Idag står verkligen hela världen öppen för våra ungdomar på ett helt annat sätt än när jag var ung. Världen ligger öppen näst intill som ett stort nöjesfällt att ta del av. Så klart är öppenheten lika väl även för oss " gamlingar. Dock kan det ju vara så att vi är en gnutta fegare än vår ungdomar och reser mer till fasta charter destinationer än långresor på fri hand. Frågan är om vår feghet i vissa avseenden också kan var bra..? Inför resor tror jag det kan vara bra att använda en gnutta feghet iform av säkrande som tex vaccin. Många sjukdomar ökar idag genom att vi människor på sitt sätt inte fegar utan istället lever för fullt ut.

Sjukdomar som fortfarande är ovanliga i vårt land kan vara mycket smittosamma med hög spridningsgrad i andra länder. Hepatit B är vanligt förekommande i länder som ligger i i Asien, Afrika och Sydamerika. Har man bestämt sig för att resa till dessa länder kan ett klokt val också vara att bestämma sig för att vaccinera sig mot hepatit B. Även kombenerat vaccin kan vara aktuellt, då det nästan alltid är lika vanligt med hepatit A om hepatit B finns utbrett i landet. Hepatit B är besläktad med hepatit A, men smittar inte lika lätt utan endast genom blod och kroppsvätskor. Symptomen för hepatid A som för hepatit B är ganska lika- feber, värk, huvudvärk, illamående och huden som så småningom blir gulaktig. Liksom hepatit A är hepatit B jobbig att drabbas av. Dock får de flesta inga bestående men, i några fall blir sjukdomen kronisk. Så varför riskera det när det finns vaccin?

Jag tänker att det är lika lätt att bestämma sig för en långväga resa som det borde vara att i nästa sekund googla fram vilka vaccin som rekomenderas för ett land. Twinrix är ett vaccin för hepatit B som finns lätttillgängligt för den som ska resa till länder där sjukdomen är som mest utbredd. Vilket bör vara en självklarhet att nyttja. Världen ligger ju så mycket trevligare öppen utan risk för dessa sjukdomar, med hjälp av vaccin.

Nöjesfält jorden- ett vaccin och du minimerar riskerna av sjukdom.

Sponsrat inlägg

Kram A.