Lördagsmorgon, landet ligger lugnt, inga åtagande. 2 dagars bara vara ligger framför. Drömsenario eller självklarhet? jag tror på att vara här och nu- att ta var på det som är och låta bli att forcera mot framtiden. Ju mer lugn och harmoni du levererar dig själv ju mer grundar du gott för framtiden.

Oavsett vad vi arbetar med så förutsätter jag att vi jobbar ihärdigt, och är vi här och nu kan definitvt ge allt i det som är i nuet. Om framtiden närmar sig blåsig till där vi är- vad gör vi då? Alla har vi ju ett val.. Förmycket flikar att stå på kan knappast gynna nuets upplevelser. Jag menar att den flikiga vägen behöver sin övning vad jag har här och nu att ta tillvara istället för att stå med ena foten i framtidmålet- oavsett hur när det är- och ena foten i nuet.

Här och nu gör vi bäst i att ta till vara. Lugn kan ges av visualiseringsövningar där framtdens mål lägger sig lugn inombords. Jag är helt övertygad om att här och nu mår sämst av forcering mot framtiden och skapar ogynnande stress..

Denna veckan har min egna övning legat i att vara här och nu. Heltidslärande 5 dagar i streck, stänga dörren på eftermiddagen och låta mamma rollen ta sitt och därefter administration, blogg och kundfokuserande. Kapa tanken på morgondagen för den är i nuet ointressant. Jag vet min vision - den visualiserar jag regelbundet.För att nå den behövs ingen form av nejativ energi av tex onödig stress. Idag är dörren stängd till kunskapslärande- nuet ligger just här och nu och är alldeles för kort att slänga bort på framtidsstress. 

Fråga dig själv - vad är det jag vill göra idag? Vad är det jag måste göra idag? På en skala 1-10 hur viktiga för min egna skull är mina måsten? 

Jag vet inte vart din njutning av nuet och livet ligger- Min egna dock den ligger i att minimera måsten på den lägre njutningsskalan. Det ansvaret och respekten ger jag idag mig själv.


 

 

Herre gud säger Björn Ranelid på tv:n i nuet och pratar om det stora i det lilla - fantastisk själ och författare! 

Idag njuter jag av blondare tider- svarta är nu historiskt och jag njuter i detta nu va där jag är att vara här- dags att fylla på kaffekoppenKiss

kram A