För att få till de jämna balansen i livet utesluter inte det ena det andra. Jag är övertygad om att tillhörigheten och delaktigheten på en trivsam arbetplats är lika viktig som avkopplande tid utan förpliktelser för jobbet.

Som entreprenör lever du ditt yrkesliv & får jobba mer aktivt med att få till denna jämna balans. Få enetreprenörer släpper sitt arbete under semesterdagar eller helger, vilket definitivt bör medvetensgöras innan enetreprenörsskap ingås.

Så klart att jämn balans kan se helt olika för oss alla likaväl som den trivssamma arbetsplatsen också gör det. Men en grund på en bra arbetsplats är såklart respekten för alla människors olikheter och där företaget ser värdet av det. med ett medvetet coachande förhållningsätt pratar man med varandra istället för om!

Vad är frtid? att varje helg åka till landet? Att träna på gymmet? Att åka på två veckors semester till medelhavet och lämna mail och telefon hemma. Tja, fundera själv. Fri tid utan att du presterar tex ger du dig själv det? Bekräftas du av din omgivning i positiva ordalag och gester för din person eller är presterandet det centrala för belöning och bekräftelse för dig?

Jag vet av egen erfarenhet hur enkelt det är att bekräfta och bekräftast enbart efter presterande. Som ni vet förespråkar jag "övning ger färdighet . Även om jag eller någon annan gör precis tvärtom emot vad du förespråkar så är vi precis lika fantastisa och älkvärda människor som du ändå. 

Ett tips för att finna den jämna balansen kan vara att ge dig själv tid utan presterande och därefter bekräfta dig själv positivt för att du ger dig den tiden. Du tar då eget handlingsansvar till vbåde jämna balans och bekräftelsebehovet Kiss 

 

Må väl av jämn balans och hur du mäter den - låt din känsla och ärlighet mot dig själv bli måttsock. Blir den jämna balansen mellan arbete och fritid minre jämn en dag kan den refleras på veckan eller månaden. Själv är jag så oerhört tacsam över en veckas bara varande med 2 döttrar- Bara vara ihop med barnen är en stor uppskattning och avkoppling för migKiss En vecka utan måsten blev en bra grund till denna vecka med huvudet på skaft- att ta in information och lärande kräver huvudet på skafft och jag kan plocka av den välfyllda bägaren från veckan.

Jämna till & må väl, kära duKiss

Kram A.