s

Stegar in nytt och tryggt när vindarna blåser kyligt

jul 31
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-31 07:30

( innehåller reklam för Björn Borg SE)

Är det något som jag avskyr så är det kyliga vindar. Lika väl fröken väders som mänskliga. En kylig kastvind skapar gåshud på hela mig. Samma resultat får jag när mänskliga faktorn söker vinna popularitet och bakomvarande kyla tränger igenom.

Egon styr oss alla, men kyliga sådana som gör illa världen, skapar orättvisa, och tror sig vara för mer än andra. Jag blir likaväl förskräckt, rädd som förbannad när den kyla kör helt över andra människor som om de har mer rättigheter än andra!
Inom mig vet jag så väl att ingen framgångssaga nås avsånt beteende.
Självförtroende utan självkänsla - finns så många oframgångsrika beteenden som skapas av den ojämna kombon!
Ett är att man kör över alla och envar. Allt ska gynna en själv. Och man kan gå över lik också. Söker alla kryphål i vägen för att röja undan ett nej. Spelar ingen roll om det är barns som vuxna. Egot ska stimuleras & de liksom "kidnappar" barn som vuxna med sitt. Men vet ni jbland lyser solen med sin frånvaro länge länge och sen så, efter regn kommer solsken heter det ju, så kommer den igen. Den varma ödmjuka solen full av medmännsklig värme!
Då räcker det att skrapa lite på luftslottet som byggts upp och det rasar. Solens strålar som sprids av fröken väders värme och människor med självkänsla och medkänsla ger kraft.

--------------------

 Stegar stadigt i mitt nya powerwalkset som jag visade på fb häromdagen. Så jäkla nöjd! Shorts och luvjacka kommer fungera superbra och tryggt långt in i höst som basplagg vid stegandet. Kollektionerna från Björn Borg håller alltid top noch!
Bästa plaggen till bästa sommarpriser i nuet också - kolla in HÄR


Hur snyggt är inte detta att stega i så säg???

Påminner att håll koll på de egna stegen så att de stegar dig åt rätt håll. Att vända kappan efter vinden är väl förlegat och inget att vilja uppnå 2020!
Take Care !
Kram A.


Power och styrka att följa.

jul 30
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-30 11:56

Kvinnor är utsatta I olika länder på olika sätt. Av män och även av andra kvinnor. Imponerad och stolt över möjligheten att delta med en svart vit bild i ett sammanhang som kan ge styrka, kraft och mod till andra kvinnor.  

De finns de kvinnor som utesluter och fäller andra kvinnor. De finns de som INTE tar reda på mer av  historien, en den som tycks vara männens sanning.
Visste du att det går att lära sig / intala sig att en sanning är sann som inte är det?
 

Det finns de kvinnor som med märklig övertygelse tycks tro att de trasiga relationerna som mannen har med kvinnorna innan henne, beror enbart på kvinnorna... Märkligt?! Skulle tom kunna kallas för ett slags medberoende - för den man som har den uppbackningen kommer alltid tids nog oavsett vilken kvinna han lever med, fortsätta sitt beteende. Det spelar ingen roll hur väl en kvinna kontrollerar med att vakta bankomatkoder, styra upp aktiviteter smygläsa sms mm. I sinom tid kommer det fram i tö som gömts i snö och allt är bortkastat tid hos kvinnan.

Manlighet ligger i att ta ansvar och att lära att själv vara sin historia!

Styrkan ligger hos de kvinnor som tillsammans kan stå upp för varandra och andra kvinnor. Och också sätta manliga rötägg på plats oavsett position.
Omanligt 2020 att ha kränkt kvinnor ihop med otrohet och aldrig gottgjort det som ställts till!

Manligt 2020 är att göra rätt för sin historia!
Blunda för omanliga beteenden går bort. 

Varför skulle en man som i alla tidigare förhållanden varit otrogen sluta med det för att han har dig vid sin sida som kontrollerar och styr?
Sorry, men historien visar på att det krävs mer än så för att bli av med långt satta beteendet! 
 På samma sätt kräver beteendet att gå bakom ryggen och vara illojal kvinnor emellan hos en viss sorts kvinnor, kräver det sitt arbete. Och vissa orkar inte sånt.. Kanske för smärtsamt att se sitt egna jag. De går vidare med en sanning om att alla andra är skyldiga till historien.. och beteenden kvarstår.

Kvinnor som står upp för kvinnor ger styrka kraft och mod.
Det kan aldrig skapas där där kvinnor sätter män emellan.

 

Grunden till att lägga en svartvit bild på facebook med #challangedaccepted och #womensupportingwomen kan du läsa om på vardagsrasismens sida. Väl värld att följa HÄR Innebörden ligger i mer än bara peppa kvinnor emellan! Att stå upp för att bekämpa förtryck och våld mot kvinnor.  
Take Care! Kram A.


Det blir inte alltid som jag tänkt och då får jag styra om

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-29 22:28

Ja, vad säger man mer än att livet är till för att läras av. Innebörden blir att det finns lärdomar att dra för att nya steg ska tas.
Eller hur? 

Och stegande blev det i dag. Mitt i värsta skuren tog jag regnrocken på och promenerade med matleverans till mamma och sen vidare steg för steg.
Blött?
Ja!!
Kanske skulle haft gummistövlarna på istället för springskorna..?
Ofta är det sent att vara efterklok men klokheten efter kan ge nystart till nästa gång.
Visst är det så att lärdom och reflektion ska användas till nya steg vid nästa tillfälle?
Ändå hoppar många över det och stegar vidare med samma steg om och om igen, undrandes varför det inte blir det resultat de önskar..
Det som skiljer sig mellan de olika stegandena är bara motspelarna, de är de ända utbytta. Det icke önskvärda resultatet kvarstår gång efter gång.  

När det blir så är den stora missen reflektion och lärdom till just nästa tillfälle.

Hur som det blir ingen möbelleverans denna veckan heller .. såklart en besvikelse men jag styr om stegen och håller hoppet uppe till nästa vecka.

Att stega sig borta från det som inte blev som tänkt, är klokt, och kan ge nytt mål istället.
Stå inte kvar och le mot de som inte ler mot dig. Med steg därifrån finner du nya att le mot som ler mot dig!  
Tips: t.o.m. lördag 31/7 får du 50% rabatt i 3 månader hos Nextory !!
Rabattkod: Boksommar
 Så perfekt denna sommar att lära nytt genom böcker!

Stegar man varje dag passar en ljudbok perfekt i öronen och under en vecka har man kommit långt i boken som på stegräknaren! De har liksom en dragningskraft av varandra stegen och rösten i örst. Ingen vill avsluta!!

Två Spännande ljudböcker i kategorin personlig utveckling. Tror bestämt att bägge kan ge utveckling! Nyttja koden: Boksommar hos Nextory HÄR senast lördag!
Bli en bokläsare/ lyssnare framöver!!

Take Care!
Kram A.


Inredningsdetaljer i fönstervyn och att göra gamla tankar till sina och medvetna

jul 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-29 10:32

Gamla tankar = gammal skit.
Finns det någon sanning i detta?

Joho då, allas våra hjärnor är mycket lata muskler.
Vi tänker över 60000 tankar per dag och vet ni vad knappt 5 % är nya tankar!
Resten ja, det är gamla invanda tankar. Ibland bra tankar som att ställa mjölk i kylen och inte i skafferiet. Ibland rena skit tankar. Tankar som vi ärvts in i av historien innan oss. Vi själva har enbart övertagit dem omedvetet och vet egentligen inte om de tankarna medför de rätta valen för oss.
Vårt egnaansvar ligger alltså i att identifiera om tankarna vi när på leder oss själva vidare dit vi vill i livet.

Polerade fönstren igår.. i regn.

Omöjligt för mig att göra i tidigare vuxenliv. Idag helt ok. På 0 tid blir mina centrumfönster full av avgaser, så några regndroppar hit eller dit spelar ingen som helst roll.

Däremot behåller jag gärna tanken om att olika krukor i olika färgskalor i fönstret ger ett rörigt intryck.. Likaväl som det passar bättre för mig att hålla mig till gröna växter. Färgskalor får finnas tidvis i form av snittblommor i vas. Jag tror att högkänsligheten i mig ger ett rörigt intryck med många färger..

Millimeter jämt i fönstren är arv från mormor och mamma.
Stilrent och snyggt alltid i mammas fönster! Och tankarna till det passar där.

Idag har jag skalat ner de tankarna och behållit det som är viktigt för mig.  Bort med dukar och justerat krukorna mer åt sidan. Och ja om nu mormor aldrig polerade fönsterna när det regnade, så för mig som är en känslomänniska och tidsoptimist så är det en möjlighet.Att ta tillvara rätt tillfälle utan att bli uttråkad och innan tiden "liksom går ut"

Och den aktiviteten fortsätter idag, ha ha. 3 fönster till står på tapeten. Och ja, det regnar ute.. Men förstår ni- imorgon är det dax, imorgon kommer soffan! Som jag längtar!
Välkommen höst med nya inredningsdetaljer!
Är ni nyfikna på vad jag valt??
Take Care!
Kram A.


Hur påverkar man det som går och släpper det som inte går att påverka?

jul 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-28 09:49

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bubbleroom SE)

Så var det med den sommarvärmen som strålade varmt igår kväll. Idag regnar det småspik. Igen...
I allafall i mitt tycke saknas den sammanhängande sommarvärmen som sträcker sig över 1-2 veckor. Skulle vilja fråga fröken väder varför hon väljer att låta bli att bidra med det?

Hoppar över detta..
Varför kan lätt uppfattas negativt.
Det kan gör att även hon går in i försvar och känner sig påhoppad.
Och vilka förändringar blir bra av det? 

 Tänker istället tanken Hur är det möjligt att vilja låta bli att sprida värme ?
Hoppar över att ställa den till fröken väder Vet att jag inte kan påverka hennes val ändå.

 Fokus på det som går att påverka!
By the way är det mycket mer än vad vi tror!

Med övning av styrka, kraft och mod kan vi påverka sååååå mycket mer än vad vi har en aning om! 

Däröver är smartast att släppa det som inte går att påverka.
Som att förändra fröken väders utspel eller för den delen någon annans.

Påverka istället dig själv till vidare och bättre val!
Det har du mer nytta av. Och alla andra också för den delen. Som bonus kan en och annan sedan bli dina följare av de som du låtit bli att söka förändra. Genom förändring kan attraktion ske!
Bonus- eller hur?

Hur som tisdag idag och ny lektion tillhanda. Jag har att göra ! Är inte riktigt i fas med att ha gjort klart det jag skulle på lektion 1under veckan som varit Märkligt det där att för vissa av oss kommer det alltid saker emellan ..

Som att först plocka undan innan man sätter sig och jobbar, istället för att strunta i det och lägga fokuset på det som hör hemma i nuet. Idag ska jag öva det!
Ruggigt idag i regnet och värmer mig med tofflor och stearinljus.
Passar bra till skärmarbete the whole day!

En del av mig älskar att vara inomhus och krypa in i myskläder och tofflor även sommartid.

Det är delen av mig som tröttnat på att vänta på den egentliga sommarvärmen. Den delen ser hellre att höstmörkret är här för att stanna och inomhus är platsen att vara. ( som jag definitivt lärt och tagit tillvara på under denna Pandemitid!)

Funderar på att klicka hem nya tofflor att hasa fram i. Ni ser ju ovan att mina grå julklappstofflor från Spanien börjar bli skeva och väl använda. Bra det där att använda saker och ting väl!

Vad trycker ni om tofflorna nedan?
Älskar att redan nu kunna förbereda nästa årstid med bästa rea priser. Känns också som brunt ligger helt rätt i nytrivseltid .Tänker att dessa ulliga tofflor kan värma så väl på kalla golv framöver.

Bubbleroom.se har över 350 välkända varumärken i sitt sortiment och i nuet en alldeles fantastiskt Rea av många produkter! Me like!
Mer info om tofflorna ovan hittar du HÄR.

Nu på med regnkappa för att rasta mig själv. Behöver det för att rätt fokus ska hållas framför skärmen!

Take Care!

Kram A.


Förena nytta med nöje med flexibilitet ny kunskap och att uppdatera cv.

jul 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-27 12:34

Öppnat upp köket som hemmakontor denna förmiddag. Lär nytt sakta men säkert på distans.
 En flexibel och bra lösning är att ta tillvara den miljö man trivs i bäst för nytt lärande.
Bra för bättre och enklare inlärning som funkar för mig!

Tar ofta tillvara min flexibilitet i att förena nytta med nöje.
Nytt liksom gammalt behöver fylla sin funktion.
Det kan vara gamla ting som tillsammans med nyproduktioner skapar stil charm och bekvämligheter.

Men likaså att inventera mig själv i vad jag kan och vart jag vill ihop med att vara flexibel till att stoppa in nytt som kompletterar.
Att stå still eller ännu värre stega med samma steg som inte inte leder framåt-
nja ...

Känns bra inför hösten att tagit fart med att bidra till att lära ut cv skrivning.
Ett välskrivet cv kan i mångt och mycket öka möjligheter till jobb!
Kontakta mig på mail för vidare information om att utveckla cv till det bästa  HÄR!
Pandemitiden vi är i har inget avslut än. Innebär att hösten är oviss och nytänkande och flexibilitet behövs. Ibland får man slänga sig utför och använda modet.
Vad är det värsta som kan hända är en bra tanke att fundera över vid tveksamheter?

Och ja, jag tvekade innan jag hoppade på möjligheten till nytt lärande inom kreativitet på min dator. Men sedan slog mig tanken att har någon annat kunnat lära så kan välj jag ..?
Och även du- eller hur?

Påminner om att uppdatera ditt cv- du vet aldrig närhelst du behöver det!
Take Care !
Kram A.


Lyx för mig och rabattkod på mat

jul 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-26 17:30

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för MatHem)

Söndagsnöje förnöjer heter det. Och vad passar väl bättre än att ägna söndagskvällen åt sig själv. Tänker att alla mammor behöver laddning med egen tid och lugn. Sen som singelmamma kanske vi behöver det dubbelt upp. Men jag vet av egen erfarenhet att det allt som oftast prioriteras detta bort. Men tro mig, den egna tiden för en singelmorsa är nog så viktig som för alla andra. 

Funderar på vilken ansiktsmask jag ska välja. Just ansiktsmask är bra uppladdning för ny vecka tycker jag. Det ger en möjlighet för mig att sätta mig själv i fokus de minuterna som masken verkar.
Bra val!
 

En annnan förnöjelse under söndagskvällen är att se vad som behöver fyllas på i matväg. I de bästa av världarna gör jag också en matbeställning ikväll. Kanske är det bland det bästa som denna Pandemitid fört med sig för mig- att nyttja webhandel mer! 
Numera har jag en regelbundenhet i att beställa hem mat, vilket ger ett mega gott resultat. 
  Ofta saknas nu inget här hemma, min tid besparas, mina tillfällen med att köa och trängas med andra minimeras. 
Varför lägga onödig tid på det som inte ger trivsel?
Hett tips i dessa fortsatt Corona tider alltså nyttja ebhandeln!!

Ni har väl koll på att smittan består och att riskerna inte är förbi?

Hur som tänker jag att idag testa MatHem för min matbeställning.
 NY150KR ger 150kr i rabatt för nykundbeställning på över 700kr.
Hur bra är inte det??
Finns ju annat att kul att lägga de pengarna på- som vad..?
Följ länken och klicka hem dina matvaror HÄR och glöm inte lägga till rabattkoden NY150KR som nykund!!

Det ger en sådan känsla av lyx att få matkassarna hemlevererade uppburna till ytterdörren någon dag efter beställning. 
Testa vettja och nyttja rabatten och länken ovan!

By the way- vilka mer webtjänster ger lyxkänsla att nyttja enligt dig?

För mig är iallafall matbeställningar en ypperligt bra söndagsaktivitet och bra förberedelse för att veckan ska bli så lugn och avslappnad som som den kan för en singelmorsa mitt i livet!

Allt som kan höja energi och ge lättvindighet till mat - I löve it!

By the way- Vilken singelmorsa höjde du som enastående senast?

Tjing på den!

Take Care!
kram A. 


Vad vet du om din mans historia? Lever den upp till vad som är viktigt på riktigt?

jul 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-07-26 12:12

Alla kan alltid göra en insats för att minska orättvisor. Att stå upp för sin egna och andras rättigheter gör även gott för det egna egot. Alltid gör vi ett val. Även när vi blundar..

100 årsedan vi fick kvinnlig rösträtt i vårt land. Att ställa sig i ledet för att kvinnor ska få det bättre och inte ska behöva vara rädda eller förtryckta av män är en självklarhet och ett mycket viktigt arbete idag.
Eller hur?

Vad vet du om männen du har i din närhet?

Har du inventerat mannen du lever med?
Vilken historia besitter han och överrensstämmer den med verkligheten..?
Coachande frågor att ställa för att hamna i ett liv med män som bär på en historia som även du kan bli en del av

Har du någon gång uppträtt kränkande mot en kvinna?

Hur många gånger har du varit otrogen mot kvonnor?

Finns det barn med i bilden kan man fråga:

Hur väl samarbetar du med dina barn mödrar för barnens bästa?

Betalar du skäligt uträknat underhåll för de barnen du inte bor tillsammans med?
(För info är 2073kr underhållsstöd och ett MINSTA belopp som alla barn har rätt till- Hjälp till uträkning hittar du hos Försäkringskassan HÄR.

Har du någon gång varit kränkande mot dina barns mammor?

_____

Det bör vara en självklarhet att inventera och bidra till jämlikhet för kvinnors och barns rättigheter.  
Vem vill leva med en man som inte gör rätt för kvinnor och barn? 
Omanligt om något 2020!

Och historien visar så väl att du som kvinna som inventerar din man dess historia och väljer bort att den fortlöper, du minimerar att stå näst näst i tu att bli kränk och bedragen. Och att eventuellt gemensamma barn inte får det underhåll de har rätt till.
Du gör också andra kvinnor och barn en tjänst om du kan få männen att söka hjälp och göra om och göra rätt!
Kvinnor och barn i din mans tidigare liv bär och också på en historia.
Har du tagit del av den?
Överrensttämmer den med in mans ord..?

Beteende sitter i väggarna och löper vidare i historien när det blundas för.
Och kvinnor kan tillsamman stärka varandra och bidra till stora viktiga förändringar.
Val att göra istället för att blunda! 

Take Care! 
Kram A. 
                                                                                                                                                                       


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar