s

Nytt grönt, fönstercharm och mer ljus

jan 31
Skrivet av: Annelie Eng 2021-01-31 08:04
Så är vi då framme vid långa januaris sista dag. Känns skönt att nu är ljuset på väg på riktigt och det finns hopp om vår. Det ger en skön känsla. Funderar på om jag gjort allt jag velat denna långa månad. I vilket fall har fönstret fått sig lite lyft med nytt grönt. Det hör ihop på något vis med fint grönt i fönstren när vårsolen kikar in. Det vintertrötta ska vara över och förbi. Istället är det ”grönt är skönt” som är i fokus. Tänker att mitt vintertrötta jag också ska få sig lite nytt och upppiggande under kommande vecka. Måste hålla mig ikapp med växterna. Hår och bryn ska färgas. Fast inte grönt., ha ha. Nu kör vi söndagshäng denna den sista dagen av den längsta vintermånaden.och det som inte blev gjort flyttas fram till för att göras under kommande månad. Hur svårt ska det va? Jo ibland är det svårt att göra det man vill fast att man vill. Visst är det märkligt..? Take Care! Kram A.

När mitt strukturerade jag ger vika

jan 30
Skrivet av: Annelie Eng 2021-01-30 07:36
Ibland snurrar jag hejdlöst runt mer viktiga punkter att göra, än att helt enkelt få gjort dem. Det är som jag behöver och presterar bättre sista stunden innan deadlines istället för att i lugn takt göra det som skas och sedan bara avvakta målgång. Funderar ibland på om det är tidsoptimisten i mig eller mer mitt ostrukturerade jag som tar plats i de lägena.. Hur som kan jag alltid bli bättre och testa nya steg för att lära mig jobba på i lagom takt ända fram till målsnöret och undslippa stressad avslutning. Förövrigt kallt i går. Så där riktigt kyligt . Trots vindstilla och solstrålar under lunchpromenaden var det som om nordanvinden sög sig in i kinderna. Och därmed styrde jag om till kortare stegande och ingen mer utgång igår. Jag avskura kyla och frysande! Och om jag fick gjort det jag skulle? Delvis men inte fullt ut. Godisskålarna och tv blev istället en fin avslutning på arbetsveckan. Tja, ibland behöver man lugnet framför tv:n för att ladda till ny kula. Eller är det att rondellköra och inte avsätta tiden väl? Take Care! Kram A.

Med solsken i blick. Fredag hörrni!

jan 29
Skrivet av: Annelie Eng 2021-01-29 07:46
”Så var det fredag igen och veckan hade tagit slut.. ” Textrad från en gammal Noice låt . Värd sitt lyssnande för den som inte tidigare lyssnat på låt från tidiga 80-talet! Hur som är det fredag. Veckorna liksom springer iväg . De gör det när man har fullt upp har jag lärt mig. Märkligt när tiden ändå är den samma. Firar i känslan att solljuset har gjort sig påmind. Underbart efter månader av gråskala och mörker. Som jag längtar till regelbundna kaffestunder utomhus under solsken. Men nu kör vi på med veckans sista arbetsdag. Njuter av solsken som kommer leta sig igenom det smutsiga fönstret. Det är helg . Det är fortfarande pandemitid. Det gäller att hålla ut och hålla i. Men ändå ljuset är tillbaks!! Take Care! Kram A.

Ny klocka och ny tävling

jan 28
Skrivet av: Annelie Eng 2021-01-28 08:07

( I samarbete med Deevotion of sweden)

Klickade hem en ny klocka härom dagen.
Sitter som smäck!!!
Klocka på armen är mer som smycke än att passa tiden med numera för mig. Jag gillar tyngden på något vis av en klocka på armen.
Bär ni klocka? 

Svart och guld är också favoritfärger att bära. Så klart att jag valde klocka i den färgsättningen! Jag är en superdupernöjd bärare!  
Hur som har även du nu chans att också pryda din arm med en ny fin klocka!!!
 Jag har fått äran att tävla ut en klocka ur kollektionen WRAP från Deevotion of sweden.
Tävlingen hittar du på min instagram HÄR

Wrap kollektionen hittar du HÄR

By the way ges nu 20% rabatt på HELA SORTIMENTET hos Deevotion of sweden med koden ”wintersale21” Gäller även rea!!!!
Perfekt för den som vill förära sig själv eller någon när och kär en klicka att smycka sig med!!

Checka in sortimentet HÄR

Med klocka på armen är jag smyckad till både vardag och fest. Finfint!
In och delta i min giveaway på instagram,
ni vet deltar man så kan man också vinna!!
Take Care!
Kram A.


Inredningsdetaljer i trä

jan 27
Skrivet av: Annelie Eng 2021-01-27 08:36
Snön ringlade sig i luften när jag vaknade i morse. Igen. Hur väl jag sen än vet att snön ska ner så här års så är just vintertid min mest bekväma årstid. I tanken har jag mer hopp om vårens intrång nu. Tänk värme solljus. Kaffe på en bänk! Som jag längtar! Snöflingorna har nu avtagit . Ett tunnare täcke pryder marken. Det ser kallt ut. Brr! Skön iallafall att vara så till åldern att långkalsonger inte möter några hinder att dra på när det är dags att bege sig ut. Det kyliga draget från fönstren har fått mina gröna växter att frysa. Låter de stå kvar till vårsolen kommer. Tacksam iallafall över en trivsam inomhus arena som får mig att trivas och må gott. Har jag sagt att jag har börjat att stoppa in mer trä ihop med med min svarta inredning. Hur fint? Små som stora träfärgade detaljer. Thats it! Wow vad det förhöjer inredningen. Känns enkelt och tillbaka till naturen på något vis! Ska leta mer sånt . Loppisfynd över nätet är bra för förnyelse av prylar. Hållbart! Take Care! Kram A.

Finfint det där med hjälpsamhet eller vad tycker du?

jan 26
Skrivet av: Annelie Eng 2021-01-26 08:38
Finfint det där när de grå grenarna vid vattendraget upplevs dom vacker vy. En kvällspromenad på hemma arenan. Och mer vackert skådas trots att mörkret faller. Jag tror att det gör mig piggare. Och allt som gör mig piggare behövs. Kanske trodde jag att med vaccinet skulle verkligheten närmare sig ljusare, än vad som visats under det senaste året. Så klart har ljus funnits i det mörka. Jag har letat dagarna i ända. Och därmed också funnit. Så funkar det. Men jag tänkare på livet då och livet nu. För många som en barriär av olikheter. Och vissa punkter av dåtidens ljusglimtar vill jag uppleva igen. För ett år sedan vande vi oss vid en första våg. Nu verkar det vara en tredje våg och mutationer samtidigt finns vaccinets trygghet där emellan.. Glad att jag ser det vackra. Idag jobbas det. Stans by vid skärmen. Jämnar ut det hela med stegande och bärande i eftermiddag. Har ni tänkt på vd hjälpsamhet kan ge och inte ge... och till vem man bör ge sin hjälp. Till alla och en var? Till ingen? Eller till vissa utvalda? Tja , det man gör åt en ska man kunna göra för alla, eller..? Take Care! Kram A.

När känslan driver mina steg i morgonstund

jan 25
Skrivet av: Annelie Eng 2021-01-25 07:46
Det är morgon. Landet ligger mörkt. Kaffet doftar. Ljusen är tända. Ser inte ett smack i morgonmörkret annars. Hur som är det definitivt inte lockande att ge sig ut.. Eller ? Jag menar om inte jobbet kallar så klart. Tänker att om tiden ändå passar så är det en bra start på dagen att ha börjat stega samtidigt som dagen börjar.. stegandet och dagen går då liksom hand i hand. Väl påpaltad. Årstiden kräver det. Iallafall för mig. Jag är inte den varmblodiga typen. Varm jacka. Mössa. Handskar. Halsduk. Och inte att förglömma underställ. Jag är klädd för stegande och för att skapa mig en skön känsla i dagens början. Och det är just den sköna känslan som driver mig i mångt och mycket och även i mitt stegande. Efteråt mina vänner. Känslan efteråt en powerwalk. Rosig om kinderna. Svettpärlor på ryggen. Tårtbitar som gör känslan efteråt god. Rörelseglädje behöver inte vara av stora mått. 20 minuter att starta dagen med i ett alldeles gratis landskap . Take Care! Kram A.

Välkommen hem till mig bland munskydd, mormorsarv och cleana ytor

jan 24
Skrivet av: Annelie Eng 2021-01-24 09:59

Ibland tänker jag att jag skall bli inredare i mitt nästa liv. Jag har så länge jag kommer ihåg fascinerats av ett rums fyra väggars möjlighet. Möjligheterna innanför dem.
Vissa ställer sin soffa på ena väggen när de flyttar in. Sen står den fkvar där tills ev soffan faller sönder och det är dags att köpa ny.
Och kan ni gissa vart den nya placeras?
Självklart dör den tidigare stått!


Själv följer jag inte den normen!
Har aldrig gjort!
Mina soffor genom åren har ställts på alla fyra väggarna i rummet.
De har också vinklats i alla möjliga och omöjliga vinklar.


Och alltid vid mina nya iordningställande av rum har visionen funnits om att rummet kommer bli till det bättre och mer hemtrevligare.

Alltid!

Mina ungar däremot har nog alla fyra tyckt att jag varit rastlös och inte kommit iordning innan nästa ommöblering ska ske..
Hur som älskar jag verkligen detta med att strandsätta min vision och bild som finns inom mig av hur rummet kommer bli.

Jag kan hålla med mina ungar om att jag inte alltid nått ända fram i mina homemakeover projekt...
Dels har det kanske i slutändan behövts borras i mina stenhårda betongväggar .. den kraften och styrkan saknar jag.
Och dels har vi genom åren varit många i hemmet och haft för många saker på en för liten yta.
Mitt mormorsarv att spara har mer ökat än minskat mängden prylar genom åren!
Som jag har sparat till sämre tider!
Som att vara förberedd på ett tredje världskrig .. någon pandemi som sämre tider har aldrig funnits i mitt tänk ..

Har det funnits i erat tänk?

Hur som så vet ni att jag övar medvetet och väl i att göra mig av med mormorsarvet vad gäller att spara på möjliga och omöjliga ting.
Jag jobbar efter att skapa ett mer cleant hem...

Med ganska lite förvaringsutrymme och 4 modemedvetna döttrar ( lika sin mor) är det en ekvation som kräver sitt för att få ihop.
Men skam den som ger sig!
 Alla lösa ting i hallen är nu borta. Yehaa!!
Inget onödigt förutom alldeles för många jackor på klädhängaren..
Annars är det mest lösa tingen i hallen numera munskyddspaketen!

Och jäklar i havet så nöjd jag är med min insats!
Det finns väl inget som en välkomnande och mysig hall?!

Och yes munskydd bör finnas på första parkett i varje hall! 
Detta för både tonåringar och andra att dra på i tex kollektivtrafiken!
Jag tänker att de paketen inbjuder till en slags trygghet och säkerhet också.
Så välkomna hem till mig och min hall!
Take Care!
Kram A.


Annelie Eng

Annelie Eng

Födelsedag:
6 mars

Civilstånd:

Tonårsmamma

Bor:
I Lerum

Gör:
Bloggare/Coach/Innovationsinspiratör

  
Bloggar om:
Annelie´s blogg en livsstilsblogg omlivet mitt i livet som entreprenör/coach & singelmamma. Nytänkande och innovation genomsyrar liksom möjlighetstänk. Där en bekvämare roligare och njutningsfullare vardag & fest ligger i fokus. Helt enkelt godare livskvalité. Hur får man tid, ekonomi & bekvämligheter att gå ihop med att alltid ha den goda känslan med?

Meriter: Utsedd till Årets nätverkare 2013 på Entreprenörsgalan i Lerum, 2:a i tävlingen toppbloggare 2012

Kontakt:

annelie@annelieeng.se

Tourn

Arkiv

Calendar

<<  april 2021  >>
tiontofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

View posts in large calendar