Bästa studenterbjudanden, min guide till lägre boendekostnad

jun 23
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-23 14:10

Jag tillhör dem som jobbar mig igenom pandemitiden med accepterande, att styra om och få till nya rutiner som leder mig framåt.
Reflektioner är många gånger grunden till förändringar och till utveckling. Ni vet om man inte tittar på sig själv och sitt ansvar tja, då blir tankarna lätt väldigt enkelspåriga och fokus läggs på andra än en själv. Alltså det som vi själva inte kan påverka.

Dagliga reflektioner ger tankar och slutsater som också kan vara nya. Saker jag inte tänkt på tidigare. Dagligen ger jag mig själv möjlighet till nytänkande.

Häromdagen slog mig tanken att jag går mot att inte ha hemmavarande barn längre.
Hur är det möjligt frågade jag mig själv i nästa tanke?

I 28 år har jag haft hemmavarande barn. 4 stycken tjejer. Ibland alla samtidigt, ibland i olika konstilationer.
Om det har varit liv i luckan många gånger?
Ja absolut!

Idag är två redan utflugna. Endast två år kvar av gymnasiestuderande barn och tiden är snart kommen att även de två minsta flyttar ut.. Egentligen varken märkvärdigt eller skrämmande, men ändå märkligt...
De två som är mina minsta och som går under benämningen "småtjejerna", är påväg att bli vuxna. Kommer de klara att ta det ansvaret som vuxenvärden kräver av dem?

 


Frågorna är många, men jag tror bestämt att jag har varit en någorlunda bra guide på vägen åt dem. Även om de idag har egen ekonomi bestående av studiebidrag och inkomster från extra jobb, så är utgiftsposten för dem inte i närheten av "flyttahemifrån kostnader".

Tanken för mig till fasta utgifter som hyra och el. Jag tror det kan vara aktuellt att stegvis uppmärksamma de små på vad man får för pengarna inom dessa "självklara utgiftsposter". Sannolikheten är ju stor att de hankar sig fram ibörjan mellan jobb och studier. Alltså med låg inkomst men ändå vill ha sitt egna lilla kryp in. 

Smart val är att lära dem hitta bland olika kampanjer och studenterbjudanden som tex elavtal studentBillig, rörlig el med lågt påslag som också ger nöjdhetsgaranti och extra rabattkuponger hos livsmedelskedjor. 
För visst är det så att även mat behövs inhandlas emellanåt för den som nyss flyttat hemifrån..

I mitt föräldraansvar ligger nu att guida mina två minstingar närmare steget ut till eget boende med ansvar och öppenhet för att hitta bästa möjliga erbjudanden som sänker deras boendekostnader. 
En ny tid är kommen i min föräldraroll.

Take care!

Kram A.Doften av nybakat och favoritrecept

jun 23
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-23 07:00

Ibland förvånar jag mig själv. För ett ögonblick tas en energikick tillvara och nytt oplanerat trycks in och hinns med emellan i dagen.
Det är väl det som innebär flexibilitet och som sätter pricken över i:et många gånger...

I går blev det spontan bak. Inte mer märkvärdigt än en traditionell tigerkaka. En favorit bland sockerkakor sedan barnsben. Såklart att mormors gamla bakbunke och avlånga form passade bra till det traditionella receptet som jag bjuder på nedan.

Visst är det väl ändå lite somrigt att spontant slänga ihop en sockerkaka sisådär & känna doften av nybakat lagom till eftermiddagskaffet?
Som om jag speciellt dricker kaffe just i eftermiddagen ... har mest kaffemugg tillhands under en hel arbetsdag ..

I vilket fall nöjd och belåten, och också något förvånad av att från ingenstans få till ett bak.
Gott blev det också.
Passar fint till strandfika idag i solskenet.
Sno receptet och släng ihop du med och glöm inte en fika paus i solen till! 

Recept Tigerkaka

200 gr rumstemp smör
ströbröd & en klick smör till formen
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Smörj & bröa formen
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner ett ägg i taget.

Blanda mjöl bakpulver och salt och vänd ner i smeten tillsammans med mjölken

Lägg 1/3 av smeten i en skål och blanda i kakaon där. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.

Lägg hälften av den ljusa smeten i formen. Fyll på med den mörka smeten och därpå resten av den ljusa.. Dra med en gaffel i för mönster.

Grädda i 175 grader i undre delen av ugnen i ca 1 timma.

Take Care!
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar