Singel mammans vardag är allt som oftast att vara mer vaken tidiga mornar än att nyttja sovmornar- känner du igen dig?Kiss Jag är av naturen kvällsmänniska men som ensamförälder med skolbarn i huset och dess aktiviteter sen många år har jag lärt mig att stiga upp tidigt. Ibland spyfärdig på dessa mornar men ändå- alltid har jag sett till så att barnen kommit iväg. En självklar uppgift i min livssituation. Igår lördag ingen skola men jobb för en och sportaktivitet för en annan- och yes- tidigt doftade kaffet i mitt kök, lördag morgonKiss

Idag spelar det mig ingen roll om det är lördag eller måndag - tidiga mornar ingår och jag trivs. Kiss

Oavsett om det är tidiga mornar eller något annat- så är möjlighet till trivsel möjlig, om man stegar sina steg väl- lär sig se på situationen och världen på ett annat perspektiv. Och förändrar.

En gång i tiden var jag bitter och tyckte synd om mig själv för bla ansvaret av just dessa tidiga mornar med barnen. Situationen har egentligen inte förändrats - men mitt förhållningsätt till den har gjort det. Där av trivselkänsla istället för spykänsla. 

Känslan inombords är den bästa kompassen för oss själva- när den där illmariga känslan av otrivsel och spyfärdighet- ta då dina steg till förändringsläge. Ibland "räcker" det med att se på situationen från ett annat håll och ibland behöver man kasta loss, gå utanför och stega sig mot ett annat håll en tidigare. Vilket ibland är tyngre än vi tror och även ibland lättare när vi väl känner känslan av att ha börjat.

I en singelmorsas vardag ligger ansvaret på hem och barn på just den enskilda morsan. Därav kan förändring i stora portioner vara näst intill omöjliga. Men jag vet att förändringssteg i små portioner kan just ta oss dit vi vill.

Långt innan jag blev entreprenör drev jag företag- den enastående singelmammans företag. För att var själv i föräldrarollen med 4 hemmavarnde barn är att driva företag!! Dock tog det många, många år innan jag såg och kunde höja mig själv med det. Det var just genom att börja höja mig själv som gav grunden till där jag är idag. Då såg jag rollen som misslyckande- idag ser jag mig själv och alla andra singelmorsors roll som som enastående. Så du singelmorsa- titta dig i spegeln höj dig själv med att lära dig se ditt fantastiska jag.  Jag började så.. Varje morgon stod jag där i hallspegeln yrvaken osminkad- tirttade på mig själv i spegeln och sa till mig själv "Jag är fantastisk 5 ggr upprepade jag varje morgon under en lång lång tid. Och jag gör det än inte varje dag, men när jag känner att styrka till mitt fantastiska jag ha repats av andra- ja då lackar jag om ochkänner av mitt fantastiska jag i ny fantastiska lackering- just nu är känslande strålande pärlemovitKiss

By the way- en singelmorsas vardag kan man finna nya njutningar - som en gång kanske tycktes vara omöjliga-

Bilar kan vara kul och njutbara! och möjliga köra. Här på besök hos bästa Mattias hos Bil Nilsson i Alingsås!

Kram A.