s

Blommor till mig

okt 31
Skrivet av: Annelie Eng 2020-10-31 08:26
Så enkelt det kan vara och så fint det blir. En avtorkad yta . Enblomsterkvast i en vas. Blommor till dig. Blommor till mig. Det lyser upp I alla hems lugna vrå gör det gott med lite färsk blomster på borden. I dessa tider är våra hem är ännu mer vår borg, vår bas och den plats vi ska hålla oss till. Pigga upp den. Förära ditt hem det goda. Blommor på bordet gör gott. Vem förärar du en blomsterkvast? Take Care! Kram A.

Nya studier rörlig media och deadlines

okt 30
Skrivet av: Annelie Eng 2020-10-30 10:57
Är inte hela livet fyllt av deadlines - eller? Jag tror faktiskt det. Därmed kanske vi inte tänker på dem som deadlines . Har uttalade deadlines i både jobb och studier denna veckan. Och vet ni vad jag klämmer in då? Jo sent igår kväll började jag rengöra kökskaklet!!! En procedur som tar sin lilla tid med olika medel avtorkning med och utan vatten. Och yes, jag är inte klar vad gäller kakelrengöringen. Men jäklar i havet vilken skillnad det blir. Alltså ni, så fint det är med vitt rengjort skinande kakel! I love it! I nuet fokus på jobb och studiedeadlines. Ändå bra att utnyttja tiden in i det sista. Eller hur? Och som ni ser kokar jag numera vatten till Tea och morgonens citronvatten på spisen. Vattenkokaren hade gjort sitt. Så nu letar jag ny.. tips på snygg och kvalitetssäkrad vattenkokare? Mormor ska idag få sig ett besök . Ljus och lykta ska tändas . Och lovar att ni ska få se mitt nystädade kök när det är klart. Men först jobb och studiedeadlines! Take Care! Kram A.

Min dagliga reflektion har ökat mitt välbefinnande och fått in laktosfria produkter hos mig

okt 28
Skrivet av: Annelie Eng 2020-10-28 22:16

(I samarbete med Arla)

Ni som följer mig ni vet hur mycket jag förespråkar en stunds daglig reflektion.
Jag tänker att hur ska man annars kunna utveckla sig och ta ansvar om man inte reflekterar en stund varje dag..?
Det är ju just det som är meningen med reflektionsstunden, att komma till insikt.
Insikt över vad jag inte kan påverka och lära mig släppa det.
Insikt över vad jag kan påverka och hur jag då ska stega mig fram i den möjligheten.
Vad jag vill uppnå och hur jag ska nå tid.
Vad gör jag idag som inte leder mig dit, respektive vad jag gör som leder mig mot mål och önskvärt resultat.
Vad kan jag göra istället för det som inte leder mig rätt?
Osv

Min dagliga reflektionsstund ger mig också en stund att reflektera över vilket ansvar jag tar för samhället i stort men också över mig själv och mitt egna välmående.
Det sistnämnda mycket intressant.
Eget handlingsansvar till bättre välmående.
Visst är det en ansvarsfull mening?
Och en ansvarsfull uppgift som vi alla har för oss själva.
Eller hur?

Min dagliga reflektionsstund hör ihop med en kaffetår och mjölk.
Alltid mjölk i kaffet, tack!
Och jag är såååå tacksam över att jag har utvecklat mig själv i detta.
Och också mitt välmående genom att enbart använda laktosfria mjölkprodukter om jag inte använder växtbaserade.
Alltså vilken vändning för min mage som det har tagit!!!!
Ytterst sällan känner jag av sk magattacker genom denna förändring.
Sååå skönt!!
Arlas laktosfria mjölk är därmed ett bästa verktyg för mig för att ha fokus på mitt välbefinnande!
Perfekt i likaväl kaffet som i glas och i mat.
Ger inga känningar i magen.
Bonus är också den här lilla paketen som är suverän att ta med på utflykt eller ha hemmavid när singelmamman är utan tonåringarna och det inte går åt så mycket mjölkprodukter.
Att min mage inte bara vara så, utan kunde hjälpas kom till mig just genom reflektion.
Hur jag sen skulle hjälpa den, stegade jag mig fram till.
Arlas laktosfriamjölk är en bästa produkt för detta och är i min kyl för att stanna!
Take Care!
Kram A.


Det jag känner för det gör jag. Det jag känner för det gör jag idag. Betydelsefulla textrader

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-10-27 23:56

(innehåkker reklam för Markslöjd och Cervera)

Har ni tänkt på att livet består av ett enda långt lärande?
En del sådant lärande som jag inte medvetet valt och sedan en del som jag medvetet valt att jag vill och önskar lära.

Ibland krockar dessa två grupper...
Ni vet tiden är 24 timmar per dygn och vissa saker kan ta sin tid. Nytt av annat kan konkurrera hårt om tiden då... 

 
Blandar YH-utbildning om rörlig media med jobb i nuet, vilket gör tiden knapp. Men livet pågår vid sidan om och annat nytt lärande behövs göras i ny miljö också. 

Men visst är det ändå så att man kan om man vill!?
För att lära så länge man lever är ju en gåva.
Eller hur? 

Allt handlar ju som alltid om hur vi förhåller oss till det. Och, allt är också övergående..

Utbildningen jag går handlar om rörlig media och idag har jag därav skapat mig en youtubekanal.
Det ska bli mycket spännande och se hur den ska utvecklas!
Vill du hänga med på resan så följer du min youtubekanal HÄR

Nytt och spännande!
Jag känner mig modig! 
Tycker du att jag är modig som gör det jag vill?
Och nej, inte är det så att det jag lär och tar mig för ger varma applåder.  
2020 finns fortfarande en föreställning om vad som är rätt och riktigt och vad som gör åldern till. 
Inskränkt? 
Absolut!

”Det jag känner för , det gör jag. Det jag känner för det gör jag idag.” 
En textrad och låt jag haft i mitt huvud sen min ungdom. 
Betydelsefull sångare, låtskrivare och låt.  

Låna textraden och fundera på om du gör det du känner för idag! 
Om inte- när ska du då göra det du känner för om du inte gör det idag? 
Take Care! 
Kram A.


Ett lugn av gudakraft

okt 27
Skrivet av: Annelie Eng 2020-10-27 07:48
Det finns ett lugn i skog och mark som ger. Ger gott för många sinnen. Så här års är färgskalan på träden så otroligt vackra. Skiftningar i färg på träd och mark är som ett konstverk för ögat. Som att det talar till oss att se men inte tala . Att gå i sin egna tankar utan att tala med andra eller att lyssna på musik eller podd. Att bara låta naturen tala till mig och ge mig lugn. En gudakraft! Inandningen tar djupa tag och andas in den nyregnade grönskan. Finns det någon mer kraftfull doft än just nyregnad skog och mark? Det behovs inga långa stunder, men stunderna behövs. Lugnet skapar nya tankar. Och just tillgången till nya tankar ger möjlighet till att göra nytt, Ni vet att inte göra som jag alltid har gjort kräver tillgång till nya tankar. Hur öppen är du för nya tankar? Hur skaffar du dig nya tankar? Öppna sinnen ihop med höst i naturen en gudakraft. Take Care! Kram A.

Fint

okt 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-10-26 06:23
Alla människor behöver pepp och utrymme till att göra det det de vill och kan. Att bli en en jäkel på att genomföra sina drömmar underlättas av omgivning som backar upp. Fint det där att ställa upp för och på andra. Så länge drömmen är inom lagens ramar behövs god uppbackning för att underlätta stegen dit. Fint det där när vi underlättar för varandra istället för tvärtom om Fint i medmänsklighetens anda. Take Care! Kram A.

Höstlov och en andra våg av mycket

okt 25
Skrivet av: Annelie Eng 2020-10-25 10:35

(Innehåller reklam för Lampgalleriet, Lindex, 

Lisebergs promenadvänliga arena tillhör detta året historien.

Men ändå är regnet och det höstgrå detsamma.

Vi behöver utomhus trots allt.

En andra våg verkar vara här i mångt och mycket.
Vi gör alla olika val och har olika förutsättningar.
En andra våg.
Mycket i historien är återkommande.
Vad är då nästa steg?


Märkligt att människor kan utnyttja och se andra människor som självklara.
Medans själva lägger det inte ett finger till att förändra utan allt ligger i dominans, bestämmande och få rätt efter den egna världskarta.
Som om andra människor och det som de byggt upp är minsta värt än de själva.
Märkligt.

Men ett levnadssätt för den som armbågar sig fram över och förbi andra människors känslor. Otrogna steg av det slaget finns alltid med i historien går aldrig att suddas ut. Men nya resultat kan ske om nya handlingar och steg tas! Först då, när stegaren själv är förändringsbenägen!

Så ” Unga Astrid” på TV4 play igår.
Igen.
Så bra film.
Och som jag grät.
Igen! 

Ni vet när det goda segrar över det onda och människor gör om och gör rätt!
Det finns mer möjligheter i det, än att klampa på som en andra våg över och förbi.
Vad är viktigast?
Att förändra eller att få rätt?
Take Care!
Kram A.


Nya matstolar och olika val

okt 23
Skrivet av: Annelie Eng 2020-10-23 22:00

(Innehåller reklam Buttericks och CMore)

Digitala möten, mer vanligt än ovanligt idag.
Vad tycker ni om det?
Är det en fördel att mötas digitalt och skönt att slippa ta i hand och mötas fysiskt?
Eller saknar ni fysiska möten?

Jag tycker att digitala möten är bra, mer effektiva än fysiska.
Jag tycker också så här när pandemin är vår nya vardag för 2020 att det är märkligt att man själv måste fråga efter möjligtheten och inte automatiskt erbjuds digitalt möte i nästan alla branscher.

 

Men hörrni - fråga på där det inte erbjuds! 
Allt för att digitala möten kan erbjudas i så många olika miljöer som möjligt.

Letar matstolar i nuet.
Begagnade eller nya..?
Tyg eller annat material...?
Sammet..?
Och nej färg behövs inget val i.
Ni vet jag har en favör för svart!! Att beställa på nätet är en väl så god handlings möjlighet.
För mig en slags frihet att via skärmen vinkla och vrida för att göra mina val.
Och val står både ni och jag i hela tiden.
Eller hur?
Mattor, tavelvägg, lampor osv
Valen är många när man som jag gör om hemma.
Men andra val finns också ..
Den mänskliga respekten, var finns den?
Take Care!
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar