När jag och mina väninnor pratar om våra tonåringar så är vi rätt överens om att ju äldre de är ju mer kostar de. Vi är också överens om att  dagens barn och tonåringar har en ganska hög levnadsstandard vid redan tidig ålder. Ipads mobil dator- Yes, kära föräldrar vi betalar enorma summor för all denna teknik som näst intill idag verkar vara en självklarhet för den yngre generationen.
När jag var liten sålde jag jultidningar för att tjäna en slant och kunna köpa det som jag ville ha- jag fick lära mig både sälja marknadsföra och räkna. Jag kommer ihåg detta som mycket roligt och att det var en härlig känsla att räkna pengarna som blev över när tidningarna var utdelade och inbetalningskortet var betalt till jultidningsförlaget.
Jag tycker att det är viktigt och tror att det är bra att vid unga år lära sig att tjäna ihop till sina egna önskningar. Idag är marknaden mycket större för våra barn och ungdomar att faktiskt göra sin dröm till verklighet. Marknaden bjuder idag på mer än jultidningar- kakor kläder korv mm är några av de möjligheter våra ungdomar skolklasser och idrottslag kan tjäna in pengar till resor cuper och andra evenemang- suveränt tycker jag!
Med fyra döttrar i olika åldrar har jag fört jultidningstraditionen vidare. Genom idrottslagen och skolklasserna som de gått i har de också sålt likaväl kakor som kläder. Detta har skapat en känsla av delaktighet i det som de vill nå och de har alltid brunnit för att stretcha och sälja något mer än vad de tänkt från början. Alltid glatt påhejad av mig!
Sälj och företagande är roligt och någonting som gynnar framtiden för varje individ om en positiv känsla för detta an fås vid tidig ålder. Ungdomar blir mer självständiga och kan också förverkliga sina drömmar.