar i Barcelona, Spanien.
Endast en i varje hushåll får endast gå ut åt gången och då endast för att handla.
Polisen kör bort de som spankulerar. Gator och torg ligger öde.
Vill vi gå åt ett Sverige som blir lika stängt?
Omöjligt att Sverige hamnar där tänker du..
Nej, det är närmare än vi tror och det vi gör nu ligger till grund för hur det blir framöver.

För några veckor sedan var den verklighet vi har nu också HELT omöjlig.. Nu har vi den här..
Hjälp till nu gör ditt yttersta så vi undslipper att ta oss vidare ännu mer likt hur tex Spanien har det i nuet!

Sätt allt i perspektiv i vad som brukar hända i samhället här under våren. Studenter, jämna kalas, bröllop, dop, begravningar. Allt sånt blir det stopp på om vi hamnar där!
Det gäller för oss alla i såfall!
Sätt allt i proportion till vad du kan bidra med att avhålla dig ifrån nu, så kanske nonchalansen minskas..
Vad innebär social distansering för dig?

Vilka sammankomster kan du avboka?
Hur guidar du dina barn och ungdomar ?
Ska de träffas i grupp numera sova över?
Hur vet du som vuxen om någon har symtomet av närstående till de som du släpper in i ditt hem ? Låter nojigt?
Fråga dig då hur du vill ha det längre fram..?

1-2 meter emellan vid möte
Inga handhälsningar
 Tvätta händerna
Var hemma när du är sjuk

ANVÄND ÖDMJUKHET OCH RESPEKT I DESSA TIDER!
Ditt ego kommer du inte alls kunna stimulera längre fram annars!

Mitt tips: Ta en promenad. Vårsolen är här. Sortera reflektioner av min text ovan. Stoppa in tanken på att om en vecka så är det stopp på promenerandet. Då är det inne som gäller och endast en från varje hushåll får gå ut och handla åt gången .. den verkligheten har mina döttrar i Spanien just nu.
Take Care håll avstånd gammal som ung!
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar