Mellan födelse och död i en människas liv sker en mängd olika förändringar. Från den ena minuten till den andra har livet förändrat sig. Vissa förändringar påverkar oss mindre än vad andra gör. I llivets alla förändringar finns känslor av glädje och sorg. Det är ok att känna. Och det vi känner är unikt, unikt för oss själva. Har du hört dig själv eller någon annan säga- "jag vet hur han känner för jag har också varit i den situationen och då kände JAG så" eller. "Klart att han måste känna så"
Så jäkla dumt! Vi är olika och vi änner olika. Vår känsla är unik och vi har rätt att känna den. Olika saker påverkar oss alla olika mycket. En medveten vald flytt och ändå en känsla av sorg över att flytta ifrån det gamla. Tänk så betungande om någon säger att du inte får känna den känslan för att du själv har valöt att flytta..
"Nu får du torka tårarna och sluta gråta för nu börjar kalaset" och så kapar barnet av sin känsla och lär sig att på kalas måste man vara glad. 
Jag tror att vi behöver förändringsverktyg för att dels ta oss igenom förändringarna i vårt liv och dels förstå andra i deras förändringar.
"Sorgbearbetning- Ett handlingsprogram för känslomässig läkning vid dödsfall, separationer och andra förluster." En bok jag gärna tipsar om som ett förändringsverktyg.

Boken ger ett praktiskt verktyg till att bemöta både sig själv och andra i sorg och de förluster vi bär på.

Boken är bara så bra och klok och ger ett bästa verktyg att praktisera och stärka sig själv med . Detta lika väl för andras som för sin egna skull.

”Att känna sorg efter en förlust är normalt och naturligt.”

En klok mening som vi behöver påminna oss och andra om.

Kram A.