Från inget till allt - influensan har inte bara knackat på dörren här hemma- 2 små i vanliga fall aktiva actionhjältar ligger nu nerbäddade med rosiga kinder stugande feber och rejäl hosta. Hur förhåller man sig till detta som entreprenör & yrkesarbetenade ensamstående mamma? Ja, min situation är inte unik- snarare tvärtom. Någonstans har jag läst att singelföräldrarna ökar med raketfart i vårt samhälle. Hur jag tacklar situationen delar jag gärna med mig av- Helt klart är att dela på mig är omöjligt. Sedan stämmer jag av med min känsla - vart behövs jag mest så att säja- och här är det ingen tvekan- mina actionhjältar är riktigt ynkliga och behöver både omvårdnad och en hjälpande hand. Visst missar jag möten idag som aldrig kommer tillbaks, men mötesprotokoll får läsas senare istället. Vi har en vårdav sjukt barn försäring i vårt land och den nyttjar jag idag- det är också då hela jag måste vara med i nyttjandet- går jag runt med dåligt samvete att inte vara i arbete idag- blir jag inte bra i omvårdnadsrollen.
Här är jag nu- i myskläder bland tekoppar hostmedicin och huvudvärkstabletter. För att förhålla mig ännu mer till att ta till vara nuet letar jag tacksamhet- Och jag är tacksam över att de är sjuka bägge 2 samtidigt och att jag fått sova några timmar inatt- sömnen påverkar mig gott nämligen. Närheten till centrum gör också att jag kan springa ner och köpa mer medicin - för de febernedsättande tabletterna behövs. Ja, jag har det bra som kan välja att vara hemma och ta hand om mina barn när influensan knackar på.

I fokus på köksbänken. Dagen är här och nu och imorgon är en annan dag- ta tillvara den och dina val. var i dagen och förhåll dig till nuet- då skapar du de bästa av dina dagar- Tjao!