Igengrå himmel, regnet hänger i luften och det stundar midsommar.. Ja fröken väder, i år spelar du verkligen oss ett spratt. Som det verkar idag så är det många av de tänkbara och välplanerade långbord med ssill och gräfddfil som får dukas inomhus istället för under en fin klarblå junihimmel. Dunjackan och regnkappan på för de som i år trotsar vädrets makter och ändå firar midsommar utomhus bara för att..
I mitt förra hemma spelade inte vädret så stor roll vad gällde dukning inom eller utomhus- min altan var inglasad vilket gjorde den till ett uterum med känsla av att sitta utomhus.
Idag är det också en mycket vanlig tillbyggnad till många hem. Uterummen är definitivt en fantastisk uppfinning! Ett steg mindre till att vara väder beroende under dagar som tex midsommarafton när vi genom historien "ska" sitta utomhus. I ett uterum kan vi aktivera oss som om vi sitter under bar himmel men ändå behövs ingen oro för att regnet hänger i luften- hela rummat strålar av ljus genom uterummets ofta stora fönsterpartier. Infravärmens värmeande gör också de flesta uterummen till ett slags allrum att tillbringa många långa stunder under fler årstider än just sommaren. Själv flyttade jag ut i mitt tidigare uterum när marssolen började värma och trivdes också mycket gott i en en korgstol med levande ljus på bordet en oktoberkväll med regnet smattrande på plasttaket. Idag har jag en balkong som trots sitt västerläge inte alls nyttjas så stor del av året som mitt tidigare uterum.
Midsommar utomhus i ett uterum- så smart!Kiss

Nostalgibild- från mitt gamla finfina uterumKiss