Lördag 21 mars och Coronatiden fortsätter
” Nu står svenskarna inför några tuffa månader med en hård belastning på sjukvården och kraftiga begränsningar i vardagslivet.”
, läser jag i en artikel i Aftonbladet.
Jag känner igen mig i nuets verklighet runt mig. Hur och vad jag förändrat och de rapporter som jag får om sjukvården genom vänner som arbetar i den i vårt land och andra länder, ihop med vad nyheterna beskriver i tv och tidningar.
Vi är också många entreprenörer som på ett par veckor har gått från dygnet runt arbete( finns alltid att göra som entreprenör) till en radikal minskning av inkommande uppdrag, kanske t.o.m. 0 uppdrag..!  Begränsningarna i vardagslivet är i många i nuet för de allra flesta av oss.

Det gör mig då mycket RÄDD när jag läser och hör uppdateringar att det trots allt finns människor i nuet som tror sig vara odödliga och liksom inte bidrar för andras skull!!
Visst tar nya beteenden sin lilla tid att sätta, men att bromsa sitt ego, ta andras rädslor på allvar liksom läget i vården - det kan alla dra i handbromsen rejält för att ta till sig!
Ju mer vi nuet INTE BIDRAR VAR OCH EN AV OSS ju närmare kan vi vara det samhälle som mina ungar i nuet lever i Spanien.
Vill vi det?
Allt är stängt förutom livsmedels affärer, apotek och vård. Hemma inomhus gäller , en får varje hushåll   får endast gå åt gången och handla. Det spelar ingen roll att solen värmer där nu. Poliser kör bort och ger höga böter till de som trotsar och vistas utomhus.
VILL VI OCKSÅ DIT?
Jag vill det inte!
NONCHALANS har alltid funnit, annars hade varken smutsiga otrohetsaffärer, gratisätare och människor som gifter sig för pengar och arvs skull funnits. Den sortens människor har alltid påverkat andra människor negativt med sin framfart utan att varken bromsa sitt ego eller att sopa rent när de har ställt till.
NONCHALANS
gör mig rädd!
NONCHALANS i nuet som hoppar begränsningar, ser sig själva som odödliga och lever efter att enbart ha rättigheter och inga skyldigheter gör mig rädd! Mycket rädd!
NONCHALANS gynnar varken Coronas smittspridning, vården, ekonomin eller framtiden för oss entreprenörer.
NONCHALANS GYNNAR INTE HELLER DET EGNA EGOT PÅ LÄNGRE SIKT. Det troliga är också att nonchalans kan om man har otur leva över tid. Som ett dåligt virus. Ni vet barn gör inte som vuxna säger . Barn gör som vuxna gör.. och då bromsas inte nonchalansen i generationer förrän man får smaka på sin egna medicin..

Ingen vet något om hur Corona viruset kommer sätta sig på oss själva förrän vi drabbas!
Släpp nonchalansen för din egna och andras skull i alla steg du gör för din egna skull och inget för äldre och vården i dagsläget!


I dessa tider kan vi tillsammans utrota nonchalans och egotänk.

När ringde du senast dina äldre nära och kära ?
När frågade du senast hur andra människor mår?
När frågade du senast vad du kan hjälpa dina nära och kära med?
Vad bidrar du med för att minska hastigheten av Coronasmitta?
Vad kan göra mer för att minska hastigheten av Coronasmitta?
Vad kan du bidra med mer för att vården INTE ska belastas mer ?

Frågorna ovan kan vara till god hjälp för den som vill minska nonchalans hos sig själv och bidra med samhällsansvar!
Fick själv ett fint och omtänksamt sms från min gudson igår - det gjorde mig glad! Omtänksamt!
Njut nu av solens energi idag - det umgänget fungerar ypperligt utan närkontakt med andra!

By the way - vi frtsätter att tvätta händerna 30 sekunder åt gången även handledena flera gånger om dagen- eller hur!!?
Kram A.