Vem överlever och vem överlever inte

apr 04
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-4 11:53
Det är enkelt att göda oroliga tankar i nuet. Hela världen är i gungning och överlevnad handlar om liv. Om alla människor, oavsett hudfärg, oavsett vilket socialt trappsteg vi tillhör. Viruset slår bland alla. Värst för äldre och i riskgrupper. Men ändå ingen säkerhet för andra.. vilka överlever och vilka som inte gör det vet vi inte än. Såklart det föder oro. Oro med tillit i fokus över vilka som sköter socialdistansering, avstånd, tvätta händerna och hålla sig hemma när de är sjuka? Vem kan vi lita på? Överlevnad handlar också om oss företagare i nuet . Vilka av oss överlever och vilka inte.. Oron för både ekonomi och liv samtidigt skapar enorm oro. Det är enkelt att nästan bli tokig om man fortsätter goda vidare det tänket... Jag höjer mig själv med att vara nöjd med min insats att hålla social distans och övriga punkter. Stärker min kropp och andra tankar med en promenad. Frisk luft och stegande för kropp och själ. Klokskap i öronen med olika poddar. Överlevnad ett ord i tiden. Eftersträvar det för allas vår skull. Du med hoppas jag! Take Care! Kram A.

To do med nya punkter

apr 04
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-4 08:00

Mycket fix och trix igår gav mitt i allt en fin dag. Går över fönsterna ett efter ett. Ja, jag vet att på det här sättet är det nästan dags att börja om putsandet när sista är klart... men har man som jag öppningsbara 3 glas behöver de tas emellan. Varje fönster känns som ett evighetsjobb av det att putsa.. Och också tätas med nya tätningslister tar sin tid. Ingen superkul syssla för mig. Så därav ett fönster i taget. Två kvar nu bara!
I går blev det samtal med min kusin under putsandet. En check hur det är med släktingarna runt omkring honom och sen genomgång av barndomsminnen. Kul och viktigt samtal!
Fönstret tog längre tid att putsa med telefon och samtal igång, men uppvägdes av samtalet!

Även bilen fick sig en tvättning och strålar nu i sommarskrud!
Alltid lika trevligt att besöka min billeverantör Bil-nilsson i Alingsås , en bilanläggning med hög trivselfaktor och alltid bästa service!! Tog en stund där och gick runt och visualiserade framtid och ny bil medans verkstaden fixade med bilen.
Inget är ju så bra som kombo av god miljö och visualisering!
Så nöjd med att jag tog tillfället i akt!

Känslan att rulla hemåt i min nytvättade bil var skön. Höjde musiken och hade en trevlig stunds allsång med mig själv. Jag får ju passa på liksom, när inga ungdomar är med och ”äger” musikspelaren..

To do listan går sakta men säkert framåt även i Corona krisens tider. Några andra punkter än vanligt bara. Idag varvar jag pappersjobb för företaget med promenad och handling med mamma. Hoppas på mycket solsken ute under den tiden!
Ikväll ska jag leta någon bra serie att kolla.
Har du koll på det och kan ge tips?
Take Care!
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar