Allt jobb kräver din struktur och målbild. Distans och hemmavid tillhör numera vanlighet vad gäller studier och jobb. Vilket också kräver ditt utrymme. Varje digitalt möte, varje digital föreläsning ger ljud. Varje person behöver sin sittplats för att utföra dagsmålet av ny kunskap nytt lärande och arbetsutförande. För en del lyxigt för en del overkligt för en del hemskt. Allt vi ställa inför oavsett pandemi eller inte har vi olika förhållningssätt till. Att få ihop hemmatrivsel lugn studie- & arbetsro för samtliga som berörs i hemmet är inte bara en enkel och självklar ekvation. Själv har jag haft min fasta arbetsvardag vid ett flexibelt hemmakontor sen flera år tillbaka. Och ja, det har känts mycket bra! Jag har kunnat sitta i köket och jobba under dagarna när ungdomarna varit i skolan. Och vid skrivbordet eftermiddagar och kvällar. Pandemin har under snart ett årstid gett mig konkurrens på hemmet som arbetsplats. Distansstudier i skolan och vi är numera 3 som ska samsas. Hur löser man det med lika digitala möten ljud och behov av tystnad? Hemmakontoret är mer nyttjat av mig och tjejerna använder våra 3 möjliga arbetsplatser i gemensamhetsutrymmet varvat med sina rum. Ibland dom hund och katt och ibland helt utan konflikter. Jag tänker att våra ungdomar, gymnasieelever är en grupp som tar mycket stort ansvar i denna pandemi! Tillsammans kan vi i vuxenvärlden ge dem varje möjlighet och utrymme till att klara av sina studier. Ibland får man samsas på mindre yta dom i vårt fall. Men om vuxenvärlden backar något kanske fler ungdomar skulle få bättre chans till sina studier. Eller är det smart att gymnasieungdomar ej får lunchbudrag från sin kommun? Eller är det smart att de hem så låter gymnasieungdomar dela rum och mindre barn få egna rum inte gör en rokard och bidrar en gång för alla? Studiero i hemmaarena. Viktig ingrediens i dagens vardag. Trevlig fredag på er! Take Care! Kram A.