Märkligt om ens ett oklokt ego styr tanken på bröllop i år. Som om ingen lärdom tas!

mar 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-29 13:00

Om man är så ego så ens blotta tanken på bröllop och bröllopskalas kan finnas kvar i någons mind i dessa tider, är mycket märkligt.

För att citera en klokhetens kvinna: ” Bröllop borde man ju kunna vänta med ett år. Om man inte lyckas hålla ihop tills dess kanske det inte var så mycket att ha ändå."

Förvånas egentligen över att vissa uttalanden ens ska behöva sägas i tider som råder.. Skulle kunna vara så att avsikten med bröllop inte ens har en avsikt som ska has om bröllopstanke ens tänks i nutid!
Trasiga relationer och nu en värld som är upp och ner av kris, virus och dödlighet. Baksmällan och otrohetens förstörande dofter kommer alltid leva i ett ego som fortsätter att agera efter egotänket istället för att med ödmjukhet backa och bidra i ett högre syfte en sitt egna ego!

Tacksam över att ha upptäckt klokhet och kompetens att lyssna till från en kvinna jag tidigare aldrig ens hörd talas om. Agnes Wold! Hon förklarar enkelt så vi förstår.

Ändå rätt märkligt att hon ska behöva ge svar på frågan:

”Kan jag gifta mig och ha en bröllopsfest?”

Take Care!

Kram A.


Kan blont hår bli en drivkraft ?

mar 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-29 09:08

Man får inte roligare än vad man gör sig. Det gäller i dessa tider och annars. leker med kameran på snap. Resultatet ser ni nedan.

Mitt iall finns ändå längtan.. Åh vad jag saknar helblont i håret nu.

Hårlängderna känns bra. Skulle t.o.m. kunna tänka mig något kortare. De ni! Jag som varit så många om att behålla långa längder.

Med nya tider kommer nytt tänk! Mer blont behövs i iallafall. Får se hur andan faller i och vad det blir av att göra åt.

Hur som är inget är som längtan - eller hur?
Den känslan har en magisk drivkraft...
Take Care!

Kram A.


När kappan vänds efter för många vindar går t.o.m. fan på fall

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-28 18:05
Vissa dagar påverkad jag mer av nyheter och andras agerande än andra. Vissa dagar är toleransnivån lägre. Ibland tänker jag att löparskorna kommer att slitas ut under denna extrema tid med ovisshet . Tänker också att allt tids nog kommer bli bra och att de som satt andra i skiten kommer få sig en näsbränna som heter duga. Karma. För det finns människor som vänder kappan efter vinden så många gånger så de knappt hittar öppningen. De skiter i hur andra människor påverkas negativt bara de själva liksom gynnas och följer de som de högaktar för stunden. Men vet ni jag tror att när kappan vänds efter för många vindar så går t.o.m. fan på fall och bet. Meningen med allt är att hoppa ned från sin egna presstal och visa omtänksamhet mot andra och de som sårats av kappan och vindarnas alla vändningar. Och den som inte hoppar ner utan står kvar likt en oskuldsfull brud trots otrohetens mantel. Tja, den har missat både tacksamhet och ödmjukhetens odra. Spelar ingen roll hur dominant och slugt en white trash lady styr. Tillslut kommer sanningens vindpust och den egna medicinen slår omkull pedistalen. Och då, ja då kan t.o.m. fan bli religiös. Tills dess jobbar vi andra ihop och enat stärker och hjälper varandra. Det ena verkliga och viktiga på riktigt! Ett mellanmål innan dagens andra promenad. Middag har vilats. Små korn av sk njutningar som idag ses med tacksamhet . Take Care! Kram A.

Mindre nonchalans och mer tydliga regler

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-28 12:00

Lördag 28 mars och Corona tiden fortsätter.

Vaknade redan vid halv sju idag. Lite tidigare än vad som egentligen behövs denna lördag. Startade tidigt med mina 3 M  kaffe blogg och Mail. Rutinernas tid.
Men visst behöver vi rutinerna nu som aldrig förr?

I går kom en ny restriktion. Ett förbud faktiskt!!
Tillställningar på mer än 50 personer förbuds. Övertramp på detta kan leda till fängelse!

Funderade på förbudet under eftermiddagspromenaden.

Morgon, middag, lunch vad gäller stegande nu. Bra knep till att hålla tankarna på rätt köl.

Åyer till funderingarna.
Kan förbud komma av nonchalans?
Vi lever i en demokrati här. Vi har en bra ledning i landet som med klokskap gett oss invånare restriktioner och ansvar under denna anskrämliga tid som vi nu lever i.
Kan det vara så att många har nonchalerat ansvaret?

Faktiskt finns det människor som ser sig själva som fullkomliga och odödliga även under Corona viruset framfart..

I vilket fall är förbudet här. Max 50 personer ihop. Därmed stängde Göteborgs nattklubbar igår. Fester konferenser, bröllop, begravningar, allt skjuts på framtiden. Tills när kan ingen säga..

 Förbudet fyller en plikt med tydlighet i detta nu. Tydliga regler och mindre plats för nonchalans. Ett måste även för den ofullkomlige och odödlige i dessa tider. 

Ingen vet nästa steg i vare sej förbud eller vart smittan tar oss. Vi lever alla i ovissheternas ovissaste tid ever.
Det tar på oss alla.
Och vi behöver ta ansvar, ALLA!
Hjälps vi åt nu kommer vi bättre ur detta. Det är min tro.
Take Care!
Kram A.


Trygghet i bilreparationernas vårdande värld

mar 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-28 08:00

Ju mer man reflekterar ju mer insikt får man av hur mycket som finns i ens egna erfarenhet. Hemmajobbande helt och hållet dessa dagar och bilen får stå.
Daglig reflektion och tankarna för mig vidare till området bil och hur jag förhåller mig till denna kostnad, tack vare möjligheten att skriva denna text ihop med en kvalitetssäkrad bilverkstad. Tankarna orden och texten är som vanligt mina egn.
En bil behöver sin omvårdnad, reparation och service.
Och det med kvalite och bra pris!

Ni som följt mig ett tag vet att jag under många år inte hade bil, trots innehavet av körkort. Jag trodde faktiskt inte att jag någonsin varken skulle sitta bakom ratten igen eller att jag skulle äga en egen bil..
Hur skulle jag överhuvud taget ha råd med innehavet och reparationskostnader av en bil?

I min värld då, kostade en bil alltid mycket pengar en bil allt som oftast om och om igen gick sönder.. Så tacksam över min förmåga att mer stå bakom ordet utveckling istället för avveckling. Idag är jag inne på min sjätte bil. Så glad över detta och möjligheterna min bil ger mig. Och vet ni jag trivs med min relation med "bilverkstad"!

Men visst är det så att en bil går sönder även 2020 och att en bil kostar pengar även 2020. Oavsett var man bor och verkar så behöver vi alla finna duktiga och kvalitetsskrade bilreparatörer. Det spelar liksom ingen roll var man bor i vårt avlånga land.
Söker vi efter bilverkstad Saltsjö Boo eller bilvård Alingsås, så är det kvalitetsäkrade alternativ till bra kostnad som vi alla behöver. Dels för att våra bilar ska må bra och behöva repareras så sällan som möjligt. Däremot ska en kvalitetssäkrad verkstad setill att bilen servas för att hålla ett gott skick. För bilens välmående och oss ägares trygghet!

 

För mig är det viktigt att jag anlitar en duktig kvalitetssäkrad bilverkstad som vet vad de gör. Tillit och tilltro är viktigt för mig i min relation med bilreparatörerna som servar och reparerar min bil. Det gör mig som kund trygg och besparar mig också kostnader!

Kram A.


Ett enat ansvar under solens strålar med walk and talk

mar 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-27 12:52

Landet ligger som det gör i dagsläget...

Daglig rutin för inandning av frisk luft. Solen skiner. Det är skönt!

Kanske prövas vi som människor i nuet, våra egenskaper, vårt egotänk.

Det självklara sätts på sin spets om det liksom är självklart...

Myndigheternas kloka män har gett oss ansvar i vårt land. Om vi alla ställer oss i led bakom dessa kunskapens män och gör det som ska göras.
Då tar vi vårt ansvar, enat!
Så självklart och för att vi och det självklara ska överleva smitta och dess effekter!

Walk and talk med avstånd mer vanligt nu än tidigare - som tex under lunchen.
Ett umgänges sätt för oss alla att breda ut och låta stanna i det som sedan efter allt blir det självklara. Take Care!
Kram A.


Små stunder av njutning, solens strålar förhöjer

mar 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-27 07:00

Små stunder av lycka och tacksamhet i tron på att det här kommer att bli bra! Tänker att tron kan försätta berg.
Vilket också skett i historien.
Känner fortfarande stor tacksamhet över balkong i väster. För varje dag som går ökar möjligheten till kaffe i solen själv på en skön balkong.
 
Och nu är det verklighet!
Kan ni förstå att jag t.o.m. somnade en stund under solens värmande sken?!
Fram för fler dagar  med utomhusvärme så vi kan njuta själva och tillsammans med avstånd.
Vi behöver det som aldrig förr!
Take Care!
Kram A.


Det gör gott när en kommun bidrar med mat till distansstuderande gymnaster som gynnar restaurangerna

mar 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-03-26 08:12

Torsdag 26 mars nytt veckoslut i coronatiden börjar närma sig.

Nås igår av nyheten av att grannskommunerna runt om nu bidrar med ett intiativ som gör gott till flera olika grupper dessa tider.
Gymnasieeleverna kan from måndag hämta lunch från stadens restauranger i bla Alingsås och Boråskommun

.

Alla gymnasieelever har inte lika bra förutsättningar hemmavid för sina studier som i skolan. Trångboddhet och redan mycket ansträngd familjeekonomin, kan göra att lunchintaget blir mycket knapert.  
Vi bor i ett land där skollunchen inte ska behöva bli en klassskillnad i krisen som är , eller hur?
Många gymnasieelever bor idag med en förälder. Kommer inga eller mindre pengar in är det tufft med ytterligare matkostnader hemmavid.
Samtidigt är det så viktigt att alla våra gymnaster får de bästa förutsättningar för sina studier.
En riktigt lunchmåltid är ett bra verktyg till detta!
Både Alingsås och Boråskommun är kommuner som bidrar med initiativet ovan. Ett fantastiskt bidrag till restauranger och caféerna i dessa dagar. Hör cafeebiträde från Alingsås på nyheterna som pratar om att kreativiteten har ökat hos dem genom att sätta ihop lunchmeny passande gymnasieeleverna, istället för att inte ha något att göra.
Så bra!!

Initiativet visar också att kommunen själv vill bidra och stötta de lokala restaurangerna och caféerna, som är en bransch som har det riktigt tufft och inte bara lägger det ansvaret på kommuninvånarna!

Skulle kunna säga att kommuner med detta initiativ definitivt visar sina invånare att man går hand i hand med sina invånare.

Om jag hört att min egna hemkommun ska bidra med detta- Nix... inte än iallafall .

Kreativitet i köket här hemma igår och en duktig tonåring bjöd både på middag och hembakat!

Glad och tacksam är mamman här över tonåringarna som trots lite rastlöshet och uttråkande av hemmastuderande ändå är kreativa!
Take Care!
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2020  >>
tiontofr
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

View posts in large calendar