Detta gör mig rädd

jun 17
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-17 18:25
Dagens tidningsrubriker gör mig livrädd! Såklart jag vet att kvällstidningarna har sina rubriker för att sälja lösnummer - men detta är mer än så. Hur är det möjligt att vi ansvarsfulla svenskar skiter i att tänka på vår nästa? Har vi slutat att bry oss om varandra? Gällivare har akut läge. Okontrollerad smittspridning har fått bibliotek och badhus att stänga och bussar att stå stilla. Jag frågar mig om detta verkligen kommer vara den ända av Sveriges kommuner där smittan tar rejäl fart denna sommar, förmodligen av att människorna inte klarar av att följa myndigheternas restriktioner under okontrollerade former? Vad kommer hända i min egna småstadskommun efter alla försommarevent anordnade på liten torgyta?r det inte rejält naivt och tro att det inte skulle kunna skapa smittspridning precis som i Gällivare? 102 nya dödsfall idag och Sverige skiljer oss mer och mer från våra Nordiska grannländer. Och visst förstår jag att smittan kommit olika långt i olika länder och att man räknar olika osv. Men är det den enda sanningen? Mer och mer börjar jag undra om vi svenskar är så bra på att följa och ta ansvar som vi tror ? Vi kanske behöver storebror som styr oss med fast hand i detta nu..? Midsommarhelg med Fint väder i hela landet. Det väntas varmaste midsommarhelgen under hela 2000talet. Och på det är rese restriktionerna släppta. Friska får nu resa vart vi vill i vårt land. I andra meningen ska vi inte i onödan.. Tyvärr Sverige, är jag rädd idag- livrädd! Hur många kommuner till ska få liknande utbrott som Gällivare? Hur många sådana utbrott klarar vården ? Jag har vänner som jobbar inom vården som jobbar på IVA . Jag beundrar dem. Jag är stolt över dem. Men frågar mig hur länge de ska orka? Och det gör mig rädd. Om vi gemeneman nonchalerar då kommer deras arbetssituation göra att belastningen blir för tuff och de kommer inte orka. För den som inte vet så går de på knäna redan! Fullbokade Gotlandsfärjor likaväl som spårvagnarna ut till Göteborgsskärgård. Stadsbor som åker till Kustsamhällena och bidrar med vaddå denna helg? Mer avstånd och mindre dricka? Realistiskt ökar närkontakten för varje glas rosé som häls upp.. och nu måste Vi resa för att vi får - eller..? Det borde vara på sin vakt att ta stor och akut lärdom av Gällivares utbrott och reglera oss. Tyvärr klarar vi inte det ansvaret själva, tror jag. Oavsett kommunernas storlek finns stora risker denna sommar. Kryphålen som letas för att få till event och gå runt om Max taket på 50 personer tror jag kommer kosta mer än vad det smakar, både i liv och pengar. Och när mer och fler 70+ nu är ute i affärerna igen så undrar jag hur vi tillsammans egentligen tar ansvar? Det gör mig rädd Take Care! Kram A.

En god ledare följer själv för mer än enbart sitt egna egos skull

jun 17
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-17 07:47
Det där med att följa riktlinjer är inte bara enkelt för ett helt land. Det som tycks vara tydligt och självklart för många och de flesta. Är för en del helt omöjliga att följa. Att bidra till allas godare framtid är en bra tanke att stoppa in i sitt tänk och aktivera dig efter. Ingen vill , hoppas jag, själv bli smittad av pandemi viruset . Och ja, då behöver man också bidra. Egentligen en enkel ekvation . Så som man själv vill bli bemöt, så bemöter man. Så varför hoppa över Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att det är midsommar eller gör att solen skiner? Jag förstår inte det. Gör ni? Cykeln som fortskaffningsmedel komma super denna sommar. På tur lagom sträckor från sitt egna hem. Jag menar, måste man resa bort för att man får? Fortfarande gäller trots för alla att hålla avstånd till andra. Sociala kontakter som vanligtvis inte träffas i vardagen. Och en god ledare följer själv för mer än sitt egna egos skull. En bra blänkare i dessa tider. Iordningställande av mammas gamla cykel känns som en god investering. Det ska cyklas i sommar! Och den här cykeln har gått sina mil. I ur och skur har den i mammas ägo forslat 4 barnbarn, matkassar och skolväskor. Nu är barnsitsen av. Känns mer i tiden för mig . Däcken pumpade och cykeln är redo att med mig följa myndigheternas riktlinjer för i sommar. Det behöver inte vara komplicerat att följa det vi ska. En bra begagnad cykel och utforskning hemmavid blir bra. Tänker att få en gång rörelseglädje med dagliga cykelturer också gör oerhört gott. Cykelsommar hemmavid helt enkelt. Helt klart nytänkande för mig. Tänk vad riktlinjer kan ge. Take Care! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar