s

Det egna förhållningssättet och de omtalades röst

aug 31
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-31 06:46
God morgon på er! Staden vaknar utanför och vi med den. Vackert och kraftfullt med soluppgången som tränger sig in mellan husen. Det vackra i det gör mig påmind om att just se det vackra. Och fylla på mig med det. Förhållningssättet, det egna förhållningssättet till allt som sker. Till allt som är både olikt och likt. Ingen mer är som mig. Precis som dig. Vi är unika lika vackra. Både du och jag. Det handlar enbart om att se varandra i det vackras ljus istället för tvärtom. Man lär så länge man lever och visst är det det som handlar om utveckling? Glad att jag vågar utveckla mig. Glad att jag inte står still och stampar. Även om det känns så emellanåt, så vet jag att jag stegar mig framåt. Ibland ni vet när målet inte riktigt är satt och stegen ändå tas lite mer scary , då behövs bägarna vara påfyllda inombords. Att tryggt kunna förhålla sig till att steg och framtid blir bra. Det är också viktigt att ha de runt omkring som ser de där stegen. Som inte i ifrågasätter varför utan mer tror på dem. Utan ser det vackra i mig och mina steg. Ibland har vi tur eller stegar oss direkt mot dessa människor. Medans ibland tar vi omvägar och stegar oss omvägar och stöter på de som inte förstår. Emellanåt hör vi också omtalandets röst nämna våra namn med skeptisk underton. Den värsta rösten av den alla. Påfylld med gott förhållningssätt dras vi mindre och mindre ner av sånt . Tillslut hör vi inte den röstens skitsnack. Och jag tror naturen är en mycket god påfyllnings källa ! Det är i den vi lär oss se det vackra. Upp och studsa nu och se det vackra i dagen för din egna skull. För gott förhållningssätt. Take Care! Kram A.

Nybryggt kaffe och en vinstlott!

aug 30
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-30 09:06

(Innehåller reklam för nybryggt.nu)

Inget är väl som en kopp rykande gott kaffe med en skvätt havremjölk en dimmig söndagsmorgon ? Eller visst ja - det spelar inte någon roll vilket namn dagen har. Tidig morgonstund med kaffe- det är en del av min dagen det!
I allafall en del av mina morgonrutiner!

För det är stunden med kaffet som också blir en stund av dagens reflektion.
Och som jag behöver dessa reglektionsstunder!
Det ger mig nya tankar, nya möjligheter, godare förhållningssätt och stabilare sinnestillstånd!
Kan det blir mer vinst?

By the way har jag nu hunnit smaka ytterligare kaffe sorter från nybryggt.nu. Fler sorter testande av kaffe hittar du HÄR Zoegas professional cultiovo malet kaffe, vilket dricks såklart ur fin fina svarta porslinsmuggar som också finns i nybryggts sortiment! Och yes, Zoega är ett kaffe med både smak och sting- super gott! I really love that!

Det doftar liksom nybryggt kaffe i hela våningen denna morgon när centrum ligger nyvaket utanför. Tack för det Zoega och nybryggt!


Och här kommer ett helt nytt kaffe för mig, som jag också testat av: Colombia decaf mycket gott och överraskande!

Det är kul detta att överraskas av nya aromer fast att muggen alltid innehåller kaffe! 

Nybryggts alla olika kaffesorter och tillbehör når du HÄR

En kaffestund om morgonen, en vinstlott helt enkelt! Nu kör vi söndag!! Take Care! Kram A.

Det är kul detta att överraskas av nya aromer, fast att muggen alltid innehåller kaffe! 

En kaffestund om morgonen, en vinstlott helt enkelt!

Nu kör vi söndag!!

Take Care! Kram A.


Lockelser, tveksamheter och den där känslan ihop med att inreda mitt hem igen

aug 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-29 07:21
Upp tidigt idag. Eller ja, inte tidigare än vanligt . Men tidigt eftersom dagen är döp till lördag och av någon anledning förknippas med sovmorgon.. Hur som har jag en hel del att få undan idag och att stå upp i tidig morgontimma gynnar. Det blir för mig ett mer lugn i dagen även när det är mycket att stå i. Hur är det för er- är ledig dag = sova bort dagen ? Vad det gäller hemmet börjar små prylarna fås undan och snart så är det dax för lite färg och målning .. och det är just runt det som jag snurrar runt kring. . Jordnära naturmaterial i färg och form i all inredning och tja, nja, jag är ju i grund och botten den klassiska svart vita.. Egentligen vet jag inte varför jag tvekar, jag känner ju känslan inom mig.. den där känslan som är min och som jag behöver vara snabbare och öppnare att lyssna till. Jag vet ju så väl att när jag lyssnar till den blir allt mer rätt än att lyssna till någon annans känsla.. Ler för mig själv och jobbar nu medvetet mot att släppa den där jäkla tveksamheten.. Frågar mig istället vad som är det värsta som kan hända? Kanske skulle få in lite prov målning i schemat idag..? Och egentligen säger känslan att det inte behövs någon prov målning .. jag vet ju så väl när känslan min har då rätt. Vi får se vad det lider ! Kikar ut över den grå himmeln och njuter att vara inomhus! Tänker på hur viktigt det är att ta sig dit man själv vill och inte låta sig lockas av att ta sig dit någon annan är. Jag tror vi är många som gått i den fällan många gånger om . Då andras lockelser fått oss att förbi se vad som är rätt och viktigt på riktigt för oss själva. Lockelsen hos andra har också gjort oss svaga nog att inte riktigt se bilden klar i vad det skulle innebära för oss själva att vara där någon annan är. Det för som är runt omkring själva lockelsen menar jag . Det är kanske mer av vikt att börja se det istället för det som någon annan lockar med. Hur som lördagsfeeling är fint, jobba mot den med goda medvetna handlingar . Take Care! Kram A.

Fredagsredo med flexibla val, husköp och hemlevererade produkter

aug 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-28 08:54

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se)

Fredag idag. Coronatiden fortsätter och yes, tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma vid minsta lilla symtom på icke frisk gäller.
Att hålla oss till det är att ta samhällsansvar.
Vem vill inte det?

Redo för fredag åkte tjockare kläder fram och på igår. Jag har frusit lite ute i den något kyliga höstluften under veckan .
Och vad hände då igår? 
Näst intill högsommarvarmt i den sena eftermiddagen!
Flexibilitet får det bli vad gäller klädval. Det är att göra mig redo även för fredag. Mer redo för fredag och helg också genom ny beställning från Mat.se.
Alltså hur skönt??
Att undslippa veckoslutshandel i matvaruaffärerna, så skönt att ha mer tid över att lägga på annat.
Och att slippa låta sinnestillståndet dra ner mig av för lång tidsåtgång och trängsel.
Jag sitter bara där med min dator i den sena timmen, då jag trivs som bäst, klickar hem vad som behövs. Och sen levereras kassarna ända fram till ytterdörren.
Alltid vid utsatt tid! 
Kan det bli bättre? 

Har du inte inte testat hemleverans av matvaror?
 Förutom tid finns pengar att tjäna:
Mat.Se bjuder på nykundsrabatt på 200kr på en beställning över 750kr och fraktfritt! Kod: NY200

Väl värt att nyttja!
Mat se är ett klockrent alternativ till enklare vardag.
Kolla sortimentet och beställ HÄR

Förövrigt hamnade jag mitt i rusningstrafiken igår och dumt nog lät jag den påverka min känsla . Kände mig stressad med knappt om tid.. Antar att en del av er känner igen känslan..

Ett snabbt flexibelt beslut och det fick bli snabbmat till middag.
Tjejena glada såklart!
  Stresskänslan försvann med det valet!

Grattis säger jag till min väninna som igår köpte hus!
Coolt val som singelkvinna i medelåldern att göra slag i saken av sin dröm och genomföra den!
Ett gott val för alla vad sen än drömmen må vara. I detta fallet har hennes dröm funnits med i åratal . Och nu är den sann.
Den röda stugan/huset med vita knutar är nu hennes!

Jag ser fram mot rundvandring när nycklarna är hennes!
Grattis igen!

Med det sagt är fredagen här och med dessa val är jag redo!

Mat.se- beställ HÄR

Take Care!
Kram A.


Bästa frukosttipset stressiga höstmornar

aug 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-27 07:32
Det finns en sak vad gäller morgonrutiner som jag näst intill hela mitt liv har ”stressat” med eller prioriterat bort . Gissa vad? Yes, det är frukosten! Ni som följer mig vet att jag I grund och botten är mer kvälls och nattmänniska än morgonmänniska. Trött som en alika på mornarna genom åren har jag många, många gånger hoppat över min frukost. Sen har jag brett frukostmackor till barnen i småbarnsåldern, naturligtvis. Men vet ni, barn gör som vi vuxna gör - INTE SOM VI SÄGER!!!! Så ett hett tips - tänk medvetet och väl på era val och hur ni agerar! I vuxen ålder jobbar jag som ni vet aktivt och medvetet med att utveckla mig och mina steg till det bättre. Frukostvanor i kombo med rörelseglädje är en sån sak. Jag mår ju såååå mycket bättre när jag får i mig bra frukost! Men så var det det där med barnen. Så klart att de har sugit åt sig min bortprioritering av att ta tid för frukost. Det har liksom inte inte hjälpt med påminnelse eller tjat. Ibland har det funkat att bära med sig mackan och äta den på vägen till skolan. Om jag har brett den åt dem... Men vet ni - skam den som ger sig och det finns alltid hopp om förändring ! Fick förfrågan igår om jag kunde koka ägg till dem när jag går upp. Absolut!!!! Så äggen stod där nykokta och klara vid tonåringarnas uppstigande! Gröt till fixar de själva! Kan det vara så att de också sugit in genom åren min predikan för att bästa frukosten jag vet och som jag står mig bäst på är just gröt ( med blåbär) och ett ägg till!? Och vet ni tidsåtgången är minimal!!! Egentligen spelar det ingen roll om ungarna fått i sig detta frukosttips från mig eller inte. Bra är deras uppvaknande! Ingen mamma är fullkomlig. Men att alltid försöka göra det bästa och utveckla det till det bättre hoppas jag att de har med sig. Hösten kom förresten fort - dax för levande ljus i morgonstunden redan denna morgon. Mysigt! Viktigt det där att fylla på med annat ljus när höstmörkret faller! Take Care! Kram A.

Höstkänsla, len choklad och havssalt

aug 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-26 08:58

(Inlägget innehåller reklam för smakbox.se)

Mitt i veckan och väderläget är gråskala och blött. Sommaren är som bortspolad. Det går verkligen fort   att vara i det nya och nästan tappa det som varit. Märkligt!

I går frös jag något när jag bar knälångt. Blev långa träningsbyxor igen på kvalls promenden. Det blir till att packa undan shorts och kortare kjolar. De har gjort sitt i nuet! Längst fram i garderoben lägger jag istället tjocktröjor och långa byxor. Ser fram emot den aktiviteten! Finns nu med på min to do list. Sen när den blir av ..

Än är min känsla mycket god i vad hösten hittills har erbjudit. Tänk att det t.o.m. kan vara mysigt att dra på sig regnjacka. 
Handlar allt egentligen bara om min egna öppenhet, inställning och förhållningssätt? 
Jag tror att livet blir enklare med mer övning i detta.

Onsdag mitt i veckan och Lill-lördag. Ypperligt bra att lyxa till det som det sig egentligen bör på alla livets dagar. Det är innehållet i lyx som bara behöver vara flexibelt och olika för olika dagar. 

Hittade en choklad kula kvar i denna påse från LINDTNORDIC och SMAKBOX.. 

Glad iallafall att jag fick smaka, förstår faktiskt varför de försvunnit i tonåringarnas munnar med vindens hastisghet. 
Blandningen av len choklad, havssalt och karamell är alldeles ypperlig! 
Perfekt för lite lyxkänsla en Lill-lördag som idag! 
Inhandlas i dagvaruhandeln. 

Vill du också få in ny smakinspiration?
Smakbox nya box SKAFFERINYTT skickas ut i dagarna. 
Rabattkod: ANNELIEENG ger 20% på din första box
Och jag kan verkligen tipsa om att boxen kommer vara ett mervärde för god höstkänsla. Jag längtar själv efter boxen och påfyllning av nytt i skafferiet & nya fina Tips och recept! 
Passa på och beställ din box du också innan de tar slut  
Beställ HÄR använd RABATTKOD: ANNELIEENG

Påminner om paraply och regnrock idag! 
Och vet ni mitt emellan jobb idag kommer ny möbelleverans från Mio- äntligen! 
Som vi väntar! 
Take Care! 
Kram A.


Fake it until You make it

aug 25
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-25 10:17
Det där med känslor kan spela oss alla ett spratt. Det bästa läget att fatta beslut i är i ett neutralt lugnt känsloläge. Ändå strävar vi efter ett ” kickigt” glatt läge allt som oftast. Märkligt när det inte alltid gynnar vårt beslutsfattande.. Förändra och påverka vår egna känsla till det bättre är ett ansvar vi alla har mot oss själva. Fake it until you make it! Vilken anledning finns det att gå in på jobbet arg som ett åskmoln efter att ” gubben med hatt kört långsamt framför dig? Eller att en morgontrött tonåring kallat dig både det ena och andra? Ingen som helst vill jag lova. Går du in på jobbet med den känslan efter den färden eller den morgonen har du också tagit med dig gubben med hatt eller din illmariga tonåring in på jobbet och låter dem ”kapa” din känsla och sinnestillstånd. Så onödigt! De kommer inte göra nytta där! Det lovar jag! Däremot kan du ta kommandot själv. Bestämma dig för att sätta på dig ett leende när du går in genom jobbdörrren. Andas in leendet så att det känns i hela kroppen. Och vips har du tagit tillbaka din känsla och sinnsestillstånd Leendet på läpparna kan skapa grund i att hitta lugnet. Leendet öppnar upp så mycket mer vid möten med andra istället för strama mungipor. Fake it until you make it om din känsla är av negativ art som för med dig handlingar efter den. Påminner om att aktualisera sitt CV. 85% trivs inte på sina jobb idag. Är du en av dem? Ta tag i ditt cv och ta dig vidare till miljö som påverkar dig väl istället! Take Care! Kram A.

En dröm för alla kaffeälskare

aug 24
Skrivet av: Annelie Eng 2020-08-24 08:29

Ny vecka och faktiskt kände jag hösten påtagligt när jag la mig sent igår. Mörkt utanför fönstret och en boktrave iordningställd för höstmys på natttygsbordet. Så mysigt som och känslan var att jag vill ligga kvar i sängen till böckerna är utlästa. Det spännande är att jag denna höst har blandat in mer skönlitterära verk i min hög med böcker om personlig utveckling. Återkommer mer om dem efter hand. Hintar liksom bara om att göra detsamma, så att bokläsandet blir av!

Hur som var morgonluften friskt höstig som väckte mig in från det öppna sovrumsfönstret tidigt denna morgon. Måste säga att jag tyckte det var härligt. Och faktiskt kände jag mig pigg trots denna tidiga timmen och få timmars sömn. Friskheten i luften ger kraft på något sätt.

Något märkligt att jag känner så men värme och lång ledighet i all ära. Allt har sin tid liksom. Årstidsväxlingarna har mer charm och effekt för mitt välmående än vad jag egentligen förstått tidigare. Det där med daglig reflektion är ett gudagott vektyg till att förstå och lära om sig själv helt enkelt!

 

Började den tidiga morgonen med teknikstrul. Tja, vardagsvardag helt enkelt. Arbetar man uppkopplat dagarna i ända vore det nästan märkligt om det inte strulade emellanåt!

I allafall är jag lugn tar till de hjälpmedel jag kan. Kanske är det kaffet från Nybryggt. som gör sitt. Testar Qualita Rossa från LavaAzza. Bra smidig förpackning. Fyllig något sötare kaffesmak. Mycket gott! Och väl värt att testa!

Jag har ju en förkärlek, i mina mormorsgener, att Gevalia är det absolut godaste kaffet. Men tänker att kaffetestning är alldeles ypperligt att börja hösten med. 
Betyg 3 av 5 för Qualita Rossa kaffet från Lavazza. 

Förresten in och checka denna drömsida för kaffeälskare: mängder av kaffesorter och tillbehör! Jag hade ingen aning att det fanns så mycket som kan göra en kopp kaffe godare. Och så smart att beställa hem en leverans med lite olika kaffesorter för att testa av i hösten! 
Sortimentet hos Nybryggt.nu hittar du HÄR  

Nu fortsätter vi måndagsmorgonen med härligt jobbande!

Take Care!

Kram A.Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar