Flexibilitet och det oförutsägbara

jul 02
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-2 20:00

Det där oförutsägbara, kanske är det ändå det som är livet. Motsatsen det vi tänker planerar och vill ska bli är ju bara just en plan.
Det som blev kan ju bli helt annat eller hur?

Att lära sig förhålla sig till att ta tillvar och inte falla i dålig sinnesstämning för att det som sker, sker utan vår plan.
Är det möjligt?

Jag tror på att öva flexibilitet och tillit till sig själv och sina känslor, respekt och förståelse för att andras tankar planer osv kan vara helt annorlunda än mina egna. Vilket innebär att deras tankar inaktivitet som aktivitet är helt ok precis som mina. Förutsatt att man håller sig inom ramen för vad som gäller att låta andras ting och rivir vara just andras.

Genom att öva upp flexibelt förhållningssätt kan mer tas tillvara. Mer kan helt enkelt utvecklas och läras. Var så säker! Om inte annat är just Corona tiden som är, ett skarp bevis på att planen som fanns kan från en dag till en annan brytas helt..

Här och nu blir det extra umgänge med en tonåring och skåning av broöppning tack vare en väska på vift. Lärt var Jörlanda bussar har sitt säte och tackar dessa för upphittandet och förvaringen! Hade inte flexibilitetens odra funnits med vore jag det utan.

Att den av mig glömda chokladkakan i frysen krympit tyder på att kakan är precis så god som jag anade! Flexibilitet öppnar upp till skillnad mot motsatsen som krymper värden och lärandet!
Take Care !
Kram A.


Tipsen till att minimera stress med mitt favoritplagg

jul 02
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-2 07:30

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Lindex SE)

 Konstigt det där med hektiska dagar och ändå inga fasta jobbtider.. Helt plötsligt dyker det upp åtagande av det akuta slaget och andan i halsen gör sig påmind.
Hanterar det genom punktlista. Skriver ner i punkter och betar av punkt för punkt, en i taget. Bockar sedan av manuellt. Papper och penna en gudagåva mot stress när de används på rätt sätt.  

Så glad i min senaste skjortklänning. Ni vet känslan att man bara vill bära plagget näst intill hela tiden. Och så här är det med denna min senaste skjortklänning. Jag vill liksom inte ta den av.  

  

Så otroligt skön och naturlig i sin look. Återigen en ny Lindexfavorit i min garderob. Förmodligen inte den sista . In och kika i Lindex sortiment- en fröjd och nu med många många produkter på sommarrea- oh lala så bra! Du hittar Lindex sortiment HÄR

Att ha sköna trivsamma kläder ger mig en god känsla. Faktiskt något som också minnimerar stress hos mig. Sitter plaggen bra kan jag slappna av mer, behovet inte rätta till dra upp el ner. Skönt. Och faktiskt genom åren är just Lindex ett stort verktyg till bästa plaggen för mig. Kolla HÄR 

Mitt tips i dag är alltså en skön skjortklänning & en punktlista, sen flyr stressen sin kos! 
Take Care!
Kram A.

 


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg är en livsstilsblogg om livet som 50 årig kvinna mitt i livet, entreprenör/ nätverkare & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar