Inreder och tänker nytt i köksregionen med ökad hemmatrivsel

maj 18
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-18 19:06

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken.se)

I dessa hemmatider är köket mer eller mindre vårt hems medelpunkt. I köket pluggas det. I köket jobbas det. I köket samtalas det.
Men framför allt lagas och bakas det mat och bakverk också i vårt kök.

Det där med kökstrivsel är viktigt! Och här hemma trivs vi i köksregionen. Men så klart handlar inte allt om kök bara.. Trivsel har inte med materiella ting att göra.. Hjärta och kärlek kommer innifrån och alltid har väl just köket satt sitt trivselbetyg genom detta. Det går liksom inte att tro att man vinner trivsel när man sekunden innan har trampat omkull någon. Det gäller alltid att hålla sig rätt och framför allt låta bli att sumpa för andra.

Tänker att faktiskt små medel kan ge ökad trivsel på hemma plan. I tider som denna när mer tid finns att se över hemmavid kan just köksredskapen ses över. Det skapar trivsel med nya fräscha redskap.

Kanske har du liksom jag också köksmaskiner som inte används. Sälj dem och investera istället nytt och fräscht av de redskap och maskiner som du använder och har användning för!

Själv letar jag stekpanna och kaffebryggare. Vi har liksom slitit ut vår stekpanna. Kanske var den inte direkt kvalitetssäkrad ..  

  

i vilket fall tänker jag nu göra en beställning på en ny fräsch stekpanna som ger ännu mer trivsel och inbjudan till matlagning i vårt fina kök. Är övertygad om att vi har snyggaste köket i stan  ha ha!

 Det är en djungel att hitta rätt stekpanna till våra behov och vårt kök men skam den som ger sig.  

Vad tror ni om denna stekpanna från Bagaren & kocken ?
Vad gäller kaffebryggare finns det mängder att välja på också. Här letar jag också efter kvalitetssäkrat. Och så klart att kaffet bryggs gott! Men dock en sak i taget stekpanna först och beställningen har nu gått iväg!

By the way har jag sagt att jag letar soffa matgrupp och fortfarande inte hittat nya barstolar..?Kul och leta möbler! Också så skönt att rensa ut gammalt och skapa ny trivsel!
Hem ljuva hem!
Take Care!
Kram A.


Ungdomars klokhet när vuxenvärlden brister i att hålla avstånd!

maj 18
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-18 09:05
Måndag och ny vecka. Coronatiden fortsätter och vi har liksom vant oss. Eller..? Reflektion efter daglig powerwalk igår är faktiskt att ungdomarna som jag möter är bättre på att hjälpas åt att hålla avstånd till mötande än vuxna. Är det inte märkligt..? Eller är det då att många av våra ungdomar är klokare än vuxenvärlden..? Tänker att jag kör lite regeltänk : om vi går i bredd på trottoaren och det kommer mötande ändrar vi och går istället på led . Leder går på sin kant mötande på sin. Hur svårt kan det vara?? Ingen ska behöva, som jag har fått göra - senast igår, gå ner och gå ner från trottoaren och gå mitt i vägrenen för att en del människor i bredd inte bryr sig om att hjälpas åt att hålla avstånd. Mer övning av detta självklara hjälpas åt behöver övas av vuxenvärlden i mina kvarter. Gör om gör rätt! För visst är det väl ändå så att vi alla vill hjälpas åt i dessa tider? Sen kan jag förstå att vi har frihet under ansvar i vårt land som tolkas lite olika beroende på vilken situation och bakgrund vi har. Men hur som är vissa regler klara och tydliga: AVSTÅND På 1-2 meter gäller för oss alla att hjälpas åt att hålla till varandra!! Kommersiella som privata gippon som riskerar att bli mer än 50 personer är idag något som vi ALLA måste hjälpas åt att bjuda in till samt att låta bli att delta i!!! Många branscher går på knäna i nuet inte bara handeln, är en blänkare att förstå! Idag möter jag generationen under mig som berikar mig med många kloka samtal funderingar och agerande. Jag känner mig väl priviligerad som har flertalet ungdomar i min närhet! Heja ungdomarna i vårt land ni är klokskap och framtid! Take Care! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  maj 2020  >>
tiontofr
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

View posts in large calendar