Onsdag 25 mars.
From idag gäller bordsservering och det där att stå och hänga vid en bardisk tätt med andra människor är över och förbi. I alla fall under denna Coronatiden.
Det finns olika val i att förhålla oss till allt som sker. Vi kan spekulera döma, vara kritiska, låta bli att följa...
Eller också kan vi i detta nu låta bli att slänga ut vår energi på det. Istället kan vi följa rekommendationer som kommer från regering och folkhälsomyndigheten!
För gör vi det vi ska, och kan påverka och energin behålls.

Fler och fler av oss utgår nu hemifrån. Inte bara av säkerhetsskäl för att arbetsuppgifter har flyttats hem. Många många fler än vad vi kan förstå har varslats i detta nu..

Att utgå hemifrån kan tyckas skönt de få dagar vi har gjort det i livet innan Corona. I nuet finns inget skönt för de flesta. I nuet finns en orolighet. Ekonomi och smitta är oroligheternas centrum idag. Det kan ingen ha missat!
Rutiner för hemmavid och vi får mer gjort. Jag vet skillnaden av egen resumé!
När rutinerna sitter får jag in så mycket mer av det jag vill och kan göra på mina 24 timmar. Utan rutiner har jag en tendens att vela och skjuta upp.


Jag blandar fasta tråkiga rutiner med rutiner av mer lyxig känsla i nuet. Det liksom lättar upp.
Nedan kommer morgonrutiner. Stoppa in annat som är mer för dig - men 3 samma rutiner varje morgon ger morgonen mer tid än utan.
Min 3 M gör jag innan i mer nyvaket tillstånd, och är också på rutin - du hittar dem HÄR.
Nedan är 3 morgon rutiner vid mer vaket och uppe på benen rutiner.

 
MORGONRUTINER
1. Ett halvlitersglas med hälften kallt vatten och hälften kokat vatten . En tesked gurkmeja och en 1/2 . pressad citron.
Vatten, hela kroppen behöver en dos påfyllning av vatten i morgonstund . Gurkmeja säjs vara inflammationsdämpande och citron är bra för att hålla bakteriefloran på insidan. Absolut inte det godaste jag druckit, men jag dricker det varje morgon

2. Till mitt gulfärgade vattenglas sköljer jag ner två kapslar med omega 3 från hälsokostbutiken.
Kapslarna är stora men glider ändå enkelt med vattnet ner i svalget. Omega 3 påverkar min hud och tänk så bra sen jag börjat med detta.
Så här års blir det ytterligare en tablett att svälja. Allergitablett mot pollen. Det är nu jag har det som värst. Ögon som vill klias ut så fort jag går utanför dörren. Daglig rutin på intag av den receptfria tabletten håller allergin i fas. Denna rutin är ca 3 månader lång varje år för mig. Mars, april, maj.

3. Kaffe & bloggande. Alltså mitt kaffe och bloggande- I’m in love i bägge! Jag behöver bägge och genom rutin att sätta ihop dem får jag till de bägge varje morgon. Och en känsla av lyx!
Det blir som en stunds reflektion.
Vad gäller kaffet har jag förändrat och spär kaffet med växtbaserad ”mjölk”. Med det påverkas min mage så gott!

Där satt de! Med de 3 rutinerna kan dagen fortsätta! Och jag är nöjd att med ha fått gjort det jag önskar varje morgon.
En slags bas för att inte slänga ut tid på sånt jag inte egentligen vill!
Hemmasittande i nutid oavsett det är karrantän, plugg eller jobbande mår bra av samma start varje dag.
Sätt 3 punkter och låt de bli gratisskjuts för att få till dagarna och det du vill och kan på bästa sätt! Take Care!
Kram A.