Ja, gårdagens kalas blev ett kalas fyllt av hemmabakat gottgott- visst fanns det lite köpt gott också - emn vårt hemma bakat gjorde succe!! Smile Vi är inga köksfantaster i denhär familjen men nu fick vi blodad tand. Gårdagens bjudning blev en god referens afton till att bara man bestämmer sig så jäklar i havet klarar man mer än man tror! Recept följer nederst på sidan under bilderna!

Kladdkaka dekorerad med färska jordgubbar och skiktat florsockar

Hemmabakat smulpaj med hallon, Jordgubbar & rabarberpaj, kladdkak, banankaka, gaffelkakor

Mormors tös

Fina fina paket till födelsedagsbarnet från snälla gäster

Det blev en lång och härlig eftermiddag/kväll med allt det goda

En avslutande kvaäll i soffanSmile

Jordgubbs och rabarberpaj

Vispa i hop en sockerkakssmet enligt nedan:

 

  • 75 gr smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 12 tsk bakpulver
  • 2 dl skivade jordgubbar
  • 1 dl rabarberbitar
  • Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker eller rivet citronskal, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Rör snabbt ihop till en jämn smet, häll den i formen. Häll i skurna jordgubbar och rabarberbitar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.