Första maj, arbetarrörelsens dag. En röd dag i almanackan. När jag var liten var det en helig dag för min mormor. Min mormor var en arbetarrörelses mormor. Från början arbetarunge från gamla Majorna i Göteborg. Hade mormor levt idag vore hon riktigt stolt över Stefan Löfvens insatser under pågående pandemi! Jag lever och har många av mormors känslor med mig, detta fast att jag varit mer sökande än var hon var. Eller iallafall vad hon visade. Märkligt det där hur känslan kan efterleva människan, generation efter generation. Hur som, jag är stolt över det ledarskap med Statsminister Stefan Löfven i spetsen som vägleder oss svenskar i denna unika pandemitid. Vår statsminister styr Sverige med ett lugn, vilket min mormor hade uppskattat. Just lugnet inger en trygghet och god känsla som även jag uppskattar. Förmodat ärvt från mormor. Någonting som jag inte har anledning till att söka mig från. Som mycket annat har jag också sökt politiskt för att känna mig rätt, När magkänslan säger till ska man söka sig vidare. Det är et bra riktmärke. Och vet ni det går alltid också alltid bra att söka sig tillbaks från det man kom ifrån . Då med en sökandes erfarenhet rikare. Den röda dagen idag en helig vilodag. Nja, fast att klockan bara är strax efter åtta är jag vaken och utsövd. Skönt! Garderobsröjning och promenerande står på tapeten, och känns som bra val för mig i dagen. Inger är som det var, och det eftersom det som var är historia och nu är nu. Egentligen handlar allt idag om att vi inte haft stora skillnader i leverne mellan igår, historia och idag i nuet. Förrän nu. Vår nutid kräver annat av oss än historien gjort. Är du förändringsbenägen och kan anpassa dig i nutid eller lever du kvar i historien? När framtiden kommer finns inget självklart att det vi har i historien kommer vara det rätta att leva efter. Nutidens vanor kanske istället kommer vara det efterlevande till framtid. Och därmed behöver vi alla leva i nuet och hoppa historien. Det nya normala är nu. Ta det tillvara acceptera det nyttja det med ödmjukhet och respekt . Kram A.