Alltså det där med hemmabakat! Tycker du som jag att det är extra gott+ Jag är uppvuxen med hemmabakat. Kommer ihåg mormors brödkakor och efterrätter där hemmabakd sockekaka dräntes i citronvatten och serverades med fruktbitar och grädde till. I mammas frys har det/finns det alltid gott till kaffet- och visst är det hemmabakat! Min mosters hemmabakade kanelbullar är också något jag kan känna smaken av fortfarande- så goda!

Trots att jag älskar hemmabakat så är det ytterst sällan som jag bakar- förutom kladdkaka då.. 

Ibland kan jag fråga mig varför jag drar mig för att baka när jag älskar att äta hemmabakat? Jag skyller på tiden.. ha ha så dåligt.. jag skyller på minimala frysmöjligheter- det är sant- min frys är i nuet mini och har väldigt lite plats. Dock ändå inget att skylla på! 

Igår stod morotskakan mycket inbjudande på ett uppdukat höstbord hos min kusin. Hemmabakad och mycket mycket god. Den gav en liten känslav jul också.. med juliga kryddor i blev den gårdagens succe! Ska be att få receptet och faktiskt baka den en dag med mycket tid..Wink

Med hemmabakat an jag ju också påverka innehållet i det jag och ungarna stoppar i mig- smart val likaväl som att utgiftsposten kan minskas- hemmabakat är billigare än köpebröd!

 

Kram A.