Semestervädret vräker ner droppar from skyn utanför mitt fönster.
Tja, vad säger man är det värt att orda omvädret?
Nej, fröken väder gör som hon vill ändå . Istället är det värt att ta vädret i nuet tillvara. Själv har druckit morgonkaffe länge och väl, sträckt ut kroppen på yogamattan. Nu när förmiddagen är här känner jag skönt lugn.

Rosorna står kvar efter veckans födelsedagsbarn i början på veckan. Visst sjunger de på sista versen men får stå kvar nån dag till. Värmer fint till stearinljus och lamporna tända. Så enkelt det egentligen kan vara att skapa ombonat hemmavid. Blommor och ljus - thats it!

De må vara nationaldag för landet i väst idag. Men här och nu lever vi i ett helt annat land. Bland den mest klantiga marknadsföringen jag läst i veckan, är att just att vara ett centrum som nyttjar detta och i nuet bjuder in till event.
Hur är det möjligt att samma ledning för ett småstadscentrum bjuder in till idagsläget HELT ONÖDIGA torgaktiviteter gång efter annan under en pågående pandemi? 
Och till på köpet en kommunledning som inte agerar utan enbart står och tittar på? 
Resultatet är ju att fler folk än nödvändigt rör sig på torget!
Det går liksom inte att blunda för!

Hela Sverige uppmanas att låta bli att bjuda in till event och här hoppar man över det lördag efter lördag.. kanske lyssnade man på kritiken denna gången, kanske checkade man väderleken - Hur som är eventet denna lördag avblåst. Tack!
Tipsar om att det finns ett före, ett under och ett efter Corona.
Vi är fortfarande under Corona!

Det finns stora risker att leta kryphål, i stället för att värna om allmänheten. Trovärdig marknadsföring som värnar om och gör att människor känner sig trygga kommer att gynna även efter Corona.
By the way- Corona tiden ör inte bara kul för någon. Käckt blir inte trovärdigt, det blir däremot tryggt.

Som mamma och kommuninvånare hoppas jag också på att tiden snart är kommen till att vara efter Corona. 18 årskalas, 25 årskalas och examensuppvaktning släpar .. men den som väntar på något gott. Tills dess håller jag fast att vi alla mår bäst av och kommer närmare slutet genom att hålla oss till myndighetens allmänna råd och riktlinjer.
Officeielt som privat bör möjligheter till event låta bli att skapas i nuet!

Vi är inte där ännu men tillsammans kan vi ta oss dit!

Det finns annat att göra under tiden som är än det vi gjorde förr.

Själv har jag planerat om blommor. Har inte hänt på fler år. Sticklingar har tagits , gröna och fina frodas de i vatten men än är tiden inte kommen för att sätta dem i jord. De frodas i vattnet i väntan. Precis som vi människor kan frodas i vårt hem, i små sällskap och med avstånd tills tiden är kommen till att vara i en annan tid än nu.
Take Care!
Kram A.