Finns det någon mer dag som har så mycket förväntningar i luften som just stundande midsommarafton? Jo julafton såklart. Sån tur att dessa förväntningarnas dagar befinner sig på varsin sida om året så vi hinner ladda batterierna emellan efter eventuellt krashade förväntningar.  För visst är det så att vi på dessa två dagar även lägger förväntningar på sådant som står utanför vår makt- Att påverka fröken väders infall- tja det är omöjligt! Dock... en jul utan julsnö är engen jul alls- kom snön inte på julafton behöver den inte komma alls osv

Och samma för midsommar- hur många midsommaraftnar har inte "förstörts pga av regn och kyla? Midsommarafton ska ju vara som en allersroman med lyckligt slut. Sol värme hemmagjorda kransar i håret långbord utomhus snäll rara barn och sill o potatis utomhus. Hur många midsommaraftnar har du haft det så?

Söta som sockervadd men dock regn och blöta även den midsommarafton för ett antal årsedan- ja fröken väder bestämmer utan vårt tycke.Wink


Men oavsett regn eller inte så får man inte roligare än vad man gör sigWink

Hoppa förväntningarna oavsett vilken dag det är på året- låt dagarna bli DINA dagar. Låt midsommaraftons charm, återspeglas av din egna charm av att ta eget handlingsansvar för dina dagar. Hur menar jag nu? Jo, undvik förväntning på lika väl fröken väder som andra människor- öva istället upp ditt egna förhållningsätt till både väder och omgivning. Då kan det ösregna på midsommarafton och tjuriga tonåpringar kan tjura utan att din midsommarafton blir påpverkad i ditt sinne. SMART va? Det är ju inte vädret som förstör utflykten, eller hur?

Midsommaraftons charm kan också vara att prova nytt- våga vara modig och gör det DU vill göra istället för vad du tror förväntas av dig att göra.

Ringlekar runt stång utomhus med risk för regn och kyla- ja, jag kan säga att det finns annat jag hellre ser som midsommaraftons charm. Mitt egna handlingsansvar stoppar också in dem i min midsommarafton!

Men visst har var sak sin tjusning och den eventuella dag jag blir mormor då ska jag på nytt stoppa in ringlekar med hemmagjord krans i håret. Tills dess ska jag ta en paus från det och njuta av det som jag njuter av så att min midsommarafton i år och nästa år blir just MIn midsommaraftons charm.Så håll koll här på bloggenKiss

Kram A.