Mörkret sprider sig som en löpeld nu. Bläcksvarta om morgonen och kommer snabbt in om eftermiddagen. Ihop med de smittspridningssiffrorna är mörkret som mörkast och behöver ljus som lyser upp. Med en och en halv vecka till advent känns just adventsljuset mer nödvändigt nu än sen. Tillvaratagande av här och nu. Adventsljusen kommer upp när det som bäst behkvs och inte lagom tills jag vill plocka ner dem. Jag tillhör dem som städar ut julen direkt efter jul. Välkommen advent. I år blir det vitt. Bra kontrast till mörkt. De enklaste pappersstjärnorna gör sig perfekt i fönsterna och lyser upp inne som ute. Mixmatchar så att det passar in och avstår tomteplotter. De levande ljusen ger hjärtligt värmande hopp när när mänsklig oaktsamhet kyla och dominans roffar åt sig gömd bakom tomtarnas luvor. När människor likt ett visas roffar åt sig går emellan och låter egot styra över allt och alls behövs ljuset och dess värme. Välkommen advent.