En känsla av gemenskap och delaktighet ökar effektiviteten. Och detta gäller också på våra arbetsplatser. Att då ta tillfället i akt och ordna aktiviteter utanför arbetetstid och arbetsmiljö kan få de bästa effekter ur alla avseenden. I Dalarna finns ett äventyrscentrum som kan bidra till ett event där deltagarna åker ifrån med en känsla av mer gemenskap än tidigare. Här kan man lika gärna skapa ett företagskonferens som en kundaktivitet. Aktiviteterna kan ske både inomhus som utomhus med lägereld och badtunna. Kanske skulle det skapa en riktigt go kick- off genom att också tillbringa natten utomhus i sovsäck? Här finns aktiviteter som passar alla. Likaväl kan miljön erbjuda lugn och ro utan annat störande som att gruppen får göra roliga arktiviteter. God mat och dryck finns så klart också att tillgå! Själv lockas jag stort av upplägget av en Inspirationsdag, där man kan välja mellan flera inspirerande föreläsningar och därefter ha kul tillsammans. Kul i detta avseende menar jag teamaktiviteter där kommunikation och samarbete är i fokus. Genom sådana aktiviteter kan man öka värde ord som trygghet, tillit och trygghet i en grupp. Vilket i sin tur kan öka effektiviteten. Att därefter avsluta med middag och eventuell relax verkar alldeles ypperligt för en inspirationsdag i stora mått!