Att bemöta är en konst

aug 13
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-13 19:28
Jag har lyft det förut här på bloggen. Lyfter det igen. Bemötandets konst. Det du gör mot en ska du kunna göra mot alla. Hur enkelt? Att bemöta alla och envar på samma sätt med samma krav och samma förväntningar. Gör du det? Hela vägen ut i alla led? Så som vi själva vill bli bemötta, så ska vi bemöta andra. För vad händer med dig när du blir utesluten och någon annan får vara med? Är det ett bemötande du gillar och vill att andra bemöter dig med? Eller när du ser en men inte en annan. Blir arg på någon men ser mellan ögonen på en annan med samma beteende osv. Att dansa i otakt. Gillar du det? Olika bemötande och olika krav på olika människor skapar olycka. Det är alltid någon som blir sårad. Att ta vissa människor för givna och ha högre krav på dem än på andra, är att bemöta olika. Det skapar inte ens gott för bemötaren. Det är en dans i otakt. Att växa som människa är att utveckla och bemöta lika . Precis som vi alla är lika inför lagen. Precis så är att bemöta med stora vuxenpoäng . Lika och inte olika. Det är då dansen blir som en konst och stegen sker i mjuk samförstånd människor emellan. Dans går att lära och utveckla. Dans behöver underhållas genom övning. Bemötande ter sig på samma vis. Ju mer du är öppen att utveckla ditt egna bemötande och använda dig av respekt och öppenhet att se dina mötare på lika villkor oavsett vem de är. Ju större är sannolikheten att du blir en mästare i dans. Och bara du själv kan utveckla dig dit. Ingen annan kan göra det åt dig. Take Care! Kram A.

Always on my mind

aug 13
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-13 09:40
Frukost vid havet. Idylliskt och rofyllt. Havet ligger stilla framför precis som den orörda dagen. Bägge tonåringarna är med i dag. Även om det då tar sin lilla tid att komma iväg, så är det mysigt att ha dem med. Nyss vaknade på hemmaplan, sedan sovandes i bilen. Och kan ni tänka redan har de somnat om. Kanske är det det som påverkar min rofyllda känsla- deras närhet och sovande lugn? Ni som själva är tonårsföräldrar ni vet hur landet kan vara som en berg och dalbana som tonårsmamma. Väder rapporten visar ett riktigt somrigt avslut på sommaren 2020 kommande dagar. Och jag tänker ta dem tillvara väl. Kaffe och bulle på klippan blickades ut mot hav båtar och bryggor. Jag fyller mig! Ju mer jag är i vyn ju mer befäster jag den till att always be on my mind. Det som finns på min to do list får helt enkelt stå kvar där tills nästa vecka när regnet ska falla igen dag efter dag. Märkligt val för vissa men val som känns mycket bra för mig. Ni vet känslan, den egna känslan, den ska man följa och ta till vara på väl! Nästa vecka är en ny vecka för nya beslut! Take Care! Kram A.

Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar


View posts in large calendar