s

Ny dokumentär om mannen bakom orden Ulf Lundell & jag är tacksam över konsertminnen

dec 31
Skrivet av: Annelie Eng 2020-12-31 10:16
Vilar mig igenom dessa dagar med att göra det sin jag vanligtvis inte gör. Nämligen soffläge och serie/ dokumentärstittande. Så nice. Att bara släppa de vanliga rutinerna och ta in både underhållande och lärande från tv-rutan. Igår blev det bla dokumentären om Ulf Lundell i två delar på svtplay. När tom Benny Andersson säger att han älskar honom. Tja I like him to. Har gjort det sen jag i tidig ålder lyssnade på ”Nådens år” Mannen bakom orden. Ulf Lundells texter är fantastiska - enkla många gånger igenkännande och ändå så så bäst. Friheten och ensamheten, jag fängslas av hans beskrivning. Jag har både läst och lyssnat Lundell genom åren. Och har också många konsertminnen med honom på scen. Ett fyllt Scandinavium likaväl som utomhusscener . Tanken var att återuppliva det under 2020.. Så här i sista stund av Coronaåret, med dokumentären färskt i minne är jag fantastiskt glad över dessa konsertminnen med Ulf Lundell. Även om Ulf Lundell som vi andra också påverkas av både ålder & Corona, så är han fortfarande i sin eminenta ålder en man full av verkstad. Konst text och musik dagarna i ända. Som vi sedan kan ta del av! Tack för detta Ulf! Jag har böckerna Jag har skivorna och en dag ska jag minsann precis som statsministern också låta min vägg prydas av något av Lundells konstverk! Skulle kunna bli ett nyårsmål så här strax intill det nya 2021.. Se dokumentären om Lundell som har folkhemmet naturen och livet så väl igenkännande i sina texter! Take Care! Kram A.

Den jämna balansen som högkänslig

dec 30
Skrivet av: Annelie Eng 2020-12-30 01:53
Sen natt och de sista av julljusen är på väg att brinna ner. Det är som om ljuset kommer fram och in mer och mer ju mer av det röda som försvinner. Jag gillar det. Utöver att få undan rött ur hemmet, trots att mindre och mindre rött till jul flyttar in för varje år, så har räkningar och årspapper fått sin uppmärksamhet också. Inte alltid som jag har lugnet och städad, undanplockad miljö runt mig så att jag kan nyttja soffan som skrivbord. Som högkänslig är jag i stort behov av jämnvikt. Svårt att förstå för den som själv inte är högkänslig eller på något sätt inte har ett intresse av att vilja förstå en högkänslig person och vilja bidra till det bättre för den. En higkönslig person tar ofta in dubbelt så mycket av intryck och känslor. Och det tar energi kan jag säga... Innebörden blir att timmar eller dagar med ljud och andra människor behöver sin paus av lika många timmar eller dagar från omvärld. Allt för att få till en jämn balans. Ibland får en högkänslig därav fråga sig om och vilka situationer med andra människor som är värda den proceduren.. För den jämna balansen i välbefinnande är lika mycket av vikt för en högkänslig person som för en icke högkänslig. Take Care! Kram A.

Hjem till jul, en riktigt bra netflixserie

dec 29
Skrivet av: Annelie Eng 2020-12-29 01:37
Skillnaden vad gäller att följa en serie man gillar idag , mot när jag var ung är enorm. Då fick man vänta en vecka till nästa avsnitt. Med de få kanalerna dom fanns såg i köp alls serien Innebörden blev att alla samtalade om serien och spänningen låg i luften lite överallt fram till nästa avsnitt Numera med mängder av kanaler finns det serier för alla olikheter av oss, vilket gör att det är bra om vi tipsar varandra om bra serier. Seriedjungeln kan ta tid att hitta i annars. Så här kommer kanske ledighetens bästa serietips, en norsk sådan. Och sedan serien SKAM vet vi ju att vårt grannland är väldigt bra på att göra bra serier. Och den här serien är bra. Riktigt bra! Jag tipsar stort om serien HJEM till JUL. Genom denna Netflix serie kan man både skratta och gråta. Den river runt i våra oskrivna lagar som styr oss, trots att de inte är lagar. En perfekt serie i två säsonger att beta av i det gråskaliga vädret. Ska se vad jag hittar mer för serier att tipsa om här på bloggen. Håll till godo med denna och jag lovar att du inte kommer ångra att du ser den! Take Care! Kram A.

Ett ja kostar ett nej

dec 26
Skrivet av: Annelie Eng 2020-12-26 09:47
Hur svårt ett val sen än kan vars då ger ett medvetet val mer än ett omedvetet. Genom medvetna val där vi ser potentiella resultat innan vårt val gör att vi då kan stå för resultatet och ta ansvara gör det. Resultatet kommer av vårt val som vi redan har sett. Påminner om att ett ja till någon kostar dig alltid ett nej till någon annan. Att göra sig väl medveten i det kostsamma resultatet av vad jaet till någon kostar i nejet till någon annan som blir resultatet och följden gör valet . Det är inte ja eller nej som är det viktiga . Viktigt på riktigt är att se tänkbara resultat av mina val och vilka jag kan efterleva lugnt. Viktugt på riktigt, liksom Take Care! Kram A.

Jul är också övergående

dec 25
Skrivet av: Annelie Eng 2020-12-25 09:26
Juldagsmorgon och den känsligaste av alla dagar är över och förbi. När jag skriver känslighet menar jag att just julafton är en dag känslig för ensamhet. Kan hända att ensamt firande eller iallafall småskaligt tack vare pandemin kommer vara det nya coola. Fantastiskt fint att se alla bilder i sociala media av alla som bidrar till en lugn julhelg utan stora samlingar. Det finns en gemensamhetspunkt i det som de som hoppar över att följa de allmänna råden missar. Och även julen är övergående, så även julafton. Idag vaknar vi upp rakryggade till att fortsätta hjälpa vårdens överbelastning genom att hålla oss i vår egna lilla bubbla. Även är nämligen övergående Take Care! Kram A.

Födelsedag & sällskapsspel

dec 22
Skrivet av: Annelie Eng 2020-12-22 22:09
Två dagar före jul bryter vi julen här för födelsedagsfirande. I år firas 17-årsdagen för syskonskarans minsting. Min minsta, systrarna E:s lillasyster är inte så liten längre. Hur som 2020 års födelsedagar har firats på ett helt annat sätt än tidigare år. Inbjudningar och stora kalas är förlegat och hör historien till. Så även denna födelsedag. Med hela syskonskaran hemma kan jag lova att det är liv i luckan i allafall. Långfrukost och paket öppning gav en en skön förmiddag. Kvällen är ganska ung för att vara mig. Soffhänger ska strax slå in några paket. Tjejer & pojkvänner spelar sällskapsspel. Födelsedagen har förlöpt. Och julen kan ta vid. Imorgon ska vi hjälpa tomten och leverera lite klappar. Take Care! Kram A.

Det går undan nattetid i juletid

dec 21
Skrivet av: Annelie Eng 2020-12-21 05:15
Mycket är sig likt medans mycket inte är det. Julveckan är här och självklart är det dags för nattarbete för min del. Det finns liksom inte på kartan att jag inte skulle fixa och trixa om natten. Alltså hur förberedd jag sen än är . Och var även denna julen, så är det om natten jag får till så mycket mer. Och så blev starten av julveckan som sig bör. Klockan har passerat 05:00 och jag har först nu krupit ner i min sköna säng. Vad jag har gjort? Tja fixande trixande och lite köksbestyr, medans mina avkommor haft ledighetsmood i soffläget. Det finns vissa likheter med småbarnsåren den hör julen också. Min to do list får störst fokus och blir avbetad först när landet ligger lugnt och de små liven somnat på mammans soffa. Det får man göra när det är jul! Även som stor! Men nu dags även för mamman att sova skönhetssömn ett par timmar.

Julgodisrecept för många långa sköna dagar

dec 20
Skrivet av: Annelie Eng 2020-12-20 08:46

God morgon.
4:e advent och recept på julgodis är i fokus.
Brukar ni baka julgodis?
Jag är en liten godisgris och just julgodisbord till kaffet och till tv:n är gott gott
. Och årets juldagar ska bestå av just mycket kaffe och mycket tv-tittande.

Två sorters julgodis är klara. Det ni!
Så håll till godo med det ena receptet nedan.
Kanske inte så finfina för ögat... men nog så goda i munnen.
Och perfekta likaväl på godisbordet till tv:n som på kaffebordet.
Recept under bilderna

Kokostoppar

50gr margarin

2 ägg

1 dl strösocker

200gr kokos flingor

rivet skal av 1/2 citron

 

Sätt ugnen på 175 gr

Smält smör. Blanda ihop ägg och socker. Tillsätt kokosflingor, citronskal och det smälta smöret.. Rör ihop och låt stå i 10 min

Klicka ut smetet med hjälp av två skedar. Forma till till 15 -30 st toppar . Lägg på baklplåtspapper på plåt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter beroende på topparnas strl.

Låt topparna svalna. Döppa övre delen av topparna i smält choklad

 

Ha nu en fin fjärde advent!

Take Care!

Kram A.

 Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar