s

Morsdagstips uppskattning i sista minuten som efterlever länge och väl

maj 31
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-31 09:00

( Inlägget innehåller reklam genom annonslösningar till smakbox)

Söndag och morsdag.
Coronatiden begränsar.
För många och för de flesta.
Så även just det där att bjuda in en mor. Tiden som är begränsar tillställningar och närhet.

Själv fick jag fick ett överraskande bud härom dagen, alldeles lagom till morsdag. Ett fint bud som gav nyfikenhet och mersmak. Så varför inte glädja din mor en annan mor eller dig själv med en smakbox prenumeration? Tänk att ge bort till sig själv eller till en mor som inte går att träffa fysiskt nu, en avisering av att varannan månad kommer en box fullproppad med smaknyheter!
Hur glädjande är inte det?
Rabattkod ANNELIEENG ger hela 20% på första boxen.
Med detta kan alltså morsdag efterleva länge och väl!
In och beställ till alla fina mammor vettja och missa inte dig själv! HÄR   

Nästa box skickas förresten ut från 3/6, Perfekt i tiden för att få ett litet kort om detta i present idag på morsdag!
Som ni ser på på mitt bud- det lär nog bli både spännande och mycket gott under temat SOMMARGOTT!
Följ det som ska följas, gör det säkert för mödrar och alla andra och ställ om mors dag till 2020 och Corona.
Vi ska alla efterleva tiden och självklart vill iallafall jag efterleva som ansvarstagande!
Du med?

Take Care! 
Kram A.


Det började med en fråga om säkerhet..

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-29 11:02
Jag brukar förundras lyssna och vara lärande till de som har spetskompetens och utbildning, som jag självkontroll besitter. Jag tycker att det flesta med höga yrkestitlar tar ansvar i sin kommunicering när de får frågor i sitt arbete. Hur är det då möjligt att de högsta i ett arrangemang inte vill svara på säkerhetsfrågor i dessa tider. Hur är det möjligt att de tom raderas bort? De flesta arrangemang i de flesta kommuner är idag inställda för att följa regeringens beslut mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Allt för att vara ett led i att minska smittspridning i dagsläget. I min kommun görs uppenbarligen tvärtom. Här söka tillstånd för att till helgen samla invånarna på torg och gator runt centrum..? Hur är det möjligt tänker jag? Ställer frågor om säkerheten men ges inga svar? Kommun centrumutvecklare och kommunstyrelsens ordförande i en kommun bör väl ändå vara intresserad av att besvara en samhällsinvånares frågor angående säkerhet? Speciellt i dagsläget! Det gör mig otroligt orolig för ev ökning av smittspridning i Min hemkommun genom detta arrangemang. Det gör mig otroligt orolig då locket läggs på att besvara säkerhetsfrågor för eventet. Är det ok som ansvarig för ett centrum arrangemang att lägga locket på för invånarnas frågor ang säkerheten? Oavsett brister pålitlighet och förtroende . Många med mig kommer att avstå eventet Dock kvarstår vår orolighet att få ut smitta i vårt samhälle genom att man som det känns letar kryphål till att få samlat invånarna på gator och torg. Uppenbarligen Berörs de inte alls av vådsituationen heller.. Mitt bästa Lerum vad händer? Take Care! Kram A.

Det började med en fråga om säkerhet..

maj 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-29 11:02
Jag brukar förundras lyssna och vara lärande till de som har spetskompetens och utbildning, som jag självkontroll besitter. Jag tycker att det flesta med höga yrkestitlar tar ansvar i sin kommunicering när de får frågor i sitt arbete. Hur är det då möjligt att de högsta i ett arrangemang inte vill svara på säkerhetsfrågor i dessa tider. Hur är det möjligt att de tom raderas bort? De flesta arrangemang i de flesta kommuner är idag inställda för att följa regeringens beslut mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Allt för att vara ett led i att minska smittspridning i dagsläget. I min kommun görs uppenbarligen tvärtom. Här söka tillstånd för att till helgen samla invånarna på torg och gator runt centrum..? Hur är det möjligt tänker jag? Ställer frågor om säkerheten men ges inga svar? Kommun centrumutvecklare och kommunstyrelsens ordförande i en kommun bör väl ändå vara intresserad av att besvara en samhällsinvånares frågor angående säkerhet? Speciellt i dagsläget! Det gör mig otroligt orolig för ev ökning av smittspridning i Min hemkommun genom detta arrangemang. Det gör mig otroligt orolig då locket läggs på att besvara säkerhetsfrågor för eventet. Är det ok som ansvarig för ett centrum arrangemang att lägga locket på för invånarnas frågor ang säkerheten? Oavsett brister pålitlighet och förtroende . Många med mig kommer att avstå eventet Fock kvarstår vår orolighet att få ut smitta i vårt samhälle genom att man som det känns letar kryphål till att få samlat invånarna på gator och torg. Uppenbarligen Berörs de inte alls av vådsituationen heller.. Mitt bästa Lerum vad händer? Take Care! Kram A.

Självklart och eget handlingsansvar!

maj 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-27 11:49
Inget kan väl egentligen lära oss så mycket om det sk självklara som tiden vi är i nu. Inget som för det flesta var självklart finns på karaten för det idag. Många pratar om att snart och bara ang om att få normaltillstånd tillbaks. Vad är då det normala? Kommer det som då var det normala och självklara åter bli det? Kan det helt enkelt vara så att tiden är inne för att från ruta ett bygga upp något helt annat som självklar? Vad i så fall? Som i allting annat tror jag på eget handlingsansvar och att det leder oss alla till bästa utveckling och resultat . Både i grupp som individ. Lika väl för oss själva vår närmsta omgivning och i ett högre syfte. Att alltid gå på samma Stig med samma steg blir till samma resultat om och om igen. Är inte resultatet det önskvärda- tja, då får trappstegen tas istället för hissen och nytt stegande trampas. Först där efter kommer förändring och nytt resultat. Så och för det nya självklara. För oss som är, så kommer historien nu vara ett före och ett efter Corona. Det självklara efter, det stegar vi fram tillsammans genom stort handlingsansvar! Take Care! Kram A.

Sommarfika och recept på enkelt sommarbak

maj 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-26 09:16
Vaknar till solstrålar och känner känslan av sommarmorgon. Konstigt det där att trots fulltecknad dag blir jag alltid piggare av värmande solstrålar. Och jag hinner liksom så mycket mer. Det är som om ljuset gör mig piggare längre och mindre sömn behövs. Känner ni igen? Och utomhuskvällar. Så ljuvligt! Även om jag tillhör skaran som innehar balkong och inte uteplats, så är det ljuvligt med njutning i en varm sommarkväll. Fikastunder och små bjudningar inom ramen för vad som är ok, funkar också bra utomhus även denna sommar. Tänker att det där med att kunna ta vara på fröken väder , kräver också sin flexibilitet och spontanitet. Med lite bakverk i frysen blir det så mycket enklare att ta tillvara sommarens njutning utomhus. Nedan recept på god kladdkaka med festlig garnering. Perfekt att ha i frysen för fikastunder spontant eller planerat. Dekorationen på kakan ger också ett mycket festligt intryck! Påminner om att lägga bakplåtspapper i bakformen. Så mycket enklare att få ur kakan då. Ta en stund och släng i hop kakreceptet nedan! Låt den svalna, ta ur den ur formen och lägg in i frysen. Sen kan du alltid snabbt och kvickt överraska med godaste fikan! Smart va? Nu ser vi fram emot många ljuvliga varma sommardagar och kvällar där fikastunder om än i småskala kan tas till vara. Sol värme och gott att stoppa i mun. Bästa kombo! Take Care! Kram A.

Så mycket bättra

maj 25
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-25 08:50

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för smakbox och siaglass)

Ny måndag.
Ny vecka.
Och inte vilken vecka som helst. Sista veckan i maj! Om en vecka är det junimånad!!!
Kan undra nu vart sommarvärmen är??
Kör igång nu fröken väder med skön varm sommarluft och värmande solstrålar, och kör så ändå till augusti är slut!

Vad tar jag med mig av helgen som gått?
Mycket!
Så bra med reflektioner, så slipper man bära vidare det som inte behövs och det som stör.
Så mycket bättre att föra vidare det som ger kraft och som kan ge gratisskjuts till framtiden!

Från långhelgen tar jag med mig:
1. Att jag är en tidsoptimist vad gäller mina hemma projekt. Det går ALLTID åt mer tid till dem än vad jag tror. Mer planering och struktur behövs föras in här.
2. Vilken kraft det blir av att vilja göra gått för ett högre syfte än sitt eget ego. Jag imponeras av den sortens människor. Och mer övning hos mig själv framöver
3. Att prata i negativa ordalag om istället för med, är som vanligt så dumt.
Så mycket bättre är att fråga sig själv:

Behöver jag verkligen säga detta? I vilket syfte behöver jag säga detta? Om jag vill få någon att lyssna hur kan fila på det jag har att säga, så att det uppfattas så som jag vill att det ska uppfattas?"
4. Att ju bättre vi jobbar på var och en av oss med att FÖLJA Folkhälsomyndighetens punkter. Ju mer håller vi smittan borta av tidens pandemi som är! Inga onödiga resor och definitivt inga resor längre än 1-2 timmar bort gäller. För att INTE ev behöva belasta vård i annan region. Om någon missat det!
  
Fint och värdigt löpte mopedkortege genom Lerum under lördagen. Ett ungdomsinitiativ för att hedra deras förolyckade kompis. Fint värdigt hedrande och ansvarstagande på alla sätt och vis! 
Ungdomar kan!
Ungdomar kan ta ansvar!

Tacksam över att jag kunde ta del av upplevelsen. Den kommer jag bära med mig som en fin minnesbild av en sorglig historia.
—-----

Avslutar med söndagsnjutning. Det fick bli njutning efter en heldag av hemmaprojekt utan avslut. Det var ju detta med tiden.. Dock fortsätter jag min vision och det kommer bli såååå bra

Glass i stora lass!
God som attan!
Smakrik!

Jag ordrar om  valnötsglass från Siaglass!
En glass utöver det vanliga!
Superb helt enkelt!!

Glassbyttan ingick i smakbox kylt och frysttillägg för boxen MATKÄRLEK! Och ni förstår hur bra det är med en smakboxprenumeration! Att varannan månad packa upp x antal överraskande nya smakupplevelser.
Hur bra som helst!
Och ni som har barn och tonåringar- det blir som julaftonskänsla här hemma. Mina ungar ÄLSKAR SMAKBOX LEVERERANSERNA!!
Rabattkod: ANNELIEENG ger 20% rabatt på första boxen i en ny prenumeration!!  
By the way står nästa box i dörren för att snart skickas ut. Sommargott är temat! In och beställ vettja HÄR!
Prisvärd njutning!
 
Härligt med en lugn start av en ny vecka och av måndagen . Jag; kaffet och bloggen! Thats teamwork av bästa sort! Nu ut i landskapet och arbetsvecka utanför hemmat. Också den kan vara kul och överraskande .
Allt beror ju på vilken inställning vi har.
Vill vi se det vackra eller vill vi leta fel?

Det är ett val vi alla har.
Vad väljer du?
Take Care!
Kram A.


Varför går en kvinna emellan?

maj 24
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-24 09:26
Icke utsövd men ändå vaken. Söndag, tonåringarna sover och lugnet ligger skönt. Känns skönt med regnig söndag idag. Det där med att vara tonårsmamma och vänta in sina ungar kan helt klart ge färre sömntimmar. Men jag tänker att det är klokt att alltid stå i beredskap för att hämta dem. Jag tror de också kommer ha med sig det som en slags trygghet. Lugn söndag med hemmafix råder nog bot på de få sömntimmarna. Jag tycker också om att få veta av tonåringarna om de haft en bra kväll eller inte. Ibland är de inte lika intresserade av att delge. Igår var tvärtom. Vet ni, det gör mig alltid tacksam. De där samtalen på tu man hand med mina ungar. Igår blev ett längre mitt i natten samtal. Gråskalan utomhus är ett faktum. Morgonreflektion idag Och jag tänker att jag vill lära mina ungar att ta tillvara och ändå alltid göra det bästa av dagen oavsett väder. Ni vet att slänga ut livet på att om och om igen göra samma resor som ändå aldrig leder ända fram till målet är väl ändå helkorkat? Inget jag förespråkar och något jag vill lära dem ifrån. Undrar ibland varför vissa vuxna stör både mina och andras ungars klokskap och goda utveckling. Berätta gärna för mig varför man som ny partner vill stå emellan vad ungar får från sin förälder? Varför måste man lägga sig i så att samarbete för barnens bästa av två föräldrar kapitulerar? Dominans och kontrollbehov är ta mej fan det värsta av den sortens kvinnor som är helt oaktsamma vad gäller andras ungar och systerskapet! Jag lär mina ungar att aldrig bli en kvinna som vänsterprasslar med en redan upptagen partner. Jag lär mina ungar att låta bli att lägga sig i vad en partner gör eller ger till sina tidigare barn. Jag lär mina ungar att låta bli dominans, bestämmande och kontrollerande. Jag vet att de ser vad de har i sin närhet.. Och jag vet att de är sååååå mycket klokare än att ta efter skit. Men jag undrar också varför så många ungar idag inte får ha en god relation ifred med en förälder när nya partners kommit in? Alla ungar, mina som dina behöver först och främst BÄGGE sina föräldrar i samarbete. Nya okloka partners som hellre ser till sitt egna ego än vad ungar behöver stör för många ungar. Tyvärr! Varför vill man vara en sån? Nu kör vi skön lugn söndag. Take Care! Kram A.

Hur får vi tillbaka parkbänkscharmen för äldre och bort med förstörarna?

maj 23
Skrivet av: Annelie Eng 2020-05-23 08:19
Nämen god morgon på er! Långhelgen fortsätter och hur vi tar den tillvara är såklart upp till oss själva, så länge vi håller oss inom lag och vad myndigheterna säger i dessa omständigheternas tid. Fören del är det kanske mer eller mindre helg och ledigt flertalet av veckans dagar just nu pga av permitteringar . Nog så viktigt att hålla rutin och jobba med tillvaratagande då tänker jag. Jag väljer själv att starta lediga dagar tidigt. Oj vad jag har ordat om det! När jag jobbar mycket utanför hemmet som den perioden jag är i nu, då behöver jag varenda vaken minut i mitt egna liksom. Det ger mig andrum och ro . Och alla behöver vi ro, eller hur? Njuter tidigt av morgonkaffet med balkongdörren öppen. Fridfullt innan bilarnas ljud tar överhand när staden vaknar. Vill tillägga att det absolut INTE är något som jag störs av. Att vara centrumboende är ett väl medvetet val som jag trivs med. Däremot finns det i nuet några frågetecken som jag kan tycka är märkliga och som irriterar i centrum! Vår lilla park - vår oas i centrum har blivit ett slags tillhåll. Alkoholhaltiga drycker intas under dagen och nedskräpning av cigarettfimpar är nu enorm. Man ställer sig också och urinerar mot gamla Tingshusets vägg.. Äldre blir näst intill bortkörda av dessa människor.. Denna oas är fin för gammal som ung att sitta ner och ta del av fina växter som planterats av Växtrum. Själv har jag genom åren lärt mycket om gamla Lerum genom att sitta ner och samspråka med kommunens äldre invånare som gärna sitter ner där en stund. Men nu alltså- en invasion av andra som gör att äldre inte kan nyttja denna oas. Andra som inte bor i centrum. Påpekar att det INTE är ungdomar! Hur får vi bukt med detta undrar jag? Det finns andra bänkar mer avsides dit äldre inte tar sig, som de andra har suttit tidigare . Då har det funkar bra. Numer är det INTE längre möjligt för en vanlig god samhällsmedborgare att vila benen i denna oas. Hur Får vi tillbaka denna möjlighet? Hur kommer det sig att att polisen inte kör här dagtid och kör bort och ger plats för de äldre? Jag förstår verkligen inte! Köpte några nya planter hos torghandlaren här på vårt torg. Skön känsla det för med att plantera och fint blir det också. Min balkong min oas mitt extra rum så här års. Med små hjälpmedel som med lite växter blir den mer inramad och skön att även starta dagen på. Ha nu en fin lördag! Take Care! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar