Klockan är halv åtta och termometern visar -7 grader Brrrr! Tacksamt sitter jag vid hemma kontoret och arbetar. På radion säger de att dagens datum är den fattigaste dagen på året. Dagen före januari lön. Stämmer den tesen så är det så att många längtar tills i morgon. Men oavsett pengar eller inte idag är idag och imorgon imorgon. Ta vara på dagen idag!Smile
I går funderade jag mycket på meningen "Rätten att inte vilja förlåta". Efter ett tv inslag satte den sig fast i mitt huvud. "Rätten att inte vilja förlåta". Själv frågar jag mig varför jag ska ge mig rätten att inte förlåta om detta begränsar och hindrar mig i mitt liv. Att förlåta innebär för mig att vara friare och må bättre! Sen jag lärde mig att se förlåtelsen som en handling som gör att jag kan släppa taget om de känslor av det tidigare inträffade som skadar mig, mår jag så mycket bättre!Smile
Detta synsättet lärde jag mig genom min utbildning till certifierad sorgbearbetare hos Svenska Institutet för sorgbearbetning. Idag för jag detta verktyg vidare genom att jag handleder Sorgbearbetningsprogrammen- Ett konkret handlingsprogram att rusta sig med i förändringsprocesser. Anders Magnusson, grundare av Svenska Institutet för sorgbearbetning, la ut sin tolkning av Om man kan förlåta vad som helst? En fantastisk bra sammanfattning, i mitt tycke där vinsten ligger i det lilla kommunikationsverktyget som gör så stora förändringar. Länken till brevet har du här http://www.facebook.com/sorg.se/posts/333906819963625  Läs reflektera och delge mig gärna hur du ser på detta ämne.

För dig som har facebook rekomenderar jag att du/ni går in och gillar både sidan för Svenska Institutet för Sorgbearbetning och min sida, Annelie Eng, för att få lite inputt i både nytt tänk och nya val. Här är länkarna: http://www.facebook.com/sorg.se och http://www.facebook.com/annelieeng .

Dagen idag består av att nu på förmiddagen handleda deltagre i Sorgbearbetning. Det finurliga i programmen är att man väljer själv om man vill gå induviduellt eller i grupp. Inuet är mina förberedelser för dagens möten med induviduella deltagare igång.
Eftermiddagen tillägnas en "kick.-off" där jag ser fram emot en hel massa nya möten!
För dig som vill provläsa handboken i sorgbearbetning klicka på länken här:

www.smakprov.se/bok/ 9789197479608 — på Svenska Institutet för Sorgbearbetning


Ha en bra dag!!Smile