s

18år och myndig med nytänk i födelsedagsfirande del 1

jun 30
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-30 07:30
Att fylla år under Corona ger möjlighet till utveckling till nytänkande istället för att fortsätta lunka i samma fotspår som tidigare i historien. Samma sak gäller för mamman till födelsedagsbarnet En 18 årsdag med helt andra förberedelser och genomförande. Resultat lugn mysig & flexibel. Både mor & dotter är i kvällningen nöjda med dagen & uppvaktningen Mor och dotter frukost med färska frallor räksallad och färsk frukt mm. Och till det paketutdelning också. Och ja, denna mamman var i affären och handlade i tidig morgontimma- Vad gör man inte för en nybliven 18-åring ? En lugn morgon med gott att stoppa i munnen. Bara en dotter och en mamma. Bra laddning för resten av dagen. Take Care! Kram A.

Här kommer tips på dagens coola när fart och fläkt tillhör historien

jun 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-28 08:38
Sommar avslappnat ledigt. Skön känsla . Men hörrni, det där med packade sillar på en strand har väl aldrig varit det mest attraktiva eller avslappnande under sommaren? Och i år ??? Nej! Nej! Nej! Packade sillar på en strand tillhör historien ! Många frågar vad man ska göra istället ? Man måste få göra nåt är en fras som hörs .. Men vet ni att alltid göra efter historien ger inte direkt utveckling Vare sig det är Corona tid eller inte. Corona tid kan iallafall vara en blänkare till just nytänkande och mer viktigt på riktigt tid. Tid som gått i en kraftfull fart under hela mitt vuxenliv. Coronatiden ger möjlighet att stanna till. Är det coolt att ha många ytliga vid bordet än få trygga? Är det coolt att vara mitt i smeten i allt som rör sig än att mer ligga under eken med en god bok ? Att stilla ner från ett hektiskt tempo kan te sig svårt och omöjligt för den rastlösa. Corona tiden är då ett ypperligt riktmärke. Inom de allmänna riktlinjerna from myndigheten gäller för alla och en var. Stora grupper folksamlingar är det minsta coola idag imorgon och kanske t.o.m. i vår gemensamma framtid. Det nya coola är att : Ta tillvara stunder med dig själv - utveckla lär känna Få nära där skalet skalas av och ärlighet respekt och kärlek är värde orden Och det där med böcker mina vänner . Ta tiden tillvara och fly in i böckernas värld för dig och din utveckling. En god människa förhåller sig till tiden som är. Take Care ! Kram A.

Tänker och övar nytt, mer energi behovs

jun 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-27 10:22
Fixat lite med några halvviskande köksblommor denna morgon. Det ligger mig inte nära tillhands att småprata med blommor och ge dem automatisk omvårdnad . Jag ser liksom inte behovet förrän gula blad börjar träda fram. Måste jag stanna i det? Kan jag lära om? Så klart jag kan. Livet är ju ändå till för utveckling. Mosats som innebär avveckling verkar sådär Ska öva mig i att låta omvårdnad av blommorna bli en vana. Regelbundenhet mår de och jag bra av. Att småprata med dem är mitt nya. Kanske kan de då ge energipåfyllnad. Känner att jag behöver det. Är utanför vad som står på todo list och som alltid tar det mer än det ger. Ingen energikick precis ..Ska göra en list för i sommar. Och ny daglig punkt såklart att ge blommorna lite samtal och omvårdnad . Take Care! Kram A.

Kryphål eller nytänkande med accepterande, vem ör jag och vem är du?

jun 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-26 09:57
Vilka dagar hörrni . Himmelska dagar för en sån som mig som gärna fyller mig vid havskanten av vågornas kluckande. Långt ifrån samtalandes röster. Den här sommaren är just detta en njutning och en påfyllning för många fler än jag - eller? Denna sommaren år 2020 bör gå till historien som vändpunkt vad gäller eftersträvan av stora folksamlingar och resande. Eller tänker inte alla så i år? Nä så enkel är visst inte ekvationen. Läser om att ledningen för resebolag som SAS och MT Express tydligen hellre packar fullt än följer myndigheterna. Förvånas över herrarna i toppen. Har vi inte haft nog med avlidna i vårt land pga av pandemin? Tänker vidare på hur många hobbyexperter det finns i ämnet om att rädda människor från smitta. Folkhälsomyndigheten sågas hej vilt på sociala medier numera. Och visst såga på om ni som har helhetstänket i detta komplexa ämne och vet mer än myndigheternas expertis. Men tänk efter först så att du själv har bidragit till ALLT du kan i myndigheternas riktlinje idag.. För har du på ett eller annat sätt letat kryphål och bidragit till samlingar.. tja, då verkar det märkligt att såga Om vi själva letar kryphål och inte följer tja då kan vi inte därefter såga myndigheter eller dödstal Eller? Förvånas över likaväl stora bolags agerande som en småstads strategi. Varför uppmana till folksamlingar på ett torg sommaren 2020. Varför inte eftersträva lugnet? Hallå, det är när man förändrar sig efter tiden som är som man efterlever. Den som håller fast i historien och liksom vägrar nytänkande kommer också vara övergående Byt ut till nytänkande krafter som anpassar småstadens torg tågkupéer och flygplan till lugn utan risker för smittspridning. Attraktion ni vet. Tja, universum har sina lagar och just attraktionslagen har en kraft. Use it säger jag till ledare! Människoliv ör viktiga! Det ligger mer trovärdighet att agera därefter än att uppmana till folksamlingar. Vem vill bli ihågkommen som vad? Morgon walk Och morgon kaffe avklarat. Svettigt men kraftfullt . Back on track att följa rutiner igen. Det finns mer att göra i sommar än så som alltid har gjorts. Bra tänk att leda sig själv och andra dit . By the way - fick en spontan kommentar om att min ligga på bilen var fin. Alltså det gör min dag! Spara aldrig på positiva tänk om någon något. Det gläder när det sägs! Take Care ! Kram A.

Tacksamhetsövning

jun 25
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-25 10:40
Det finns mycket i det som är att finna ro i. Tacksamhet att känna, vecklar. Övning ger färdighet. Se tacksamheten. Känn tacksamheten. Blickar ut och upp mot den blå himlen. Andas in, håller andan, fyller mig. Andas ut. Om och om igen. Memorerar vyn i mitt minne. Perfekt är bara nonsen. Gå inte på det. Ingen kan någonsin få allt. Känn nuet . Där som är. Var nöjd i det som är. Känn och se tacksamheten . Den får oss att växa . Take Care! Kram A.

Grattis till de 25 min midsommarunge!

jun 24
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-24 22:06
För den som inte kan sin historia kan jag säga att sommaren kom med dagen idag vad gäller sommaren 1995. Det året var dagen idag också midsommardagen. Ingen vidare värme innan men denna morgon sprack sommaren upp. Solen strålade rejält i tidig morgontimmarna . Och tjocktröjan som jag hade på mig var helt plötsligt för varm. Vilket minne ! Eller hur? Hur kan det komma sig? Jo i den tidiga morgonen stegade jag in på förlossningen på Östra sjukhuset i Göteborg för att 4 timmar senare precis ha fött min andra dotter. Och kan ni tänka det är hela 25 år sedan. Idag fyller hon 25! Min Matilda! Nästan två veckor låg hon längre än sina systrar i min mage. Fin mörk kalufs och runda kinder. Mycket söt liten tjej. Och idag alltså en Fin human ung vuxen kvinna på 25 år. Min dotter! Glad i hjärtat av att höra hennes röst när jag ringde och grattade i morse. Saknar henne och hennes syster innanför Sveriges gränser , även att jag vet att de har det bra i Barcelona. Resan dit som var tänkt att vara i nuet för att fira henne fick ställas in av den märkliga tiden vi är i.. Så även m jag saknar henne här vet jag att hennes syster styrt upp en fin 25 års dag för sin lillasyster. Och jag får vänta med att fira henne tills de är hemma igen.. Den som väntar på något gott., Men ett stort grattis till min finaste 25 åring idag på din dag!! I love you! Hur väder och vind förhållit sig hennes andra födelsedagar har jag inte i minnet. Men vart 25 år är det iallafall högsommarvärme så skönt! Take Care! Kram A.

Även detta är övergående

jun 24
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-24 07:00
Även detta är övergående . Funkar i alla lägen när negativa känslor sveper igenom insidan, att andas in. Om och om igen. Även detta är övergående. För allt är övergående. Den som i stunden möter dig ovärdigt, som får dig att känna dig vilsen och underlägsen . Även detta är övergående. Ja även en sådan människas överlägsenhet mot dig mot mig eller någon annan är övergående. Nästa gång blir ingen ny gång. För.. Även detta är övergående och någon mer situation av detta slag med samma känsla ska inte till. Även detta är övergående och därefter byts stegen till nya. Och just det ja, även titlar är övergående.. Har aldrig förstått det där att vara förmer än någon annan genom sin titel.. men som sagt . Även detta är övergående Take Care Kram A.

Bästa studenterbjudanden, min guide till lägre boendekostnad

jun 23
Skrivet av: Annelie Eng 2020-06-23 14:10

Jag tillhör dem som jobbar mig igenom pandemitiden med accepterande, att styra om och få till nya rutiner som leder mig framåt.
Reflektioner är många gånger grunden till förändringar och till utveckling. Ni vet om man inte tittar på sig själv och sitt ansvar tja, då blir tankarna lätt väldigt enkelspåriga och fokus läggs på andra än en själv. Alltså det som vi själva inte kan påverka.

Dagliga reflektioner ger tankar och slutsater som också kan vara nya. Saker jag inte tänkt på tidigare. Dagligen ger jag mig själv möjlighet till nytänkande.

Häromdagen slog mig tanken att jag går mot att inte ha hemmavarande barn längre.
Hur är det möjligt frågade jag mig själv i nästa tanke?

I 28 år har jag haft hemmavarande barn. 4 stycken tjejer. Ibland alla samtidigt, ibland i olika konstilationer.
Om det har varit liv i luckan många gånger?
Ja absolut!

Idag är två redan utflugna. Endast två år kvar av gymnasiestuderande barn och tiden är snart kommen att även de två minsta flyttar ut.. Egentligen varken märkvärdigt eller skrämmande, men ändå märkligt...
De två som är mina minsta och som går under benämningen "småtjejerna", är påväg att bli vuxna. Kommer de klara att ta det ansvaret som vuxenvärden kräver av dem?

 


Frågorna är många, men jag tror bestämt att jag har varit en någorlunda bra guide på vägen åt dem. Även om de idag har egen ekonomi bestående av studiebidrag och inkomster från extra jobb, så är utgiftsposten för dem inte i närheten av "flyttahemifrån kostnader".

Tanken för mig till fasta utgifter som hyra och el. Jag tror det kan vara aktuellt att stegvis uppmärksamma de små på vad man får för pengarna inom dessa "självklara utgiftsposter". Sannolikheten är ju stor att de hankar sig fram ibörjan mellan jobb och studier. Alltså med låg inkomst men ändå vill ha sitt egna lilla kryp in. 

Smart val är att lära dem hitta bland olika kampanjer och studenterbjudanden som tex elavtal studentBillig, rörlig el med lågt påslag som också ger nöjdhetsgaranti och extra rabattkuponger hos livsmedelskedjor. 
För visst är det så att även mat behövs inhandlas emellanåt för den som nyss flyttat hemifrån..

I mitt föräldraansvar ligger nu att guida mina två minstingar närmare steget ut till eget boende med ansvar och öppenhet för att hitta bästa möjliga erbjudanden som sänker deras boendekostnader. 
En ny tid är kommen i min föräldraroll.

Take care!

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  mars 2021  >>
tiontofr
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

View posts in large calendar