Jag tror på tacksamheten att inte ta det självklara förgivet. Jag tror det gör oss alla till humana människor om vi reflekterar med tacksamhet över det vi har och den person vi är.

Tänk det som jag tar för givet i mitt liv kanske är något näst intill omöjligt för någon annan. Jag har förmånen att leva utan handikapp- jag har körkort och jag har bil- skulle vara mina ögon då som tramsar med mig- Glasögon som hjälpmedel är inte till för någon gång ibland numera utan- JÄMNT! Tack gode gud för glasögoens uppfinning- herre gud vad skulle jag gjort utan, haft en assisten som 'såg åt mig. Ett par extra ögon i någon annan- personliga sådana- tja varför inte?

dag finns det ju en yrkes roll som heter personlig assistent- Det är ju alldeles fantastiskt påfunnet att av någon annan få den hjälpen som man själv inte klarar genom sin funktionsnedsättning. En personlig assisten blir som A och O för att livet med funktionsnedsättning ska bli så normalt som möjligt. Yrkesrollen finns över hela vårt land idag. Personlig assistans i Göteborg likaväl som i 'mitt' lilla Lerum är 2016 fullt möjligt!Smile

En personlig assistans är tryggt och induviduellt anpassat och man har själv inflytande till att bestämma allt som rör din assistans. Egentligen en självklarhet att det ska vara så, kan jag tycka. När ett assistans företag erbjuder detta till barn och vuxna med funktionsnedsättning blir jag glad och tacksam. För det är just det att ingenting bestäms över våra huvuden, utan att vi får oavsett funktinsnedsättning eller inte bestämma över hur vår vardag ska se ut. Personlig assistans gör det möjligt för vuxna och barn med nedsatta funtiner att på sina vilkor fungera som om de var utan sina funktionsnedsättningar. Personlig assistans blir som deras extra armar med deras egna bestämmandeSmile Vilket är helt fantastiskt!Smile

 

Nu dax att vila ögonen från min assistans- glasögonen. men så fort jag vaknar imorgon bitti är det dem jag greppar och tar på - dagen ligger framför mig igen. På samma sätt ger personlig assistans möjlighet till både rätt början och avslut på en annas människas dagar.