God förmiddag kära söndagsnjutare. Vaknar upp till fågelkvittret utanför och näst intill doftar våren in genom mitt öppna fönster. Skön känsla så där i första vakna ögonblicket. I nästa sänks tankegången något av att jag kommer på att Coronatiden är fortfarande här....

Hur länge är det möjligt att denna omständigheternas tid fortsätter kan undras?
En fråga utan svar i tiden som är. Inget att varken lägga tid kraft eller energi på!Jag måste lära mig det. Du med?
Däremot funderar jag på livsnjutning.
Är det ok att livsnjuta i tiden som är och hur kan vi alla öka livsnjutningen nu?
Så klart att livsnjutning är ok!
Alltid!

Ansvaret ligger bara att hålla oss inom ramen för vad folkhälsomyndigheten har satt upp!
 Allmänna råd gäller för privatpersoner och restrektioner finns för näringsidkare.
Inom de ramarna är det helt fritt att njuta!
Att livsnjuta!
Kanske tråkigt och svårt för den som endast njutit utanför dessa ramar tidigare.. Men då så- tänk vilken utvecklingspotential som finns! Tänk så mycket ny njutning det då finns för den sortens människor!
En livsnjutare kan vi alla vara, även nu under Coronatiden!
Utveckla och njut bara med ansvar för det som är ok!

Jag kan tycka att för allas vår framtids skull är det enormt irriterande att se Kryphålsletare. Människor som utan tankar längre än sin egen näsa fortfarande knör ihop sig med pleti och kleti vid bord inom som utomhus, hemmavid som på restaurang.
Vad är det som inte förstås undrar jag?
Vem gynnar detta beteende när restauranger får stänga för att ni trängs?
Vem gynnar det när smittan riskerar att föras vidare för att ni trängs?

Inte ens er själva.. Den kortsiktiga njutningen kan vara ett sjukdomsförlopp dagen efter!
Jag känner en irritation över människor som trots myndigheternas allvarsamma ton vad gäller resande ändå åker ut till framför allt kustsamhällena i vårt land. Eller åker från söder till norr på nöjesresor . Har ni missat att det är så smittan sprids och förs vidare in i olika samhällen?
Både jag och mina ungar har släktingar i olika kustsamhällen. Några av dem i olika riskgrupper. Ska de behöva vara rädda i sin egna hemmiljö för att stadens invånare hoppar över och nonchalerar vad myndigheterna säger?
Stanna hemma och njut i din egna kommun och skaffa dig livsnjutning där inom ramarna för vad myndigheterna säger.

En del resande över kommungränserna behöver för jobbräkningsskull ske. Men nöjes och avkopplingsresor- nej! Hur ocoolt som helst!

Var en cooling och utveckla din njutning på hemmaplan och i din egna kommun - det är att vara en ansvarsfull medborgare!

Nedan kommer mina tips på livsnjutning som jag njuter av och har upptäckt. Och banne mig är de för mig för att stanna och följa med in i framtiden!!

Och som ni ser utvecklar jag mina sittplatser. Letar fortfarande nya barstolar dock..

 • Promenera 
Njut av ditt egna sällskap i minst 30 minuters stegande per dag. Kan vara ett sätt att lära känna dig själv mer. En podd, ljudbok eller musik i öronen kan öka känslan till godare och mer njutningsfull känsla.

 • Rensa hemmavid 
Släng, gallra, sälj allt det där som inte används. Skapa luft hemmavid! Luftiga ytor kan ge ökad njutning. Saker som inte används kan också ge ny njutning till nya användare. En win to win helt emkelt!

•  Läs böcker
Våga läsa genre som du tidigare avstått ifrån. Upptäck nya ämnen och nya författare. Bestäm dig för en lässtund 15 minuter per dag. 15x 7 och ni förstår själva! Nytt kunnande som kan ge ny njutning

• Meditera och reflektera
Skriv gärna ner dina reflektioner. 
Din känsla ser du den som en helhet över hela tiden som är? 
Studera den dag för dag.  
Vad mår du bra av vad påverkar dig mindre bra? 
Snart har du en bok där du kan hitta vad som får din njutning och goda känsla att öka.

• Fika 
Ofta! Nu när temperaturen är varmare ta med en kaffe kopp och sätt dig på en parkbänk. Nya bekantskaper kan sätta sig på nästa parkbänk. Här är viktigt med avstånd! Goda samtal ger njutning!

• Förändra och förnya ditt hem
Gör det mer trivsamt och tryggt . ”Sno" idéer från internet. Måla, bygg om, möblera om . Kreativitet kan alltid ökad och gör så gott!

• Serietittande 
Det finns så många bra serier att ta del av genom tv-utbudets olika playtjänster. Dessa kan njutas av när din tv-tid är som bäst. Alltså när tiden är bäst för dig

• Plantera blommor, växter och grönsaker 
Även en balkong kan bli en njutningsfull oas av grönska. 

  

Utveckling ger njutning!  Detta var några av mina livsnjutningspunkter i tiden som är. HÅLLER VI ALLA OSS INOM RAMEN FÖR VAD SOM SKA GÖRAS KOMMER VI ALLA KUNNA GLÄDJAS AV FRAMTIDEN!

Det finns mer än du tror att livsnjuta av även nu och inom ramen för de allmänna råden- bara att testa! 
Take Care! 
Kram A.