När kappan vänds efter för många vindar går t.o.m. fan på fall

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-28 18:05
Vissa dagar påverkad jag mer av nyheter och andras agerande än andra. Vissa dagar är toleransnivån lägre. Ibland tänker jag att löparskorna kommer att slitas ut under denna extrema tid med ovisshet . Tänker också att allt tids nog kommer bli bra och att de som satt andra i skiten kommer få sig en näsbränna som heter duga. Karma. För det finns människor som vänder kappan efter vinden så många gånger så de knappt hittar öppningen. De skiter i hur andra människor påverkas negativt bara de själva liksom gynnas och följer de som de högaktar för stunden. Men vet ni jag tror att när kappan vänds efter för många vindar så går t.o.m. fan på fall och bet. Meningen med allt är att hoppa ned från sin egna presstal och visa omtänksamhet mot andra och de som sårats av kappan och vindarnas alla vändningar. Och den som inte hoppar ner utan står kvar likt en oskuldsfull brud trots otrohetens mantel. Tja, den har missat både tacksamhet och ödmjukhetens odra. Spelar ingen roll hur dominant och slugt en white trash lady styr. Tillslut kommer sanningens vindpust och den egna medicinen slår omkull pedistalen. Och då, ja då kan t.o.m. fan bli religiös. Tills dess jobbar vi andra ihop och enat stärker och hjälper varandra. Det ena verkliga och viktiga på riktigt! Ett mellanmål innan dagens andra promenad. Middag har vilats. Små korn av sk njutningar som idag ses med tacksamhet . Take Care! Kram A.

Mindre nonchalans och mer tydliga regler

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-28 12:00

Lördag 28 mars och Corona tiden fortsätter.

Vaknade redan vid halv sju idag. Lite tidigare än vad som egentligen behövs denna lördag. Startade tidigt med mina 3 M  kaffe blogg och Mail. Rutinernas tid.
Men visst behöver vi rutinerna nu som aldrig förr?

I går kom en ny restriktion. Ett förbud faktiskt!!
Tillställningar på mer än 50 personer förbuds. Övertramp på detta kan leda till fängelse!

Funderade på förbudet under eftermiddagspromenaden.

Morgon, middag, lunch vad gäller stegande nu. Bra knep till att hålla tankarna på rätt köl.

Åyer till funderingarna.
Kan förbud komma av nonchalans?
Vi lever i en demokrati här. Vi har en bra ledning i landet som med klokskap gett oss invånare restriktioner och ansvar under denna anskrämliga tid som vi nu lever i.
Kan det vara så att många har nonchalerat ansvaret?

Faktiskt finns det människor som ser sig själva som fullkomliga och odödliga även under Corona viruset framfart..

I vilket fall är förbudet här. Max 50 personer ihop. Därmed stängde Göteborgs nattklubbar igår. Fester konferenser, bröllop, begravningar, allt skjuts på framtiden. Tills när kan ingen säga..

 Förbudet fyller en plikt med tydlighet i detta nu. Tydliga regler och mindre plats för nonchalans. Ett måste även för den ofullkomlige och odödlige i dessa tider. 

Ingen vet nästa steg i vare sej förbud eller vart smittan tar oss. Vi lever alla i ovissheternas ovissaste tid ever.
Det tar på oss alla.
Och vi behöver ta ansvar, ALLA!
Hjälps vi åt nu kommer vi bättre ur detta. Det är min tro.
Take Care!
Kram A.


Trygghet i bilreparationernas vårdande värld

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-28 08:00

Ju mer man reflekterar ju mer insikt får man av hur mycket som finns i ens egna erfarenhet. Hemmajobbande helt och hållet dessa dagar och bilen får stå.
Daglig reflektion och tankarna för mig vidare till området bil och hur jag förhåller mig till denna kostnad, tack vare möjligheten att skriva denna text ihop med en kvalitetssäkrad bilverkstad. Tankarna orden och texten är som vanligt mina egn.
En bil behöver sin omvårdnad, reparation och service.
Och det med kvalite och bra pris!

Ni som följt mig ett tag vet att jag under många år inte hade bil, trots innehavet av körkort. Jag trodde faktiskt inte att jag någonsin varken skulle sitta bakom ratten igen eller att jag skulle äga en egen bil..
Hur skulle jag överhuvud taget ha råd med innehavet och reparationskostnader av en bil?

I min värld då, kostade en bil alltid mycket pengar en bil allt som oftast om och om igen gick sönder.. Så tacksam över min förmåga att mer stå bakom ordet utveckling istället för avveckling. Idag är jag inne på min sjätte bil. Så glad över detta och möjligheterna min bil ger mig. Och vet ni jag trivs med min relation med "bilverkstad"!

Men visst är det så att en bil går sönder även 2020 och att en bil kostar pengar även 2020. Oavsett var man bor och verkar så behöver vi alla finna duktiga och kvalitetsskrade bilreparatörer. Det spelar liksom ingen roll var man bor i vårt avlånga land.
Söker vi efter bilverkstad Saltsjö Boo eller bilvård Alingsås, så är det kvalitetsäkrade alternativ till bra kostnad som vi alla behöver. Dels för att våra bilar ska må bra och behöva repareras så sällan som möjligt. Däremot ska en kvalitetssäkrad verkstad setill att bilen servas för att hålla ett gott skick. För bilens välmående och oss ägares trygghet!

 

För mig är det viktigt att jag anlitar en duktig kvalitetssäkrad bilverkstad som vet vad de gör. Tillit och tilltro är viktigt för mig i min relation med bilreparatörerna som servar och reparerar min bil. Det gör mig som kund trygg och besparar mig också kostnader!

Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar