Torsdag 26 mars nytt veckoslut i coronatiden börjar närma sig.

Nås igår av nyheten av att grannskommunerna runt om nu bidrar med ett intiativ som gör gott till flera olika grupper dessa tider.
Gymnasieeleverna kan from måndag hämta lunch från stadens restauranger i bla Alingsås och Boråskommun

.

Alla gymnasieelever har inte lika bra förutsättningar hemmavid för sina studier som i skolan. Trångboddhet och redan mycket ansträngd familjeekonomin, kan göra att lunchintaget blir mycket knapert.  
Vi bor i ett land där skollunchen inte ska behöva bli en klassskillnad i krisen som är , eller hur?
Många gymnasieelever bor idag med en förälder. Kommer inga eller mindre pengar in är det tufft med ytterligare matkostnader hemmavid.
Samtidigt är det så viktigt att alla våra gymnaster får de bästa förutsättningar för sina studier.
En riktigt lunchmåltid är ett bra verktyg till detta!
Både Alingsås och Boråskommun är kommuner som bidrar med initiativet ovan. Ett fantastiskt bidrag till restauranger och caféerna i dessa dagar. Hör cafeebiträde från Alingsås på nyheterna som pratar om att kreativiteten har ökat hos dem genom att sätta ihop lunchmeny passande gymnasieeleverna, istället för att inte ha något att göra.
Så bra!!

Initiativet visar också att kommunen själv vill bidra och stötta de lokala restaurangerna och caféerna, som är en bransch som har det riktigt tufft och inte bara lägger det ansvaret på kommuninvånarna!

Skulle kunna säga att kommuner med detta initiativ definitivt visar sina invånare att man går hand i hand med sina invånare.

Om jag hört att min egna hemkommun ska bidra med detta- Nix... inte än iallafall .

Kreativitet i köket här hemma igår och en duktig tonåring bjöd både på middag och hembakat!

Glad och tacksam är mamman här över tonåringarna som trots lite rastlöshet och uttråkande av hemmastuderande ändå är kreativa!
Take Care!
Kram A.