Det lilla arbetet tillsammans på hemma plan kan ge stora resultat av tillsammans tid, och ändå är ekvationen ibland en av de svåra att få ihop. Tid - alla brottas vi där. Hur många gånger har du hört dig eller någon annan skylla just på tiden. "Jag har inte td." Tyvärr, tiden räcker inte till det." Egentligen handlar det om våra egna val av vad vi stoppar in i tiden. Tiden i sig själv är alltid den samma och tickar på i samma takt som alltid.

Det är nåt i detta i stå för vad vi stoppar in i vår tid- och också bli bemötta för att det är ok. Herre gud, det som är rätt för mig att stoppa in i min tid är ett val som jag har gjort - antingen medvetet eller mer omedvetet-likaväl som du gör ditt. Och visst är vi ok båda två?

Kan tillägga att vi ensamstående och enastående mammor är fenor på att få tiden att räcka till mycket- Vi får allt att fungera på hemmaplan, yrkesarbete, aktiviteter med barnen osv Vi är grymma! 

När den dagarnas almanacka är fyllda tar vi många ggr till nätterna- iallafall jag- Städning tex har i stor utsträckning fått göras under sen kväll och natt- och i vissa perioder har sömnen hos mig själv prioriterats bort. Och pynt- barnen har många ggr till advent och jul lagt sig i ett kaosartat hem och sen vaknat upp till ett julpyntat städat hem, som om tomten vart på besök. Ha ha -känner du igen dig?Kiss

Och jag tror att det ungefär samma för mig som för många andra singelmammor. Idag som tonårsmamma är jag avlastad med vissa sysslor- mina tonåringar har fasta uppgifter här hemma. Fast ibland får jag hålla koll så att de inte glöms av i ett tidspressat tonårsliv..Wink 

För visst är det ibland en mer krävande uppgigt att få tonåringar att ta del av vardagssysslor- och det gäller att som ensam vuxen att inte ge up- trägen vinner och belöningen kommerKiss Idag tycker jag att det är kul att livsmedelshandla ihop med min tonåringSmileKiss

Att göra vardagssysslor ihop ger också mer tid tillsammans och mer kunskap till våra ungar. För är man som jag och många med mig utan städ och handlingsservice- ja då är det en del av vår tid som går till det. Att göra det tillsammans med barnen ger ett gott resultat av mer tid.

Prismedvetenhet och återvinning- bra kunskaper som ges när man har handling på schemat Smile

Tiden är inget att skylla på- det gäller istället att vara uppfunningsrik och stoppa in detmesta och det bästa så ofta som möjligt.

Kram A.