Nu när vi har nått den digitala tidsåldern finns det mängder av möjligheter och förmåner som kan hjälpa oss förbättra både kropp och sine. Dagarna då bara en simpel bok kunde hjälpa oss bredda våra sinnen, eller bara en joggingtur kring parken fick igång circulationen, har flytt.

 

Nu behöver vi bara titta på våra smartphones, surplattor eller laptops för att hålla hälsan I trim. Medan produkter som Apple Watch är utmärkta för att träna kroppen, har studier nu börjat avslöja hur vi kan använda enkla spel för att träna hjärnan.

 

Schack är ett exempel på detta. Ett spel som hjälper oss tänka strategiskt och analytiskt, man planerar sina drag långt i förväg och kan till och med använda mattematik för att räkna ut sin motspelares nästa drag. Denna typ av träning kan också användas för många klassiska kortspel, som till exempel poker och blackjack, som till och med tar det steget längre då man även kan studera det mänskliga beteendet via sina motspelare.

 

Tack vare den digitala tidsåldern har vi numera en mängd alternativ att tillgå hellre än att behöva resa runt halva jorden till Las Vegas eller Atlantic City för casino-upplevelsen. I Sverige kan man spela blackjack online på Slots Heaven direkt i sin laptop eller PC. Medan vi kanske då går miste om att kunna studera motspelarnas reaktioner, kan vi istället sätta hjärnaktiviteten på att undersöka deras spelmönster, och på så sätt förstärka vår matteförmåga.

 

Det finns de som förbannar den digitala tidsåldern, och hävdar att den är orsaken till att de nya generationerna blir latare och inte kan använda sitt eget huvud när de försöker få ut information – för helt ärligt, varför skulle man lägga massa tid på att tjafsa om något när man bara kan googla det direkt på sin smartphone?

 

Dock så har förmånerna av att använda digital teknologi visat sig berika och förbättra våra liv, oavsett om det gäller att koppla in en gammal tjock-dator, eller trycka igång sin surfplatta, så är det betryggande att veta att så många möjligheter finns tillgängliga för oss.

 

Detta betyder så klart inte att vi måste ta farväl av våra traditionella hjärngympemedel – Sudoku, till exempel, visar sig fortfarande vara precis lika populärt på webben som det är I traditionell pappersform. Tillgången till de olika medlen att träna hjärnan på vi har i dag förtjänar att hyllas, och med dagens utbud på elektronikprylar kan vi alla ta del av det roliga.