Som mamma ensamstående mamma till 4 barn, vet jag av erfarenhet att tillgång till trygg och bra barnpassning är gott i föräldrarollen. Visst vill man som förälder alltid vara med sina barn, men dock har man också vissa åtaganden, iallafall har jag haft och har det, som barnen inte kan vara med på. Det är inte bara förvärsarbetande föräldrar som behöver barnpassning till sina barn. Även när man är föräldraledig kan det vara av vikt att också kunna få en stund eller kanske en halvdag att bara vara jag och göra det man vill utan att bli avbruten av att mammarollen kallar. God och trygg  barnpassning är gott att ha som tillgång i föräldrarollen. Jag har lärt mig att byta fookus på kvantitet och kvalité och idag ser jag det som att kvalité är bättre än kvantitet. Ur föräldraperspektivet är det bättre med kvalitetsstunder med barnen än kvantitet av tid utan bästa innehåll. Tänk att som föräldraledig mamma kunna sköta tvätt och städ i lugn och ro för att sedan kunna helhjärtat ägna sig åt sitt barn- super! Smile

2 av 4 busungar som har gett mig erfarenheten av att det är bra med avlastning och trygg barnpassning emellanåt!Smile (bild från 2012)