Många bollar i luften och det är kanske ändå viktigare att stanna till och sända sin tacsamhet till att bollarna rullar. Brukar du jobba med tacksamheten? Om inte - testa- titta i efterhand ikäll på dagen idag och se vad som gör dig tacksam- skriv gärna ner- ta det sen för vana och skriv 3 punter varje dag som gör dig tacksam. Jag tror att det är där den personliga utvecklingen många gånger tar fart. Är vi tacsamma för det vi har kan vi gå framåt.

Min egna tacksamhet ligger idag på min förmåga att klara mig själv. Hur trött jag ibland an vara på markservice med 2 tonåringar hemma så är jag oerhört tacksam över att kunna fixa hemmet själv. Jag har 2 armar och 2 ben fulla med kraft att likaväl kunna damsuga och svabba golv som att också nä jag vill ändra färg på mina väggar. Smile Och självklart är jag också tacksam över valet av målade väggar som kan färgregleras när jag själv önskar.

Tänker på hur det är för dem som alltid är beroende av andra för att ens kunna ta tillvara sitt egna liv. Funktionsnedsättnigar som gör att  hemmet ej kan skötas själv tex. Jag förstår vilken bra yrkresgrupp som vuxit fram i yrket personlig assistans. Jag är övertygad om att den yrkesrollen har ett behov likaväl i din hemkommun som min. Den vanliga vardagen kan genom hjälp av annan männsika utföras. Så smart!

Arbetet som personlig assistent ser nog helt olika ut  hos olika människor. Vissa gör jätte mycket själv och behöver "bara" den där lilla extra tryggheten av nnågon vid sin sida. Andra behöver hjälp med mer. Att man själv med sin funktionsnedsättning får vara med att planera hur assstansen ska fungera ökar ju möjligheten till att den personliga assistansen ska tillgodose de önskade. Man kan ju säga att det som funktionsnedsättningen sätter stopp för, det gör personlig assistans möjligt. Allt det där som vi många gånger tar för givet..
Flera av mina närmaste väninnor igår i yrkeskåeren personlig assistans - de är grmma! Och Wow vilken funktion de har i en annan människas liv och så kul de själva också har på jobbetSmile Jag är så tacksam över dem och det de görKissKiss


Tacksamhet i vardagen över sitt egna och andras möjlighet till fungerande.

Kam A.