Att livet är föränderligt- ja det vert vi så väl. Hur kommer det sig att vi människor lever som om livet är just något helt annat än just föränderligt? Förändringar av ett välkänt möster slår ner som en bomb och vi blir känslomässigt sårade och smärtan inom oss gör både ont och begränsar oss från mycket gott. Kan vi då rusta oss mot dessa förändringar? Ja, idag så vet jag att det är möjligt. Likt att vi plåstrar om ett öppet sår, så kan vi också läka vårt brustna hjärta och investera tid och energi till att rusta oss för kommande förändringar som livet för med sig.

Att utbilda mig till certifierad handledare i Sorgbearbetning har inneburit för mig en helt annan tillgång och accepterande av mitt känslomässiga register. Jag har också haft förmånen att arbeta med och handlett ett flertal människor som valt att investera tid pengar och energi i att gå detta konkreta handlingsprogram- Sorgbearbetning- och också få ta del av så många glädjande resultat där känslor beakas, det sårade hjärtat läks och tillgången till fina minnen öppnas och begränsningar av öppenhet mot sig själva andra och livet upphör.
Eftersom sorg är så mycket mer än att förknippas med dödsfall och skilsmässor så är detta handlingsprogram en investering för alla sorters förändringsprocesser som livet för med sig. "Sorg är alla de ofta motstridiga känslor som orsakas av en förändring eller ett slut på ett välkänt livmönster. Det innebär att alla förändringar av relationerna till människor, platser och händelser kan orsaka de motstridiga känslor som vi kallar för sorg"

Ett konkret handlingsprogram och verktyg för olika sorters förändringsprocesser som livet för med sig-Sorgbearbetningsprogrammet, handleds av mig eller någon annan av landets certifierade Sorgbearbetningshandledare!

 SmileLivet är föränderligt och väl värt att tillåta sig njuta avKiss

För inspiration & Nytänkande - ett miljödiplomerat Lerumsföretag - Annelie Eng KonsultSmile