I går var det dags förett nytt avsnitt av den hemlige miljonären. Återigen utspelades avsnittet i Göteborg. För mig är dessa program mycket känsoladdade. Jag kan varmt rekomendera dem. Som förklarande förälder låter jag mina barn se på detta också. Det är viktigt att de inte bara tar det livet som vi lever som självklart.

I programmen har vi nu fått ta del av "uteliggare" och vad som erbjuds dem i vardagen. År 2011 i Göteborg finns det människor som inte har tak över huvudet. Det närmaste eget hem känslan de har är att krypa till kojs under broar där de iallafall får skydd från vinden så här års!!! Visst kan man tänka att de själva har satt sig i situtionen: Ja, vi har alla ett eget ansvar och val hur vi tar våra steg. Att då ta stegen bort från detta liv och eventuella drogproblem är inte heller bara de lättaste stegen- Dessa människor är nämligen helt utanför vad vi anser vara det vanliga livet. Och samhället är fullt av begränsningar för att inte släppa dem. Att hitta ett jobb när man enbart har tidigare referenser som hemlös och narkoman är inte bara enkelt.

Nu finns det fantastiska människor i Göteborg idag som arbetar ideelt med både mat och herreberge åt dessa människor. Fantastiska insatser med organiserade klädlager där det kan hämtas ny värmande kollektion för den behövande, likaväl som ansvarskänslan att åka ut med mat till de som inte förmår sig att ta sig till dessa lokaler. De finns nämligen människor idag, 2011 i Göteborg som har små skjul som så kallade hem.

Denna grupp människor växer för varje dag i vårt land. Vi som har en helt annan vardag kan givetvis välja att skärma av oss från detta och tänka att det drabbar inte oss själva. Nu är det så att denna situationen kan drabba vem som helst ut av oss- Gruppen uteliggare i vårt land idag kommer från alla samhällsplatser. Det kan räcka med en skilsmässa eller annan förlust och tillfälliga lättnader iform av alkohol istället för ordentliga sorgbearbetningar, så kan denna karusell vara igång. Vi alla kan ta det "felande" steget som leder till detta resultat. Jobba på med att utveckla dig själv och din medvetenhet så du väljer de rätta stegen för just dig!

Ordet samhällsansvar ligger framför oss alla som ingår i samhället. Vi har val att a dessa ansvarssteg!! Gör det!! Att ge utan förväntan utan att få något tillbaka innebär också att du utvecklar dig själv inombords!!

Tidningen Faktum går till de hemlösa. Jag vill slå ett ord för att vi alla som möts av en Faktumsäljare,  stannar till och köper tidningen. Jag kommer inte stanna där- utan jag klurar på vad jag mer kan göra. Helt ch hålle kan jag inte förstå hur det skulle kännas att vara hemlös. Att inte ha mitt hem, mina fyra väggar, min oas, min borg och min trygghet. Att vara utan detta och till på köpet ha ett skyffe under en bro som det varmaste stället att sova på. Det går inte att föreställa sig hur det skulle kännas. Eller kan du?

Kolla in "Den hemlige miljonären" och Bengts insatser. Berör det dig så fundera ut vad just du kan göra och AGERA sen!!!

 

http://www.kanal5play.se/program/play/denhemligemiljonaren-s01e04

Ni får hålla till tåls med länken- Jag får inte klippet att fungera helt ut.. Kolla in iallafall och fundera på vad just du kan göra mer än att bidra med Faktum köp för de hemlösa!! Lycka till!!