s

Valborgsmässoafton med coolt firande och ledarskap

apr 30
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-30 07:00
Kungens födelsedag och vårens välkomnande. Firande bägge två på samma dag. Den dagen är idag. Valborgsmässoafton! Och firandet har varit stort och detsamma år efter år. Stora samlingar runt brasor där hurrar rop har utbringats för både kung och vår . I år tänker vi nytt! De stora samlingarnas epok tillhör historien. I alla fall i dagsläget. Om och när de kommer tillbaks är okänt och får tas tillvara om och när det isåfall är dags! Vi lever i nuet- eller hur? Nu är nu och varken historia eller framtid. Det är nu vi kan skapa det bästa i det som är. Tillsammans kan vi också göra skillnad till det som komma ska. Vi kan sätta nytt som efterlever som blir självklart. Valborgsmässoafton idag! Och det utan majbrasor och folksamlingar. För visst är vi väl tillsammans ett klokt folk som följer vad vi ska?! Självklart låter vi bli att leta kryphål! Nytänkande innebär att stoppa in nytt i ord som firande. Det gäller både firande av Valborg Kung och annat. Det som varit är historia Nutid kräver sitt nya! Förmodar att en digital hälsning från Kungen kommer från kungahuset. Nutid när firande på borggården nu är historia. En promenad efter avslutat jobb och sedan lite mat . Soffhäng och tv-underhållning . Tja, i nuet ypperligt bra val för Valborgsmässofirande. Coola val är att följa folkhälsomyndighet och minska sociala kontakter. Och gör vi i vuxenvärlden det vi ska kommer också våra ungar att följa. Det är så ett gott ledarskap ter sig. Vi visar och vi följer! Coolt val är hemmets trivsel. Take Care! Kram A.

Allt är övergående

apr 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-29 07:00
Även detta är övergående - en mening jag läste för länge sedan, så bra att befästa när känslan och tankarna fokuserar på något negativt. Även detta är övergående. Och allt är övergående. Både hjärta och smärta. Nästa dag och dagen är över och förbi. Som allt annat var den övergående. Och när dagen sen är där, övergående lagd till historien, då ska den stannas där och inte ältas i framtid. Take Care ! Kram A

Hur att få till mer energi och pigghet

apr 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-28 08:46
Jobbar utanför hemmets väggar denna veckan. Det tillhör inte vanligheten och ger också omstrukturering av de vanliga rutinerna. Eller? Man kan styra om få gjort fast på annan tid. Det funkar! De där 10000 stegen per dag är lika viktiga att få till. Och skam den som ger sig. Väl hemma efter avslutat jobb, fanns två val. Soffläge med slutna ögon eller stegande. Jag valde väl medvetet det sistnämnda. En timme senare frisk om kinderna blöt om kläderna av regnandet, men så nöjd i min känsla. På något sätt också piggare vilket gav håret en inpackning middagslagning och tom fixande med ett struligt internet. ( Fast ff inte ok..) Stegandet gav mer energi till annat. Tror på samma sak idag. Take Care! Kram A.

TÄVLING med chans till ny knaprig njutning att sätta tänderna i

apr 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-27 09:37

Alltså detta att njuta i hemmets lugna vrå 24/7 i tiden som är.
Hur går det för er?

Själv tycker jag att det krävs sina möjligheter till påfyllning..
Jag kikar på både ny njutning att stoppa i sig och att höja hemmiljön med mer njutning vad gäller inredning.
Glad att kunna ge er möjlighet till fin vinst av njutning:

Just nu finns möjlighet att vinna en riktigt fin njutningsbox på min instagram HÄR.
Boxen består av gott, nytt och nyttigt att stoppa i sig!
Älskar du som jag den där känslan av att sätta tänderna i ett knaprigt gott knäcke? ⭐️😊♥️
Boxen innehåller bla ett nytt Tre-kulor tunnknäcke.
Ett gott hantverksmässigt knäcke bakat utan tillsatser.
Innehållande Camelina & Chiafrön & Sverige-märkt!⭐️👌

Vinst-boxen innehåller:
• 7x Leksandsknäcke i olika smaker med nyheten Camelina & Chiafrö 🎉
• De spännande Camelina-fröna
• En inspirations folder

Vinnare dras onsdag 29/4 kl.10.00.
Vinst-boxen skickas till vinnaren from 5/5🎁 In på insta HÄR och delta nu, vettja! Chans till extranjutning hemma står på spel! Lycka till!🎉🎉 Take Care! Kram A.

Vinnare dras onsdag 29/4 kl.10.00.  
Vinst-boxen skickas till vinnaren from 5/5🎁

In på insta HÄR och delta nu, vettja!
Chans till extranjutning hemma står på spel!
Lycka till!🎉🎉
Take Care!
Kram A.


Avslutar på topp och tar med mig det idag

apr 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-27 07:15
God morgon! Ny vecka i tiden som är. Avslutade veckan med en skön söndag. Är det bara jag som tycker att solsken och fint väder ger mer energi till att göra? Morgonwalk i solen och avslut med kvällswalk. Kan en söndag i april bli bättre? Mellan stegandet blev allt möjligt gjort som att tex bilen är ren och fin inför ny vecka. Allt som allt 1 mils stegande känns som en riktigt bra dag av igår! Känns alltid bra att avsluta veckan på topp med det jag tar mig för! Och nu idag ny vecka. Mer planering och övning att fortsätta få in stegandet även vid arbete utanför väggarna. En snabb slurk kaffe och strax iväg. Eller förresten Kaffet får hänga med ut och in i dagen! Take Care! Kram A.

Närhet av lyx tar jag mig fram

apr 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-26 09:22
Det finns att ta tillvara när tidens innehåll kanske blivit till färre punkter i denna märkliga tid som vi alla är i. Sen att många varit trygga i det innehåll som sats och som skett som en rutin dag efter dag, finns också med. Oavsett så finns iallafall naturen många gånger närmre oss alla än vad vi tror. Centrumboende men ändå närhet till spår, stigar och gator med grönska att ta tillvara. Det som krävs är är bara att nyttja dem med vårt eget stegande! Vi har alla olika förutsättningar att röra på oss. Att stega oss framåt. Hellre kortare sträcka men återkommande varje eller varannan dag Bilder från stegande i skog och mark. En slinga som inte är den vardagliga för mig. Trots dess närhet. Jag gillar raskt stegande på gator i den vanliga vardagen. Bra att ta tillvara andra vägar också emellanåt. Skog och tätt grönska ger extra god påfyllning. Denna sortens terräng blir bonus emellanåt. Vardagligt tar jag nu som vana och rutin, samma gator och stegar mig i tuffare och tuffare tempo. Jag håller alltså koll på klockan och stegen. Mitt mål dag efter dag är inte på något sätt ouppnåeligt för de flesta av oss: Över 10000 steg med 2 sammanhängande turer på minst 3km/tur. Målet har känts överkomligt från början och jag lever nu i det. Kanske kommer jag att ställa om det snart. Allt eftersom flåset ökar kommer varje topp ligga på 5 km istället och tiden nästan den samma. Visst är rörelseglädje häftigt. Att siffror kan ändras till de bättre bara vi gör på rutin och sätter varaktigt. Oavsett det är stadens gator eller skogsstigar som finns runt oss, så är de till för att nyttjas! Fötterna ska röra sig på dem. Och sinnet skall fyllas med det som de är kantade av. Utan lurar med sällskap ger också en annan reflektion av samtal som inte skett om inte stegen tagits tillsammans. Gör stegandet till en kul och nyttig rutin. Hellre 10 minuter varje dag, än 1 timme enstaka gånger. Reflekterar över lyxen med gator och natur i ett i närhet i mitt bästa Lerum. Att kunna ta tillvara på det ihop med en tonårsdotter blir lyxig stund. Take Care! Kram A.

Klädstilsförändring

apr 25
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-25 08:51
Tiden som är, är annorlunda i mycket . Kanske är inte det som vi skapat och trott varit det självklara och normala egentligen normalt? Kanske ligger en helt ny och outforskad framtid framför, där vi alla får börja från 0. En hissnande tanke. Läskig för några och spännande för andra. Tillvaratagande av nu som är här, är det vi kan göra. Anpassa oss och acceptera. Tanken slår mig att min klädstil ändrat sig radikalt. Dag för dag är jag i och ur olika träningskläder. Resten Hänger bara.. Träningstights är mitt nya dagliga. Skapar annars abstinens, likt kaffe! Herregud så bekvämt o h i dem alltid redo till walk. Men ändå känslan av att vara mer klädd .. Får ändra på det när jag nästa vecka ska iväg på jobb utanför mina egna väggar. Nästan en hissnande tanke det också! Kul och annorlunda mot de senaste veckorna. Take Care! Kram A.

Vardagshjälte en glädjande utmärkelse för en singelmamma

apr 24
Skrivet av: Annelie Eng 2020-04-24 06:48
Vaknade tidigt idag med ett leende på läpparna. Det var säkerligen känslan av gårdagen som låg kvar inom mig. Goda överraskningar av glädjande omtänksamma barn lever alltid länge i mamma hjärtat! Nör en kvällspromenerande minsting igår kom hem med en överraskande chokladrulle till mamman, var det inte vilken chokladtillverkare som helst. Det var en ljuvligt god mjölkchokladrulle från Marabou märkt med Vardagshjälte/ Everydayhero! Att få utmärkelsen vardagshjälte av en dotter gör riktigt gott och stort i mamma hjärtat! Så glad över att se hennes ådra av omtänksamhet och medmänsklighet allt som oftast! Som singelmamma är det inte alltid enkelt att föra de egenskaperna vidare när kylig vuxenvärld fylld av vassa armbågar egotänk och otrohet kommer närmare och också söker påverka. Och vindarna blåser kyligt emellanåt, ska ni veta. Som mamma står jag helt och hållet fast vid och påminner om och om igen mina ungar om att hjälpsamhet ödmjukhet respekt och medmänsklighet ger alltid bästa resultat att visa. Att krossa andra genom otrohet och egotänk kommer alltid alltid ge sur eftersmak som även en egotänkande kvinna kan bli biten av. Leendet imorse kom från känslan igår. Så stolt glad och tacksam över att bli sedd som vardagshjälte av min minsting! Mer från igår var att jag frågade mina tjejer hur de gör om de går i klunga på trottoaren och det kommer mötande. ” går på led en och en tills mötande gått förbi” Skön känsla i mammahjärtat efter svaret! Därefter skrev jag en reflektion på facebook som ni kan läsa nedan ”Hörrni! ♥️ Vill tilldela er en reflektion hämtad från dagens förmiddagspromenad i min lilla småstad Lerum ♥️ Märker nästan direkt av när jag kommer ut att min morgonpromenad är förskjuten i tid. & är en förmiddagspromenad istället. Flödet av mötande människor är fler än under tidiga morgonen. Så bra tänker jag att mängder av människor inte underskattar promenerandet i tider som denna!👏👏♥️ Dock mer ALLVARLIGT ÄR att flertalet av mina mötare går i klunga pratandes tätt, utan 2 meters regeln emellan eller i åtanke och tillhör( enligt mina ögons skådande) 70+ gruppen!!!👊👊 Jag går till och med ner i bilvägen för att själv hålla avstånd till en klunga med äldre damer på ca 10 st några med stavar, några utan som går i bredd 2-3 st utan att väja undan för mötande eller hålla 2 meters regeln till varandra. HUR ÄR DET MÖJLIGT??👊 Samtidigt i min lilla småstads kommun påverkas många företagare och yrkesarbetande som jag av mindre arbete och mindre inkomst/intäkter in, studenterna missar med sorg i hjärtat sitt traditionsenliga välförtjäntare firande💔, yrkesarbetande inom vård & äldreomsorg gör ett enastående slitsamt arbete i ett väl ansträngt läge💪🙏♥️, den så väl behövda närheten mellan barn & barnbarn har helt avstannat för många äldre som tar ansvar💔 och liksom många med mig håller social distans genom att begränsa vårt dagliga liv på ett helt annat sätt än tidigare. Överallt hör och läser jag att vi ska värna om våra äldre. Jag är också tonårsförälder och tro mig, jag påminner dem allt som oftast om detta med risk för att vara tjatig! De liksom andra numera hemmastuderande ungdomar tar ett stort ansvar vad gäller att hålla social distansering. Hur är det då möjligt jag under min lilla runda i min lilla småstad på 40 minuter, möter flertalet förmodade 70+:are som verkar strunta helt i vad myndigheterna säger till oss att följa??🤔😡 Om detta sker här, hur är det då i storstaden? 🤔 Promenera mera - så bra för gammal som ung. Håll avstånd även till mötare!👊♥️ Yes det var min reflektion idag i nuet. Hoppas innerligt att den är annorlunda imorgon. Eller krävs hårdare åtstramningar?🤔 Var rädda om er♥️ ” Idag ska det morgonpromeneras tidigt! Take Care! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar